Höga Kusten Friluftsteater

Höga Kusten Friluftsteater

Lövvik 205, Lövvik

Kommande föreställningar på Höga Kusten Friluftsteater

 • Höga Kusten

  Bygdespelet Höga Kusten

  Torsdag 11 juli 17:00Pris från 495 kr / person
  SlutsåltBoka biljett
 • Höga Kusten

  Bygdespelet Höga Kusten

  Fredag 12 juli 17:00Pris från 495 kr / person
  SlutsåltBoka biljett
 • Höga Kusten

  Bygdespelet Höga Kusten

  Lördag 13 juli 13:00Pris från 495 kr / person
  SlutsåltBoka biljett
 • Höga Kusten

  Bygdespelet Höga Kusten

  Lördag 13 juli 17:00Pris från 495 kr / person
  SlutsåltBoka biljett

Om Höga Kusten Friluftsteater

OM FRILUFTSTEATERN OCH LÖVVIK

I Lövvik finns runt 80 bofasta personer. De var fler förr. Men idag har förenade krafter av en ohejdbar ordförande i byföreningen, en lokal snickare, montör, elektriker och killen som hade en duglig lastbil, eldsjälarna i kommunalpolitiken och näringslivet, en drivande teaterchef, en till Stockholm utflyttad popstjärna samt tusentals ideella arbetstimmar byggt en modern, storskalig friluftsteater där ett helt nytt bygdespel ska uppföras mitt ute i obygden. Fröet till bygdespelet kom med albumet ”Höga Kusten”. En platta som Tomas Ledin gav ut 2005.

"Skrivandet går alltid lätt när jag bär på sånger som vill ut. Och dessa berättelser ville verkligen höras. Plattan var en fröjd att få göra. Och glädjande tog publiken emot den med öppna armar. CD:n gick raka spåret till topplistans förstaplats och premierades med en Grammis för låtar som "Ä Lu Oäten" och Hammaren Unner Bönninga" säger Tomas.

Bygdespelet och Höga Kusten Friluftsteater blev verklighet tack vare ett nära och varmt samarbete mellan Lövviks By- och idrottsföreningsordförande Tommy Bergquist och framsynta personer på Kramfors kommun. Hand i hand med byinvånare gjorde man detta till synes omöjliga projekt möjligt.

Och - tack vare duktige teaterchefen Bosse Andersson från 2Entertain. Han tittade på Tomas Ledin och sa: "Det här måste vi göra något av! Denna ögonbedövande vackra plats med sina berg och vattendrag, din stora sångskatt, den duktiga lokala turistnäringen och bygemenskapen här i Lövvik. Här ska vi bygga en friluftsteater och sätta upp ett bygdespel med nya låtar från din penna. Allt baserat på din farfars och farmors vackra saga."

Sagt och gjort. Tomas sökte kontakt med manusförfattaren Pär Nymark och under några kreativa månader växte en historia upp från tomt papper, löst baserad på kärlekssagan mellan farfar Jonas och farmor Svea. De två unga möts, förenas, växer sig starka, trotsar motstånd, klasskillnader och gevärskulor. Deras livskraftiga förälskelse väver en stark tråd genom hela bygdespelet.

Höga Kusten är berättelsen om vår moderna svenska historia. Om kraften i Ådalen i början av förra århundradet, om alla de rikedomar som vanns och förlorades. Om uppoffringar som bar frukt. Och de som föll döda mot marken. Det var en tid rik på historier i en av Sveriges mest natursköna delar – Höga Kusten.

Läs mer

Hitta hit

Kontaktuppgifter

E-postinfo@hogakustenfriluftsteater.se
AdressLövvik 205, 872 94 Lövvik, Sverige

Information