No Such Thing As A Fish

Den prisbelönade podden har över 1,5 miljon nedladdningar i veckan. Nu kan du få uppleva den live!

Den prisbelönade podden har över 1,5 miljon nedladdningar i veckan. Nu kan du få uppleva den live!

Föreställningen är avslutad.

No Such Thing As A Fish – In No Particular Order

Se den prisbelönade humorpodden live

BBC:s ‘faktanissar’ kommer till Stockholm & Göteborg med showen ”In No Particular Order”

Gänget bakom podden ”No Such Thing As A Fish” började som researchers för BBC:s populära humorprogram ”QI” (Quite Interesting) och går under namnet ’the QI elves’ i TV-serien. Genom att använda kunskap och roliga fakta för att skapa humor har deras podcast blivit både älskad och hyllad runt om i världen.

Den prisbelönade podden har över 1,5 miljon nedladdningar i veckan. När den startades 2014 utsågs den av Apple till det årets bästa nya podcast och både 2016 och 2017 låg den topp 10 på iTunes lista över de mest nedladdade poddarna. Podden har också belönats med det brittiska humorpriset Chortle Award två gånger.

’Fiskarna’ – Dan Schreiber, Andrew Hunter Murray, Anna Ptaszynski och James Harkin – kom på konceptet till podden när de insåg att alltför många av de roliga fakta de hittade under sitt arbete med ”QI” aldrig kom till användning i programmet:

– Vi bestämde oss helt enkelt för att samlas runt en mikrofon varje vecka och dela med oss av våra egna favoritfakta som vi hade hittat under veckan, berättar Dan Schreiber.

Bläckfiskars genitalier och Charles Darwins fagott
Nu när podden också blivit en scenshow tar ”No Such Thing As A Fish – Live” de mest bisarra, märkliga och otroligt roliga fakta de råkat på under sitt arbete på turné. Publiken kan förvänta sig fakta, skämt och skrönor om bläckfiskars genitalier, Charles Darwins fagott och möjligen allt däremellan. De har redan spelat för utsålda hus i Londons West End och operahuset i Sydney men det är första gången de besöker Sverige.

Poddens namn
Namnet ”No Such Thing As A Fish” kommer från ett “QI”-avsnitt med titeln ’Hoaxes’ (’Bluffar’) där det rapporterades att biologen Stephen Jay Gould, efter att ha ägnat hela sitt liv åt att studera fiskar, kommit fram till att det inte finns något som är en fisk. Han motiverade sin slutsats med att det finns många arter men de flesta är inte nära besläktade med varandra. Till exempel är en lax närmare släkt med en kamel än en pirål.

Pressröster
‘Knowledge-packed and riotously funny’
– Times –

‘This intelligent quartet serve as a welcome reminder that comedy does not have to be dumb’
– Evening Standard –

‘Fascinating, fun learning on everything from history to biology and culture’
– New York Times –

‘Brilliant and funny… Educational as well as entertaining. A rare but valuable combination’
– Huffington Post –

Köp biljett No Such Thing As A Fish ·