Snutsnack Live

Blodbildsanalys, fingeravtryck och fiberöverföring. Hasse Brontén spelar nu för första gången in sin podd Snutsnack LIVE

Hasse Brontén spelar nu för första gången in sin podd Snutsnack LIVE

Intiman

Snutsnack LIVE

Snutsnack är en podd där Hasse Brontén gästas av poliser. Gästerna delar med sig av speciella händelser och upplevelser från sitt yrkesliv. Lyssnaren får ta del av gästernas unika ögonblick och avgörande situationer som har haft stor påverkan och betydelse vidare i livet. Sedan första avsnittet sändes under hösten 2017 har intresset växt sig stort och antalet följare ökat.

Hasse Brontén spelar nu för första gången in sin podd Snutsnack LIVE på Intimanteatern i Stockholm. Blodbildsanalys, fingeravtryck och fiberöverföring. Ämnet för kvällen är kriminalteknik.

Vad kan göras, och vilka spår kan säkras när polisen kommer till en brottsplats?

Kan man genom att se på blodstänk veta vilket vapen som har använts?

Vilka spår lämnar en person efter sig?

Kan man alltid hitta spår i samband med ett brott?

Stämmer verkligen de analysmetoder som vi kan se i tv-serier som tex CSI?

Kom och lyssna på Hasse som gästas av två erfarna kriminaltekniker, Anna Jinghede och Jens Ulander. Förutom att diskutera viktiga ämnesområden kring forensiska utredningar så kommer både Jens och Anna exemplifiera med egna exempel. De kommer också att prata om välkända fall där kriminalteknik spelat en avgörande roll.

”Intresset för podden har överträffat mina förväntningar! Därför ska det bli jättekul att få göra en livepodd och att få möta mina trogna lyssnare för första gången.” //Hasse Brontén

”CSI har skapat ett stort allmänintresse för kriminalteknik, men kan man utreda ett mord på en timme?!” //Anna Jinghede

 


Medverkande

Hasse Brontén är polisen som sadlade om till komiker för 11 år sedan. I bagaget har han 20 års erfarenhet inom polisyrket som bl.a. Ordningspolis, Narkotikaspanare, SÄPO och som lärare på Polishögskolan.

Anna Jinghede är utbildad tandläkare med specialistkunskap i rättsodontologi, polis och kriminaltekniker. Idag arbetar Anna dels som rättsodontolog och med bl.a. identifiering av avlidna och dels som doktorand och forskar kring kriminalteknik i relation till grova våldsbrott, bl.a. dödligt våld mot barn. Hon är även krönikör, författare och en flitigt anlitad föreläsare.

Jens Ulander är polis sedan drygt 20 år med erfarenhet från flera olika verksamhetsgrenar inom polisen. Sedan 2012 har han tjänst som kriminaltekniker. Utöver att arbeta med brottsplatser där grova brott har begåtts är Jens engagerad i frågor rörande offeridentifiering i samband med haverier, naturkatastrofer och brott.

Köp biljett Snutsnack Live · Från 285kr