Tillbaka till nyhetsarkivet

Svarte Orm – världspremiär på scen i Sverige januari 2015

Regissören Anders Albien avslöjar att han ska skapa den officiella scenversionen av Svarte Orm – Blackadder. I januari väntar världspremiär på Intiman i Stockholm.

Många har frågat – och lika många har fått nobben. Upphovsmännen – med Rowan Atkinson i spetsen – har inte velat göra scenproduktion av sin 1980- talssuccé Blackadder. Nu är det emellertid andra tongångar. Anders Albien har fått upphovsmännens förtroende att göra bearbetningen för teaterscenen. Albien avslöjar att föreställningen – om den blir framgångsrik i Sverige – kommer sättas upp även i andra delar av världen.

Anders Albien, som just nu befinner sig i New York för att bearbeta Flashdance – The musical tillsammans med orginalförfattaren Tom Hedley, har de senaste åren radat upp kritik- och kassasuccéer i samarbeten med bl.a John Cleese (Pang i bygget, 2014), Eric Idle (Spamalot 2010-2012), Ben Elton (We will rock you 2010) och Eleanor Bergstein (Dirty Dancing 2012). Därutöver har Albiens tv-projekt nominerats till Guldrosen i Montreaux och amerikanska Emmy Award.

Minns ni Blackadder? Här kan ni fräscha upp minnet, se klipp nedan!

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.