Tillbaka till nyhetsarkivet

Unik humorupplevelse intar Intimans teaterscen!

Nu inleds repetitionerna för världens första professionella teateruppsättning av Rowan Atkinsons hyllade tv-serie Blackadder. Denna gång med en mustaschprydd David Batra i huvudrollen som Kapten Blackadder.

– Det här manuset är det skratt-tätaste jag läst. Förutom att jag tvingas ha mustasch en längre tid framöver så känns allt väldigt spännande och roligt. Samtidigt är det otroligt hedrande att få förtroendet att axla tyngden av denna klassiska humorkaraktär som jag själv skrattat åt så många gånger, säger David.

Föreställningen regisseras av Anders Albien, som ligger bakom succéer som Pang i bygget & Spamalot.

– Hela serien är fantastiskt underhållande, men det är den fjärde och avslutande säsongen som verkligen utmärker sig. Att välja en skyttegrav under första världskriget som spelplats för komik är otroligt vågat. Ingen annan komedi är så genuint rolig och samtidigt så tankeväckande och provocerande som Blackadder Goes Forth.

– Vi har en otrolig ensemble. Alla är som skapta för att spela dessa fantastiska karaktärer, säger Anton Lundqvist.

– Vissa mer än andra, Kim är exakt lika lång som Sir Tony Robinson som spelade Baldrick i originalet, tillägger Mikael Tornving.

– Inte alls! Jag är faktiskt en hel centimeter längre, svarar Kim Sulocki snabbt.

Kim, som tidigare jobbat med Anders Albien i succén Spamalot, ser med stor glädje fram emot återseendet.

– Att Anders är hjärnan bakom allt är en stor garantistämpel för att publiken får en upplevelse utöver det vanliga. Den här gången är det dock mindre koncentration på sång och dans, men ännu mera fokus på skämten.

– Vilket man inte trodde var möjligt. Tillägger Henrik Hjelt, som även han hade en roll i Spamalot. – Spamalot är det absolut roligaste jag varit med i… fram tills nu.

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.