Base23

Nu är det äntligen dags för Base23 att inta Oscarsteatern scen under två dagar med två helt unika dansföreställningar.

Nu är det äntligen dags för Base23 att inta Oscarsteatern scen.

Oscarsteatern • 20 Maj - 21 Maj

BASE23

Föreställningen den 20 maj

Kvällens första akt är tillägnad Balettlinjen på BASE23. Våra begåvade elever och deras dedikerade pedagoger har under hela våren förberett sig och är nu redo att inta scenen och dela med sig av sin dansglädje.
Under akt 2 får ni möta hela Alhanko Academy of Ballet, BASE23:s professionella balettutbildning, i deras alldeles egna version av Giselle.
Giselle, romantikens mest älskade balett om den tragiska kärleken mellan bondflickan Giselle och adelsmannen Albrecht, en på den tiden omöjlig kärlek.
Vi kommer rakt in i handlingen i akt 1, det är skördefest i byn och Giselle dansar med sina vänner för Giselles nya kärlek, Albrecht.
Därefter gör vi ett hopp i handlingen och fortsätter raskt till akt 2.
Akt 2 utspelar sig i skogens nattmörker, i viliernas rike. Här härskar Myrtha över sina vilier, själarna efter flickor som dött av brustet hjärta. I Myrthas hjärta ryms ingen förlåtelse och den man som vågar sig in i skogen efter midnatt går en säker död till mötes.
Kommer kärleken kunna övervinna döden och är förlåtelsen större än hämnden?
Följ med oss in i sagans rike och låt våra fantastiska elever förtrolla er en stund.

Medverkande Grupper:
Alhanko Academy of Ballet
Balettlinjen grad 4-5
Balettlinjen 06-07 Smultron
Balettlinjen grad 1-2 04-05 Hallon
Balettlinjens Repertoargrupp

Föreställningen den 21 maj

”HEJ SVERIGE” - en energifylld, livsbejakande dansföreställning om vårt avlånga land. Allt du visste eller inte visste om Sverige - om du så bor här, har flyttat hit eller bara är på besök. Här berättas om vår kultur och vår historia - allt från folksägner om älvor och troll, till allemansrätten, IKEA, jantelagen och den svenska idyllen.
Vackra inspirerande koreografier blandas med komiska nummer och överraskande inslag. Här får du uppleva norrsken, träffa vättar och jäktade storstadsmänniskor och mycket mer i en magisk, rolig och rörande variation.
Föreställningen hade sitt uruppförande i Fårösund, Gotland sommaren 2016 och blev en stor succé. Unga dansare från dansskolor i hela Sverige samlades, samarbetade och tränade inför föreställningen.

Vårens föreställning bjuder även på flera kreativa dansnummer som BASE23s dansarlinjer tränat och finslipat på tillsammans med sina danspedagoger.

Gör er beredda på en riktigt härlig upplevelse som ni aldrig riktigt varit med om förut. Kom och se Framtidens dansare!

’’Ren och skär dansglädje i en otroligt proffsig, dynamisk show. Vi dansar hem från föreställningen. Tusen tack alla underbara dansare!’’

’’Vilken show! Något ni inte får missa, denna fartfyllda föreställning.’’

Regi och koreografi - Hej Sverige
Hans Marklund

Medverkande Grupper:
Dansarlinjen steg 5
Dansarlinjen steg 4
Dansarlinjen steg 3 fortsättning
Dansarlinjen steg 2
Dansarlinjen steg 2 fortsättning
BASEment Crew Street
BASEment Crew Musikal
Pardansarna

Köp biljett Base23 · Från 290kr