ALOK

Se ALOK live på China teatern i höst

Se ALOK live på China teatern i höst

China Teatern • 26 Okt

ALOK

ALOK (de/dem) är en internationellt hyllad transfeminin författare, komiker, artist, modeikon, aktivist och talare. ALOK var en av rubrikerna för en utsåld show på New York Comedy Festival 2021 och kommer att vara headlining på Just for Laughs Festival i Vancouver torsdagen den 26 maj och kommer att uppträda på Soho Theatre i London senare i år. De öppnar också för Jonathan Van Ness på turné under våren.

De har uppträtt på mer än 600 platser i mer än 40 länder. De är kända för en distinkt prestationsstil som integrerar poesi, komedi och föreläsning för att utforska teman som trauma, tillhörighet och det mänskliga tillståndet.

På skärmen kan de för närvarande ses i Netflix doku-serie GETTING CURIOUS WITH JONATHAN VAN NESS. De har medverkat i HBO: s serie Random Acts of Flyness och dokumentären The Trans List från 2016. ALOK är också skaparen av #DeGenderFashion-rörelsen, som de tog fram i rampljuset vid Business of Fashion Voices Conference 2019.

ALOK skrev också Beyond the Gender Binary, som har beskrivits som "en tydlig uppmaning till ett nytt tillvägagångssätt för kön i det 21: a århundradet." Boken, baserad på deras egna erfarenheter som en icke-konform konstnär, publicerades av Penguin Random House i juni 2020.

De har erkänts på NBC: s Pride 50-lista över inflytelserika förändringsskapare i HBTQ-samhället, HuffPost Culture Shifters och Business Insider's "Doers", bland många andra utmärkelser.

Köp biljett ALOK · Från 355kr