Intiman Odengatan 81, Stockholm

Intiman

Sen 1950 har Intiman varit teaterlokal. En mysig och intim teater mitt på Odenplan i Stockholm. Under de år teatern varit i bruk har det utan uppehåll spelats och producerats i stort sett alla olika typer av föreställningar: farser, musikaler, traditionell teater, buskis, tragedier, komedier, revyer och stand up m m. På Intimans scen har många av våra folkkära artister, skådespelare, musiker, komiker, och dansare uppträtt. Välkommen!

När öppnar teatern?

Teatern öppnar 1 timma innan föreställningen börjar.

Är biljetten bunden till namn?

Nej, biljetterna är inte personliga eller knutna till den som gjorde bokningen.

Kan jag avboka mina biljetter?

Köpta biljetter återbetalas ej. Se vad som gäller om du köpt av- eller ombokningsskydd.

Vad gäller för av- och ombokningsskydd?

Ersättningsvillkor vid av- eller ombokning mer än 30 dagar före föreställningen:
Av- och ombokningsskyddet ger rätt till fri avbokning/ombokning mer än 30 dagar före föreställningen.

Ersättningsvillkor vid av- eller ombokning mindre än 30 dagar men mer än 48 timmar före föreställningen:
Fri avbokning/ombokning mindre än 30 dagar men mer än 48 timmar före föreställningen, tillåts i de fall kunden rimligen inte kan gå på föreställningen med anledning av:

att en oförutsedd händelse inträffar som förorsakar väsentlig skada av bostad

att kunden, dess sällskap på föreställningen eller en nära anhörig, har drabbats av akut sjukdom eller olycksfall. Med nära anhörig menas make/maka, barn, barnbarn, syskon, förälder, eller personer med vilken kunden sammanlever. Skadehändelse, som vid beställningstillfället varit okänd, ska styrkas med läkarintyg eller polisanmälan, först då ersätts biljetten

Av- eller ombokning skall ske senast 48 timmar före föreställningen till Showtic eller det föreställningsställe där kunden bokade sina biljetter med avbeställningsskydd.

Vid avbeställning eller ombokning kontaktas det försäljningsställe där biljett med av- och ombokningsskydd bokades.

Ersättningsvillkor vid av- eller ombokning mindre än 48 timmar före föreställningen:
Vid av- eller ombokning mindre än 48 timmar före föreställningen lämnas ingen ersättning och biljetten går inte heller att boka om.

Återbetalningsvillkor vid avbokning
Vid avbokning återbetalas hela biljettpriset exklusive kostnaden för avbokningsskyddet samt en tillkommande administrativ avgift. Ett avbeställningsskydd gäller för en biljett.

Kan jag ta med mig rullator/barnvagn?

Numera går de flesta rullatorer att fälla ihop och placera utmed väggen eller vid sidan av stolen (vid plats i ytterkant). Kan gästen ta sig till sin plats utan placeras rullatorn utmed väggen i foajén.

Gällande barnvagnar så bör dessa lämnas hemma.

Är Intiman handikappanpassad?

Ja, från Odengatan finns det en ramp att lägga ut (låg tröskel). Från entrén till garderob och var finns en hiss (ca 20 trappsteg ner). Från hissen till parkett är det inga trösklar eller trappsteg. Det finns en handikapptoalett på entréplan (hiss upp). Det finns dock ingen hiss till balkong.

Finns det rullstolsplats på Intiman?

Ja, på rad 7, plats 113 och rad 13 plats 245. Dessa är i höger kant av parkett. Stolarna går att ta bort för att göra plats för en rullstol.

Gästen bestämmer själv om denne vill sitta i teaterns stol eller sin egen rullstol. Personalen på plats frågar gästen om detta.

Finns det T-slinga i salongen?

Ja, T-slingan är dock av äldre modell och fungerar inte på samtliga platser. Slingan är beroende av att gästen har egen hörapparat. Det finns inga hjälpmedel på plats.

Slingan fungerar ej i ytterkant, d v s de två yttersta platserna på varje rad, inte heller på balkong eller följande rader på parkett: 1-3,5, 10,15.

Lutar salongen?

Ja, salongen sluttar neråt. Detta innebär att gäster på rad 2 sitter något högre än gäster på rad 1. Samma gäller för balkong.

Finns det platser med skymd sikt?

Nej, inga platser på Intiman har skymd sikt.

Finns det sittkuddar?

Ja, sittkuddar finns. De är placerade innanför dörrarna till salongen under barnföreställningar, både på parkett och balkong. Vid övriga föreställningar finns sittkuddarna att hämta i garderoben. Först till kvarn gäller.