Tillbaka till nyhetsarkivet

Backstagefotografering inför Flashdance med Hanna Lindblad

Flashdance med Hanna Lindblad i rollen som Alex. Biljetterna släpps den 2 oktober.

När Showtic-TV blev inbjudna att få följa med på fotograferingen inför vårens stora musikal Flashdance var vi inte sena att tacka ja. Vi fick följa med bakom kulisserna och se hur det går till att fotografera den klassiska musikalaffischen som senare i höst kommer synas i media. Vi får också en liten pratstund med kvinnliga huvudrollsinnehavaren, musikalartisten Hanna Lindblad där hon berättar om dagen och hur förberedelserna ser ut inför premiären. Det blir blött och härligt, what a feeling.

Flashdance är en klassisk film från 1983 och har också spelats som musikal världen över. Storyn utspelar sig i Pittsburgh där 18-åriga Alex Owen är fast besluten om att slå igenom som dansare. Det bjuds på spektakulär dans och fantastisk 80-tals musik som exempelvis de stora hitsen What a Feeling och Maniac. Under våren 2014 kommer alltså succén till Stockholm och China Teatern, något ni inte vill missa.

I detta klipp får vi följa med bakom kulisserna och se hur en riktig plåtning går till. Det testas olika vinklar, ljus och det blir vatten, massor av vatten. Som tur är, för Hanna Lindblad, är det varmvatten då hon under en heldag fick jobba stenhårt, i en dusch för att få den perfekta bilden. Hanna berättar om förberedelserna inför repetitionerna som startar senare i höst, längtan om att få göra rollen som Alex och utmaningarna kring att axla rollen sång-, dans- och skådespelarmässigt. Hon avslöjar också sin favoritlåt från filmen, följ med!

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.