Jäkelskap i Kikar'n Turné • 28 Apr - 29 Apr

20-årsjubileum till Göteborg när succégänget från Vallarna firar två decennier av skratt!

Lisebergsteatern i Göteborg spelar 3 feb - 29 april 2017

Succégänget från Vallarna firar 20 år med jubileumsfars och stor ensemble! Hela våren bjuds det på nyskriven skrattfest när Göteborg gästas av humoreliten. Den nyskrivna jubileumsfarsen Jäkelskap i Kikar´n blev hyllad av både press och publik när den spelades inför fulla bänkrader på Vallarna i somras och under riksturnén i höst.

 

Fotograf: Bo Håkansson

 

Jäkelskap i Kikar'n

Året är 1955. En värdefull tavla har blivit stulen och Dagmar är på sjukhus. Det börjar sannerligen inte bra för Våge den här sommaren.

Pensionat Solhöjden är fullbelagt och nu misstänks någon av gästerna ha stulit en ovärderlig dyrgrip från värdparet. Frågan är nu bara vem? Kan det vara Greve Hökenhjelm? För visst är det något han döljer. Eller hans hustru Grevinnan? Hon verkar för övrigt ha någonting ihop Ludvig, luffaren som ska hugga upp vedhögen och tillfälligt bor i ladan. På pensionatet bor även Ester, som inte bara äter brännässlor utan verkar ha något annat lurt i kikaren. Norskan Grete är tillbaka som husa på pensionatet, men vad är det hon har gjort? Och varför är kommissarie Grip så otroligt glad att se henne.

Lugn, bara lugn. Allt ordnar sig med Dag-Ottos hjälp … eller?

Vallarnas friluftsteater firar 20 år med jubileumsfars och stor ensemble! I sommar bjuds det på nyskriven skrattfest när Sveriges vackraste utomhusteater gästas av hela humoreliten. Publiken får möta Jojje ”Dag-Otto” Jönsson, Stefan Gerhardsson, Siw Carlsson, Bertram Heribertson, Anna Carlsson, Robin Stegmar, Karin Bergquist, Birte Heribertson och Ola Hedén. Manus: Lars Classon och Jojje Jönsson.

Regi: Ulf Dohlsten

 

"Snällskoj och skitkul"

- GP

"Dag-Otto är en guldklimp"

- SML

"En given skrattsuccé"

- BT

"Dag-Otto är legendernas legend"

- SML

"Ett fyrverkeri av både repliker och pyroteknik"

- HN

"Dag-Otto glänser"

- BT

"Det blir succé överallt"

- SML

Sista upplagan av ”Kikar´n-trilogin” på Vallarna i Falkenberg är en given skrattsuccé tycker BT:s Kjellåke Dahlin.

Läs hela recensionen från BT HÄR>>