Göteborg Draken Heurlins Plats 15, Göteborg

Draken i Folkets Hus

Draken är en del av Folkets Hus som är belägen vid Järntorget i centrala Göteborg. Draken är en klassisk och mytomspunnen samlingslokal. Som nu fått en ny skepnad i Draken Live. Den har varit skådeplats för alla former av nöje och kultur. Draken är den enda lokalen väster om centrala Göteborg som kan ta emot en så stor publik. Här trivs både stora företag och eldsjälar på konferenser, föreställningar och konserter. Draken Live drivs av Krall Entertainment.

När öppnar teatern?

Draken Live har nypremiär 21 september 2023

Är biljetten bunden till personen som gjorde bokningen?

Nej, biljetterna är inte personliga eller knutna till den som gjorde bokningen.

Var ligger arenan?

Draken ligger på Heurlins plats 15 (Olof Palmes Plats, Järntorget).

Hur tar jag mig dit?

Kollektivt
Närmaste hållplats för kollektiv trafik är Järntorget. Ta spårvagn 1, 3, 6, 9, 11 eller buss 60 från Drottningtorget vid Centralstationen.

Med bil
När du närmar dig Göteborg från norr, syd eller öst, kör mot Fredrikshamn. Ta E45 genom Götatunneln, håll till höger och ta första avfarten till Järntorget. Där är det skyltat mot Folkets Hus. Kör du ovan jord passerar du Göteborgs Operan, då är det cirka 1000 m kvar. Om du kommer från väst, kör mot city.

Tag av mot Järntorget och Folkets Hus syns på vänster sida.

Finns det parkeringsplats?

Parkeringsplatser finns på flera ställen i området, bland annat precis bakom Folkets Hus, utanför Draken och i ett p-hus på Första Långgatan.