Pippi Långstrump

Intiman • 7 Feb - 28 Feb

Pippi Långstrump - Familjeteater

Pippi Långstrump och hennes vänner har under hösten varit på Sverigeturné. Nu spelas familjeföreställningen på Intiman i Stockholm till den 28/2 2016.

Barnteater för hela familjen

Efter tidigare succéer som Emil i Lönneberga, Saltkråkan och Peter Pan är det dags att ge plats för världens starkaste tjej, Pippi Långstrump!

Den första boken om Pippi kom i november 1945 och i år fyller hon således hela 70 år. Detta firar vi med att sätta upp en föreställning som baseras på Astrid Lindgrens originalmanus Pippi Långstrump flyttar in.

Följ med när Pippi Långstrump och hennes vänner bjuder på sång, musik, dans, spänning och massor av skratt för hela familjen. När Pippi, världens starkaste tjej, flyttar in i Villa Villekulla blir grannbarnen Tommy och Annika både nyfikna och förvånade. Hon har en häst på verandan och en egen apa!

Det blir spännande värre med poliser och dessutom en Prussiluska som inte tycker att en liten flicka som Pippi kan klara sig själv. Pippi och hennes vänner bjuder på mängder av bus och hyss som får publiken att vrida sig av skratt.

Pippi är inte bara fantasifull och påhittig, hon är också en fantastiskt rolig lekkamrat – något som Tommy och Annika får uppleva varje gång kompistrion hamnar i tokiga situationer. Allt enligt Astrid Lindgrens klassiska originalmanus.

I rollerna

Pippi: Emma Karlsson/Anngelina Rautalin

Tommy: Malte Johansson/Johan Grimbeck

Annika: Amanda Junegren

Kling: Mikael Ahlberg

Klang: Martin Hallgren

Fru Prusselius: Anna Hallgren/Jessica Stendahl

Efraim Långstrump: Thomas Hedengran

Starke Adolf/Pirat: Simon Tibblin

Ensemble

Ada Hallgren

Malte Hallgren

Elias Elffors-Elfström

Kajsa Amnehagen

Emelie Junegren

Oscar Wallgren

Julia Grimbeck

Kreativt team

Regi: Kålle Gunnarsson

Producent: Janne Andersson

Scenografi – Ljus & Dekor – Kostym: Ewa Grimbeck