Premiäryra

De flesta av vårens premiären har passerat, föreställningar och shower är i full gång. På Intiman i Stockholm bjuds det på en nostalgivår med olika föreställningar att njuta av. Just nu spelar Norman och Wells och näst på tur är The Hep Stars, Babblarna och därefter Tillsammans 183 år på scen. Låt dig inspireras av vårens höjdpunkter på scen.

The Book of Mormon

China Teatern - Stockholm
http://showtic.se/content/uploads/2016/09/mormon29-550x300.jpg

The Book of Mormon har redan blivit hyllad på Broadway och West End. Sverige är nu första land som får sätta upp den på annat språk än engelska. Den 26 januari var det äntligen premiär på China Teatern i Stockholm, förväntningarna var givetvis skyhöga på huvudrollsinnehavarna Linus Wahlgren, Per Andersson, Samantha Gurah och den stora ensemblen.

Vilken magisk premiär det blev – det här är något som inte har visats på en svensk musikalscen tidigare. Det är något helt nytt. Det är nästan svårt att sätta ord på – den bästa rådet är att besöka China Teatern för att uppleva det själv. Det är först då som det går att förstå, eller knapp då förstår du vad du precis varit med om. Det är genomgång av mormonläran med en stor dos satir och humor och allt går i raketfart. Det toppas med dans och sångprestationer som håller absolut toppklass.

Linus Wahlgren gör en av sina bästa huvudroller någonsin, han axlar rollen som Elder Price på ett enastående sätt. Allt sitter – sång, dans och timing. Tillsammans med Per Andersson – humorkungen, bildar de en exemplarisk duo. Per ser ut att stormtrivas i sin något mer tillbakadragna roll, i jämförelse med hur vi är vana att se honom. Men det finns också utrymme för urflippade situationer som Per gör allra bäst, han gör sin roll som Elder Cunningham med en precision och inlevelse som gör att skratten inte går att hejda. Anton Lundqvist gör rollen som Elder McKinley på ett helt enastående sätt och Samantha Gurahs röst och tolkningar av de mest paradoxala numren är makalöst bra.

Det är allvarliga ämnen som lyfts med en stor dos humor och satir. Språket kan för en del ses som stötande då det under vissa delar är vulgärt. Men till och med det mest vulgära språket blir vackert när en stor ensemble sjunger ljuvliga stämmor.

Den svenska uppsättningen har tagit vidare den hyllade musikalen på ett exemplariskt sätt. Det är fantastiskt att den svenska musikalscenen står sig så bra.
Om du inte brukar gå på musikal är det här vägen in, det är något mer än en vanlig musikal. Besök China Teatern i vår, det är ett hett tips.

RECENSIONER

aftonbladet-frya-plus

"Proffsig musikal" - Aftonbladet

"Mästerligt"  - Aftonbladet

getingar

"Dundrande succé"

"5 Skumbananer. Det bästa från en svensk musikalscen ever" - STEFFO TÖRNQUIST NYHETSMORGON
"Helt sjukt roligt" - DAGENS NYHETER
Läs mer

Danny Saucedo - NU

Hamburger Börs - Stockholm
http://showtic.se/content/uploads/2016/09/dannypress3fotomatsbacker-550x300.jpg

Onsdagen den 25 januari rullades den röda mattan ut, dörrarna till Hamburger Börs öppnades och alla platser fylldes till sista stol.

Förväntningarna var skyhöga. Skulle den unge Danny Saucedo kunna fylla en egen show på anrika Hamburger Börs där stora svenska artister som Jill Johnson, Orup, Strömstedt, Uggla mf. Men de som tvekat på om han skulle axla rollen att ha en egen show gör det definitivt inte efter att ha sett NU. Det är en bombastisk show med tekniskt avancerade nummer som du aldrig har sett tidigare.

För regin står erfarne före detta Bounce-medlemmen Fredrik ”Benke” Rydman. Manusförfattare är Martin Luuk, han har plockat upp delar av Dannys liv och satt ihop ett otroligt tight och bra mellansnack som för showen framåt. På scen står Danny och med sig har han fyra dansare och ett enastående 6-mannaband.

Det är en blandning av Dannys egna låtskatt i kombination med hans tolkningar från sin medverkan i TV4:s program ”Så mycket bättre”. Där medverkade Danny med bl.a. Little Jinder, Jill Johnson, Tommy Nilsson m.fl.

Den här showen tar den gamla krogshowen till en helt ny nivå – det är en fräsch Dinner Club som Danny imponerar med. Det här vill du inte missa!

Besök Hamburger Börs i vår för att få vara med om en makalös showupplevelse.

Hamburger Börs  25 januari - 29 april.

RECENSIONER

aftonbladet-frya-plus

"Danny levererar en fullträff" - AFTONBLADET

getingar

"Proffsigt och imponerande " - EXPRESSEN

"Jag har aldrig sett något liknande " - MIX MEGAPOL

"Satan vad han kan dansa. Och sjunga." - AFTONBLADET

"Danny har äntligen hittat hem " - EXPRESSEN

"Det var alldeles briljant" - MIX MEGAPOL

" Bombastisk show. Danny är som allra bäst" - EXPRESSEN

Läs mer

Rock Of 80´s - The Show

Trädgår´n - Göteborg
http://showtic.se/content/uploads/2016/10/rockof80600x410-550x300.png

Tänk er att få uppleva KISS, BON JOVI, JOURNEY, GUNS and ROSES, VAN HALEN- och ALICE COOPER under en och samma kväll, på en och samma scen i centrala Göteborg. Det är faktiskt möjligt. Årets krogupplevelse, ROCK OF 80′s - The Show tar med publiken på en neonsprakande retrotripp till rockens smäktande åttiotal, bakom rökridåer och lädernitar.

Det bjuds på en oförglömlig nostalgitripp tillbaka till 80-talet där modet för pudelfrisyr, bandana och spandexbrallor rockar kvällen. Det var omöjligt för publiken att sitta ner, Trädgår'n kokar när Kee Marcello går loss med guran, Jessica Andersson och Lollo Gardtman tar toner som ger gåshud och Stefan Odelberg tänjer på gränserna med en stor dos humor.

Det sprakar av oförglömliga medleyn i form av LIVING ON A PRAYER, FINAL COUNTDOWN, DONT STOP BELIVING, HEAVENS ON FIRE och lugna trycklåtar där kinderna ska gnuggas till MORE THAN WORDS och HEAVEN.

Trädgår'n  9 februari - 8 april.

Läs mer

Babblarna

Intiman - Stockholm
http://showtic.se/content/uploads/2016/11/babblarnabilen-550x300.jpg

Äntligen blir alla barns favoritfilm en levande föreställning på Intiman i Stockholm med premiär den 11 mars. 

Här kommer ni få träffa den fantastiska robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar tillsammans fram Dadda.

Denna svängiga musikal med barnens stora idoler vill ni inte missa!

Intiman i Stockholm 11-12 mars och 1-2 april.

Läs mer!

Tillsammans - 183 år på scen

Intiman - Stockholm
http://showtic.se/content/uploads/2016/11/tillsammansshowtic2880x1300px-550x300.jpg

Nu gör dem det igen. Den 28 april kommer tjejerna inta scenen på Intiman i Stockholm. Det kommer bli en fartfylld kväll och en magisk afton som ni sent vill glömma!

Vi talar självklart om Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. De har i årtionden tillhört den svenska artisteliten, då dem för första gången i mitten på 50-talet intog scen.

Nu gör dem en avslutningsturné som kommer innehålla allt ifrån härliga anekdoter, mycket humor och oförglömliga hits ackompanjerade av kapellmästare Benneth Fagerlund.

 

Läs mer

Hep Stars

Intiman - Stockholm
http://showtic.se/content/uploads/2016/11/hepstarsshowtic2880x1300px-550x300.jpg

Den 16 mars intar Hep Stars Intiman i Stockholm.
Detta är det enda band som haft 1:a, 2:a och 4:e plats på ”Tio i Topp”. Cadillac, Farmer John, Bald Headed Woman och Wedding, listan kan göras lång med favorithitsen från 60-talet.

Häng med på en härlig nostalgitripp tillbaka till 60-talet i en helt nyproducerad föreställning med alla de gamla låtarna från topplistorna.

Ni får bland annat uppleva en fartfylld föreställning och en stark berättelse om händelsen runt Hep Stars.  En fartfylld kväll med en återblick tillbaka i tiden är något deras fans sent vill glömma.

Läs mer

Sit down- Stand up - Norman vs Wells

Turné
http://showtic.se/content/uploads/2016/11/norman-wells2880x1300-logo-550x300.jpg

Intiman & Lisebergsteatern bjuds under våren på en galen, humoristisk och ”gammal hederlig underhållning” med 100% Jazz Boogie & Swing.

Vi talar självklart om underhållaren Robert Wells och humorlegendaren Lennie Norman.  Äntligen är det dags för dem att mötas för första gången i en ”old time entertainment” show som utan tvekan kommer bli en minst sagt oförglömlig kväll.

Alla som besökt Intiman är lyriska - det här är en helt fantastisk show. Wells och Norman är i högform och tillsammans har det lyckats skapa något helt nytt på scen. De spelar endast under en begränsad period, så missa inte chansen att få en magisk upplevelse med mycket skratt, musik och värme.

Intiman i Stockholm 16 februari - 11 mars.
Lisebergsteatern 30 mars.

Läs mer

Jäkelskap i Kikar´n

Turné
http://showtic.se/content/uploads/2016/09/jakelskapb39746-550x300.jpg

Jäkelskap-trilogin avslutas på Lisebergsteatern i Göteborg. Succégänget från Vallarna i somras togs emot med värmande applåder och skratt på premiären!

"Lugn, bara lugn. Allt ordnar sig med Dag-Ottos hjälp … eller?"

Ett nytt år är här och våren kommer bjuda på en helt galen nyskriven skrattfest med succégänget från Vallarna när dem nu intar Lisebergsteaternsscen. Jojje "Dag-Otto" Jönsson gör ett kärt återseende tillsammans med Siw Carlsson, Stefan Gerhardsson mf.

Den nyskrivna jubileumsfarsen Jäkelskap i Kikar´n är hyllad av både press och publik, när den spelats inför fulla bänkrader på Vallarnas friluftsteater i somras och under riksturnén i höst. En helt galen skrattfest som ingen vill gå miste om!
Lisebergsteatern i Göteborg spelar 3 februari - 29 april.

"Snällskoj och skitkul"
- GP

"Dag-Otto är en guldklimp"
- SML

"En given skrattsuccé"
- BT

"Dag-Otto är legendernas legend"
- SML

"Ett fyrverkeri av både repliker och pyroteknik"
- HN

"Dag-Otto glänser"
- BT

"Det blir succé överallt"
- SML

Läs mer

Golden Hits

Stockholm
http://showtic.se/content/uploads/2015/09/golden1-550x300.jpg

2017 har brakat loss på Golden Hits på Kungsgatan i Stockholm. Hit går alla som vill ha roligt på riktigt! 

Med två shower inkl. meny, nattklubb med tre dansgolv, den mest välbesökta karaoken i stan och välfyllda barer finns alla möjligheter för en toppenkväll! Ta med dig vänner och kollegor, fira någon eller kom bara och ha riktigt roligt tillsammans.

Showerna spelas januari - december (sommaruppehåll juli - augusti)

Läs mer

Körberg och Dalle

Turné
http://showtic.se/content/uploads/2016/03/korberg-dalle-pressbild2-550x300.jpg

Bästa vännerna är ute på en fantastisk Sverigeturné. Vi talar självklart om Tommy Körberg och Peter Dalle.

Det är en show i två akter där Tommy Körberg valt ut, samt framför, sina favoritlåtar från sin egen och andras låtskatt. Peter Dalle skriver manus och står på scen.

Det är en show i Körberg och Dalles hjältars anda med rappa texter, sketcher och sång. Missa inte denna unika föreställning, snart i en stad nära dig!

Turnéplan 24 Feb - 9 Apr

"Skönsång och satir"
- DN

"Proffsigt artisteri"
- SVD

Läs mer

Wallmans Stockholm

Stockholm
http://showtic.se/content/uploads/2015/09/wallmanslyx600x410-550x300.jpg

På Teatergatan 3 i Stockholm välkomnar kockar och artister in till en magisk upplevelse. Precis som tidigare serveras flera rätter som delas av sällskapet, i vår har extra energi och krut lagts på menyn. Förvänta er en gastronomisk upplevelse.

Artisterna som i sann Wallmansanda även står för serveringen har repeterat och slipat på showen mer än någonsin. De är otroligt laddade för att du som gäst tar med när och kära och äntligen kan dela upplevelsen med dem.

Välkommen till Wallmans!

Spelas januari - december (sommaruppehåll mitten av juni - september)

Läs mer