Alcazar

Alcazar firar 20 år, släpper ny singel och turnérar tillsammans för allra sista gången!

Alcazar firar 20 år, släpper ny singel och turnérar tillsammans för allra sista gången!

Turné • 14 Dec - 31 Dec
GP:

ALCAZAR - 20 YEARS OF DISCO - MISSION COMPLETED

https://showtic.se/content/uploads/2018/02/alcazarturnerecensioner-1200x628.jpg

Läs hela artikeln om recensionerna från GP här

I 20 år har dessa discostjärnor spridit sin kärlek till det svenska folket och resten av världen. Och efter miljontals sålda singlar, fantastiska radiohits, fyra studioalbum och åtskilliga hitsamlingar meddelar Alcazar nu att 2018 blir deras sista år tillsammans.

Det är med tårar vi säger farväl till Tess, Andreas och Lina, men vi har också blivit lovade att deras sista turné tillsammans kommer bli något utöver det vanliga.

Det sista året tillsammans inleddes med en release av splitternya låten ”In the name of love”, som dessutom är officiell Europride-låt, och avslutas med en omfattande turné runt om i Sverige med start i oktober.

Nu är det klart med en längre spelperiod på The Theatre, Gothia Towers under perioden 22 november – 15 december.

Recensioner

"Alcazar fick hela Gothia att dansa! Välpolerat & glittrande"

- GP

"”GNISTRANDE DISCOSHOW!""

- Aftonbladet

"GLITTRANDE OCH PERSONLIGT AVSKED"

- Norrköpings Tidningar

"UNDERHÅLLANDE, LITE KNÄPPT OCH OVER THE TOP"

- Skånska Dagbladet

"ALCAZAR GER ALLT - DET BJUDS PÅ BÅDE MUSIK, SHOW OCH DANS"

- Hallandsposten

"DISCO OCH KÄRLEK MED ALCAZAR!"

- Södertälje Posten

"ALCAZAR BJÖD PÅ GLITTER OCH GLAMOUR"

- SA


Ladda upp med Alcazar på Spotify

Du måste godkänna marknadsförings-cookies för kunna se spotify-listan.


Recension från GP

Välpolerat och glittrigt
Under de följande två timmarna kommer ett 30-tal låtar att framföras tillsammans med bandets dansare och de två utsökta sångarna Robert Lukian och Anna-Lena Björklund, som väl nästan får ses mer som egna artister i sammanhanget än körsångare.

Det är välpolerat och det finns aldrig en oro för fel i varken sång eller dans. Allt känns också väldigt påkostat på den stora scenen inne i Gothia Towers. Där finns ljus och led-skärmar, scenografi, discotrappa och förstås alla dessa kläder.

Guld, silver, glitter, trikå och lack susar förbi i rasande tempo. Under ett nummer genomförs klädbytet även på scenen och publiken får bekanta sig med Mats som ansvarar för att trä på alla tighta byxdressar och högklackade boots. Han får en applåd som gott kunde ha varat längre.

Här inne är allt vackert
Mellan de ösiga numren berättar Alcazar-medlemmarna om hur gruppen bildades och vad den har betytt för dem. De säger att det har varit en tillflyktsort. En frizon för glädje och kärlek när livet utanför har varit kallt. De frågar om publiken kanske har känt det samma när de lyssnat på musiken.

Mina tankar går till Joel Greys inledning som konferenciern i 1972:s filmatisering av Cabaret:“Leave your troubles outside! So life is disappointing? Forget it! In here, life is beautiful!”

Det ligger onekligen något i det. Utanför öser regnet ner över Korsvägen, vinterns mörker har dragit in. Stressen med julfejandet ligger runt hörnet och i Stockholm kämpar de fortfarande med att få ihop en regering.

Men Alcazar låter oss glömma allt det där för en stund. Här inne är livet vackert. Det är glittrigt och överdrivet. Tramsigt och roligt. Det är disco.

Får hela Gothia Towers att dansa
Och en discoartists uppgift är väl just det. Att låta människor glömma sina problem en stund och bara ha kul och dansa.

Det sistnämnda gör de också. Under konserten funderar jag på om det är klokt att låta ett så ösigt band spela för en sittande publik. Men jag borde aldrig ha oroat mig. För Tess, Andreas och Lina kommer ut till publiken och leder samtliga genom en dansrutin.

Det går förstås att se på det som föga mer än ett skimrande Friskis & Svettis-pass men jag kan inte sluta le. För det de har lyckats med är något oerhört fint.

De har skapat en så trygg stämning att hela The Theater rullar med armarna, sträcker händer i luften och gör slutposer.

Det är prestigelöst och varmt. Det är discons uppdrag som de utför. Precis som deras turnétitel säger, kan jag också konstatera: ”mission completed”.

Köp biljett Alcazar · Från 395kr