Liv Strömquist

En blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och en hel del musik.

Litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och en hel del musik.

China Teatern • 6 Nov

Liv Strömquist på China Teatern

Har vi blivit sämre på att bli kära? Varför tar kärlek slut? Kan man själv bestämma sig för att bli kär? Den 6 november kommer den bokaktuella serietecknaren, podcastaren och konstnären Liv Strömquist med gäster fundera på detta på China Teatern i Stockholm. Välkommen till en kväll då kärleken kommer att analyseras grundligt.

Liv Strömquist har genom åren gett oss skarpa och underhållande svar på frågor som varför vi är så besatta av monogama djur, vad det är för fel med faddergalor, eller varför killar som Picasso och Einstein är några av historiens mest provocerande pojkvänner. Hon har gett ut en rad hyllade seriealbum, gjort radio och TV-program, drivit poddar som Lilla Drevet och En varg söker sin pod och mycket annat. Nu har hon planerat en kväll på scenen, baserad på sin nya bok Den rödaste rosen slår ut.

I boken undersöker Liv Strömquist kärleken i vår tid, eller kanske snarare bristen på den. Till hjälp tar hon Sokrates, Platon, Beyoncé och tidernas kanske galnaste ex, poeten Lord Byrons före detta älskarinna Lady Caroline Lamb.

Liv Strömquist på China Teatern är en blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och en hel del musik. Med på scen finns också hemliga gäster.

Köp biljett Liv Strömquist · Från 340kr