Vi på Saltkråkan. I år är det 50 år sedan Astrid Lindgrens älskade TV-serie om Tjorven, Båtsman och alla de andra på ön Saltkråkan hade premiär. Nu firas detta med jullovsteater på Intiman i Stockholm.
Boka

Ovan: Bilder från sommarens föreställning av Vi på Saltkråkan i Falkenberg. Fotograf: Göran Wallgren

Vi på Saltkråkan

I år är det 50 år sedan Astrid Lindgrens älskade TV-serie om Tjorven, Båtsman och alla de andra på ön Saltkråkan hade premiär. Regissören Kålle Gunnarsson firade detta, redan i somras, genom att sätta upp sin egen version av ”Vi på Saltkråkan” i Falkenberg. Det blev stor succé bland både stora och små besökare och vi är därför mycket stolta över att kunna presentera denna fina familjeteater på Intiman i Stockholm. Det är en barnteater med musikinslag.

På ön Saltkråkan bor flickan Tjorven med sin stora hund Båtsman, mamma, pappa och sina två äldre systrar Teddy & Freddy. Tjorven vet och kan nästan allt, särskilt om hur saker och ting går till på just Saltkråkan. En dag i juni anländer familjen Melkersson till ön med pappa Melker i spetsen och hans fyra barn; Malin, Johan, Niklas och lille Pelle. De är stadsbor som ska spendera hela sommaren på Saltkråkan och sedan den dagen är ingenting sig likt för vare sig Melkerssons eller öborna. Sommaräventyren avlöser varandra och farbror Melker får inte riktigt den lugn och ro han tänkt sig. Vackra Malin blir precis som hemma i stan ständigt uppvaktad av efterhängsna beundrare, något som hennes yngre bröder ger sig den på att sätta stopp för. Tur att Tjorven finns där genom alla strapatser, aldrig sen med kloka råd och intressanta frågor.

Regi: Kålle Gunnarsson

Föreställningslängd: ca. 2 tim inkl. paus

Rekommenderas från: 3 år.

Följ repetitionerna på Facebook!

 

 

 

Medverkande 

Malin – Hanna Elffors-Elfström

Melker – Robin Rösehag

Tjorven – Evelina Eklund/Louise Engdah

Pelle – Malte Hallgren/Markus Engdahl

Stina – Fabienne Glader/Meleah Myhrberg

Niklas – Elias Elffors Elfström

Johan – Oscar Wallgren

Teddy – Ada Hallgren

Freddy – Emelie Junegren

Krister – Erik Frisberg/Martin Hallgren

Märta – Anna Hallgren

Nisse – Kristian Ståhlgren

Lekledare – Andrea Falk

Söderman – Mikael Ahlberg

Karlberg – Martin Hallgren

Mattsson – Anna Hallgren

Fru Sjöblom – Petronella Wester

Lotta – Amanda Junegren

Ensemble:
Ulf Blixt
Andrea Falk
Amanda Junegren
Kajsa Amnehagen
Jonatan Falk

 

 

Kommentarer

kommentarer