...VI ÖNSKAR ER EN RIKTIGT GOD JUL

Julklappar till mamma, pappa, mormor, syskon eller bästa vännen. Här finns upplevelserna som sätter extra stjärnglans på 2018. Varför inte låta nära och kära inleda 2018 med en minnesvärd upplevelse på en teater eller showarena.


Nu tar de flesta artister och skådespelare lite julledigt, men innan dess vill de passa på att önska dig en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR. Se alla video-julhälsningar nedan.

 

 

FÖRESTÄLLNINGAR I STOCKHOLM

Julklappstips till dina nära och kära som vill gå på barnteater, musikal eller show - här finns något för alla smaker och tillfällen!

Gentlemannen - Oscarsteatern En musikalkomedi om kärlek och mord - Nu julklappsspecial

Bjud någon du tycker om på en skrattframkallande musikalkomedi om kärlek och mord där Henrik Dorsin får briljera i hela 8 sprudlande porträtt av familjemedlemmarna i adelssläkten D`Ysquith som stryker med en efter en på de mest fantasifulla sätt när en mordisk gentleman är på jakt efter att nå en adelstitel. Detta uppbackat av en svårfångad kärlek, en skönsjungande fästmö, argsinta tanter och till tonerna av ljuvlig musik. Köp en sprakande rolig julklapp – biljetter till Gentlemannen på Oscarsteatern från och med 25 januari!

JULKLAPPSSPECIAL! Gratis programblad (hämtas föreställningskvällen i biljettkassan) samt fritt byte av föreställningsdatum på alla julklappsbiljetter, gäller t om 8 jan.
Boka via julklappslänk på den här sidan, bokaknapp nedan!

Spelas 25 januari - 14 april, 2018

Wallmans - Stockholm Lägg en kväll på Wallmans under granen!

Alla önskar sig gastronomiska smakupplevelser och underhållning i världsklass. Så vira de röda banden runt en kväll på Wallmans i Stockholm. Boka en kväll eller skäm bort dina nära med ett presentkort för lyxiga smaker och mäktiga toner.

I början av året serverar Wallmans en smakfull meny med inspiration från vårt svenska kök. Deras fantastiska kockar kommer locka fram det finaste ur våra klassiska rätter och krydda dem med en modernare tvist. Självklart levererar de som alltid även en publiksuccé till show under hela kvällen.

Öppet 11 januari - 16 juni, 2018

Di Leva tolkar Bowie - Hamburger Börs CHANGES - En fascinerande show i tid och rum.

Thomas Di Leva tar nu steget ut och gör sin första egna show på anrika Hamburger Börs. En show som uteslutande är en hyllning till den legendariska artisten David Bowie. Vi kommer att få höra Bowies allra största hits tolkade och arrangerade av och med Di Leva, ackompanjerad av några av Sveriges bästa musiker på scenen.

Publiken tas med på en spännande resa genom tid och rum, dröm och verklighet genom David Bowies musikaliska storverk.

- Bowies popkulturella gärning kan inte nog poängteras – hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar. Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken kommer att komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision, säger Thomas Di Leva.

Spelas 9 mars - 28 april

Danny Saucedo - NU - Hamburger Börs Sista chansen att se Danny Saucedo och showen NU i Stockholm!

Framgångssagan fortsätter för Danny Saucedo och hans omåttligt populära show ”NU”. Föreställningen som har spelat för utsålda hus under våren och hösten på Hamburger Börs släpper nu 18 nya föreställningar på samma arena med start 20 januari 2018. 24 februari blir den absolut sista chansen att se den makalöst hyllade showen i Stockholm.

Med showen NU firar Danny 10 år som artist och står starkare än någonsin, med ständigt nya hitlåtar på listorna, som ”Dör för dig”, ”Såsom I Himlen” och ”Brinner i bröstet”. Danny levererar en helt unik och nyskapande show full av energi, musikalitet och dans i spektakulär inramning. Det blir intimt och nära, med mycket humor och självdistans.

Spelas 20 januari - 24 februari

Golden Hits En klapp med långvarig skrattgaranti!

Lägg en riktigt rolig kväll på Golden Hits i julstrumpan. Här har de allt – två grymma shower med tillhörande trerättersmeny, tre gungande dansgolv och en skönsjungande karaokebar. På Golden Hits hittar de alltid en anledning till att fira vare sig det är 25 år av Golden Hits eller decennier av Rock så levererar de alltid festernas fest.

Öppet 5 januari - 16 juni, 2018

The Book of Mormon - China Teatern Stolt vinnare av det stora humorpriset!

Hyllningarna till denna musikal har inte haft några gränser - den har höjts till skyarna av såväl press som publik. Trots stor efterfrågan spelas den endast fram till påsk. Ge andra chansen att skratta så att de gråter!

I huvudrollerna ser vi Per Andersson, Linus Wahlgren och Samantha Gurah. Bakom humormusikalen står skaparna av South Park och kompositören bakom Disneysuccén Frost. I The Book of Mormon får vi följa två unga missionärer som av sin kyrka sänts till norra Uganda för att sprida budskapet om den tredje, kanske något mindre kända, delen av Bibeln - Mormons bok.

Spelas 12 januari - 24 mars, 2018.

Jill Johnson - That's life på China Teatern Succén från The Theatre i Göteborg kommer till Stockholm!

Hon är spännande, härlig och överraskande på samma gång – precis som livet självt. Vissa kallar henne landets största och mest mångfacetterade artist. Vi säger kort och gott Jill Johnson. Och egentligen kräver hon ingen närmare presentation. En sångerska med oerhört bred musikalisk bakgrund som utforskat allt från pop och rock till country genom åren.

Nu väljer hon att visa upp ytterligare en sida av sig själv – ackompanjerad av storband, luftakrobatik, nycirkusartister och en mycket teknisk avancerad scenlösning. Allt paketerat i en sprakande showupplevelse som går från finstämt och intimt, till fullt blås och storslagna crescendon, iscensatt av Sveriges i särklass främsta showskapare.
JILL med stort J tolkar sina favoriter ur den traditionella och moderna amerikanska låtskatten – i en mycket oväntad skrud. Så låt dig svepas med i transformationen som gör vår klarast lysande stjärna, ännu starkare och upplev något du aldrig tidigare upplevt. I alla fall inte på den här sidan Atlanten.

Spelas 5 april - 5 maj

Sound of music- Intiman Julklappen som passar hela familjen

Ge bort en resa till de gröna vidderna i de österrikiska bergen där spänning kommer blandas med underbar musik hela våren- The Sound of Music i en familjeversion.

Musiken i musikalen berör människor i alla åldrar och bjuder på några av de mest minnesvärda sånger som någonsin har framförts på en musikalscen, till exempel ’My Favourite Things’, ’Do-Re-Mi’, ’Edelweiss’, ’Climb Ev’ry Mountain’, ’Sixteen Going on Seventeen’, ’The Lonely Goatherd’ och naturligtvis den storslagna titellåten ’The Sound of Music’. The Sound of Music är en glädjefylld kärlekshistoria, kantad av spänning och härlig musik.

En förtrollande upplevelse för hela familjen.

Spelas 9 februari - 29 april

Emil i Lönneberga - Intiman Få en härlig upplevelse med hela familjen

Astrid Lindgrens fantastiska berättelse om Emil i Lönneberga spelar på Intiman hela jullovet.

Häng med familjen Svensson - Emil, lillasyster Ida , pappa Anton, mamma Alma, drängen Alfred, pigan Lina och de andra på gården Katthult i Lönneberga socken i Småland.

Här kommer ni att få uppleva många av Emils hyss; när han fastnar med huvudet i soppskålen och när han skall hjälpa Lina att dra ut hennes onda tand. Oftast slutar hyssen med en förgrymmad pappa och nya trägubbar i snickeboa.

Premiär 9 december. Spelas fram till 7 januari, 2018.

FÖRESTÄLLNINGAR I GÖTEBORG

Julklappstips - barnteater, komedi på Lisebergsteatern och show på Rondo och The Theatre - det finns något för alla nära och kära!

Tomas Ledin - Skarpt Läge på Rondo En musikalisk käftsmäll. Dundersuccén från Cirkus kommer till Rondo i januari!

En av Sveriges mest älskade artister intar återigen scenen med en nyskapad musikalisk käftsmäll till show. En lika klassisk som modern upplevelse, där Tomas Ledins alla odödliga hits står i centrum. Räkna med en spektakulär show i högt tempo och med glimten i ögat. Med en artist vassare och mer laddad än någonsin. Fly vardagen och låt Tomas tillsammans med sina makalösa musiker få er att dansande lätta från stolarna.

Spelas 18 januari - 5 maj 2018

The Concept - Kungsportshuset Schhh!

Ge bort årets hemligaste julklapp och en exklusiv kväll till någon du tycker extra mycket om. En väl bevarad hemlighet som leder till en unik restaurang där ingen tidigare varit och en upplevelse som alla är nyfikna på.

The Concept öppnar upp, mars 2018, mitt i hjärtat av Göteborg. Boka bord redan nu eller beställ ett presentkort. Alla på The Concept längtar efter er!

Öppnar 16 mars 2018

Danny Saucedo NU - The Theatre Succéshowen flyttar till Göteborg i vår!

Framgångssagan fortsätter för Danny Saucedo och hans omåttligt populära show ”NU”. Föreställningen som har spelat för utsålda hus i två säsonger på Hamburger Börs och spelar även en tredje säsong där, innan det blir dags för Danny att flytta in på The Theatre, Gothia Towers. Premiären äger rum den 29 mars och showen spelas tom den 5 maj.

Med showen NU firar Danny 10 år som artist och står starkare än någonsin, med ständigt nya hitlåtar på listorna, som ”Dör för dig”, ”Såsom I Himlen” och ”Brinner i bröstet”. Danny levererar en helt unik och nyskapande show full av energi, musikalitet och dans i spektakulär inramning. Det blir intimt och nära, med mycket humor och självdistans

Spelas 29 mars - 5 maj

Soldat Fabian Bom - Lisebergsteatern En riktigt rolig julklapp, hyllad av både publik och kritiker i hela landet

Jojje Jönsson ikläder sig rollen som Nils Poppes kultförklarade figur Fabian Bom, en av århundradets mest älskvärda personligheter. Med sin otroliga pliktkänsla, sprudlande humör och galna upptåg åker han tillsammans med sina vänner till Rosers i Skara och Lisebergsteatern i Göteborg under våren 2018.

Spelas 2 februari - 28 april

Minns du mig? - Lisebergsteatern Relationskomedi med hög igenkänningsfaktor

Vad händer när barnen är utflugna, lägenheten är färdigrenoverad och bilen faktiskt går riktigt, riktigt bra? Föreställningen MINNS DU MIG? är en komedi som handlar om just det, om kärlek för evigt/givet. Fram till och med januari, 2018 kommer äntligen Annika Andersson och Thomas Petersson mötas igen på Lisebergsteaterns scen.

Spelas 19 - 27 januari, 2018.

Madicken på junibacken - Lisebergsteatern Få en härlig upplevelse med hela familje.

Efter tidigare succéer som exempelvis Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Peter Pan och Saltkråkan har turen nu kommit till Astrid Lindgrens älskade berättelse om Madicken.

Denna charmiga barnföreställning är fylld med sång, musik och dans för hela familjen. Det bjuds på massor av skratt men också lite spänning och allvar som till exempel när Madicken utmanar Lus-Mia att gå balansgång på skoltaket, eller när hon ser spöken i brygghuset tillsammans med Abbe. Du kommer såklart också få träffa Madickens syster Lisabet, husjungfrun Alva och grannfamiljen Nilsson vars son Abbe bakar världens bästa kringlor.

Spelas 20 december - 4 januari

FÖRESTÄLLNINGAR ÖVER HELA SVERIGE

Överraska någon med en klapp full av härliga kärlekslåtar, igenkännande gapskratt eller storslagen show! I vår rullar flera föreställningar ut på Sverigeturné och kommer till en stad nära er!

DubbelTrubbel - Krusenstiernska Teatern i Kalmar Ett komiskt kaos på den vackra utomhusscenen

I en lyxig sommarstuga i Kalmar har Bernard (Johan Petersson) planerat den perfekta helgen tillsammans med sin älskarinna Sanna (Anna Rydell). Han har till och med ordnat en privat kock (Sussie Eriksson), för att sätta guldkant på romantiken. Hans fru Monica (Anna-Karin Palmgren) är på väg till tåget för att spendera helgen med sin mamma, och hans bästa vän Robert (Thomas Petersson) är på väg över för att sova i gästrummet, som ett perfekt alibi. Planen är idiotsäker! Vad skulle möjligtvis kunna gå fel…? Allt, visar det sig!

Spelas 28 juni - 28 juli

Jill Johnson - That's life på Sverigeturné Succén från The Theatre i Göteborg snart i en stad nära dig!

Hon är spännande, härlig och överraskande på samma gång – precis som livet självt. Vissa kallar henne landets största och mest mångfacetterade artist. Vi säger kort och gott Jill Johnson. Och egentligen kräver hon ingen närmare presentation. En sångerska med oerhört bred musikalisk bakgrund som utforskat allt från pop och rock till country genom åren.

Nu väljer hon att visa upp ytterligare en sida av sig själv – ackompanjerad av sitt 18-mannaband, luftakrobatik, nycirkusartister och en mycket teknisk avancerad scenlösning. Allt paketerat i en sprakande showupplevelse som går från finstämt och intimt, till fullt blås och storslagna crescendon, iscensatt av Sveriges i särklass främsta showskapare.
JILL med stort J tolkar sina favoriter ur den traditionella och moderna amerikanska låtskatten – i en mycket oväntad skrud. Så låt dig svepas med i transformationen som gör vår klarast lysande stjärna, ännu starkare och upplev något du aldrig tidigare upplevt. I alla fall inte på den här sidan Atlanten.

Spelas 2 februari - 24 mars

Love Songs - Sverigeturné Sonja Aldén och Andreas Weise - en konsert med de största kärlekslåtarna

Hon har kallats ”vår tids kvinnliga Ted Gärdestad” och han är känd som ”Sveriges svar på Michael Bublé”. Vi talar givetvis om balladdrottningen Sonja Aldén och Andreas Weise, killen med rötterna i den traditionella swing- och soulmusiken.

Dessa båda folkkära artister kommer framföra de allra största svenska och internationella kärlekssångerna, tillsammans med två skickliga multiinstrumentalister.

Spelas 6 april - 6 maj

Minns du mig? - Sverigeturné En relationskomedi med hög igenkänningsfaktor

Vad händer när barnen är utflugna, lägenheten är färdigrenoverad och bilen faktiskt går riktigt, riktigt bra? Äntligen möts Annika Andersson och Thomas Petersson igen, efter succén på Lisebergsteaterns scen åker de på Sverigeturné. I en fantasifull komedi vars skrattframkallande repliker är som om de vore specialskrivna för dessa två komiska mästare.

Spelas 12 februari - 14 april

PRESENTKORT

Har du svårt att välja föreställning eller datum? Köp ett presentkort och låt dem välja* själv!

Den enkla vägen till den stora glädjen - Showtics presentkort Ett kort laddat med underhållning för alla åldrar - när det passar dem bäst!

*Se detaljerad information gällande presentkorten där presentkortet finns till försäljning.