SvD Bokens dag

En kväll tillägnad litteraturen

En kväll tillägnad litteraturen

Oscarsteatern

SvD Bokens dag

En kväll tillägnad litteraturen

Välkommen till SvD:s Bokens dag 2017! En kväll fullspäckad med litteratur och tankeväckande möten. Under kvällen kommer fem författare och konstnärer att berätta om sina senaste verk – det är allt från historiska biografier till samtidsskildringar.

Konferencier för kvällen är SvD:s kulturchef Lisa Irenius och biträdande kulturchef Anders Q Björkman. I år har vi också glädjen att presentera en bok författad av inga mindre än Svenska Dagbladets läsare. I boken ”Jag minns”, med historikern Peter Englund och SvD:s litteraturredaktör Madelaine Levy som redaktörer, samlas ett urval minnen från det uppskattade projektet där läsare har delat med sig av sina hågkomster.

Utöver detta kommer Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius att dela ut SvD:s lilla litteraturpris. Dessutom kommer 2017 års mottagare av SvD:s anrika litteraturpris att tillkännages under kvällen.

Medverkande författare:

Sigrid Combüchen berättar om den nya romanen ”Sidonie & Nathalie – från Limhamn till Lofoten”, en bok om två unga kvinnors flykt från krigets Tyskland.

Dick Harrison, professor i historia, pratar om sin senaste bok ”Jag har ingen vilja till makt”, ett unikt och närgånget porträtt av Tage Erlander.

Jens Lapidus ger oss inblick i ”Top Dogg”, den tredje och sista delen i hans uppmärksammade thrillerserie som började med ”VIP–rummet”.

Lars Lerin berättar om boken ”Och fågeln flög fritt för att uppsöka sin bur” – ett konstnärligt och litterärt möte mellan akvarellkonstnären Lerin och Carl Larsson.

Isabelle Ståhl pratar om sin debutroman ”Just nu är jag här”, en samtidsskildring som har beskrivits som ”vår tids Jack”.

Köp biljett SvD Bokens dag · Från 275kr