Lisebergsteatern Örgrytevägen 5, Göteborg

Lisebergsteatern

Lisebergsteatern var från början ett planetarium, men 1947 byggdes lokalen om till en teater. Här har man genom åren kunnat njuta av t ex Hagge Geigerts revyer, Sten-Åke Cederhök, Tomas von Brömssen och Galenskaparna och After Shave.

Foajén har byggts ut och inbjuder till mingel och i salongen har antalet platser utökats med 72 stycken, fördelade mellan balkong och parkett. Utvändigt har den klassiska grönvita kupolen fått sällskap av tre mindre kupoler vars tak färgsatts på samma karaktäristiska sätt. Välkommen in på en riktig teater!

Kan jag ta med rullator/barnvagn?

Numera går de flesta rullatorer att fälla ihop och placera utmed väggen eller vid sidan av stolen (vid plats i ytterkant). Kan gästen ta sig till sin plats utan så placeras rullatorn utmed väggen i foajén. Gällande barnvagnar så rekommenderar vi att dessa lämnas hemma. Tas de med så placeras de utmed väggen på entréplan.

När öppnar teatern innan en föreställning?

Teatern öppnar 1 timme innan föreställningen börjar.

Var och när kan jag hämta ut mina biljetter?

I samband med föreställningar har Lisebergs Gästservice öppet för avhämtning av biljetter två timmar före föreställning. De dagar Lisebergsparken har öppet öppnar Gästservice vid Huvudentrén en timme innan parken öppnar, och stänger samtidigt som Lisebergsparken.

Hur tar jag mig till Lisebergsteatern?

Lisebergsteatern ligger vid Lisebergs Huvudentré som har en egen spårvagnshållplats på linje 5. Se www.vasttrafik.se för mer information.

Åker du bil parkerar du antingen i Focus-huset, mittemot Rondo eller på Sofierogatan alldeles intill Liseberg.

Finns det sittkuddar?

Ja, sittkuddar finns. Fråga personalen vid ankomst. Först till kvarn.

Finns det hörslinga på Lisebergsteatern?

Hörslinga finns endast på parkett, inte på ytterplatser långt bak i salongen. Kontakta Lisebergs Nöjesbokning för mer information.

Är Lisebergsteatern handikappanpassad?

Ja

Lutar salongen?

Ja, salongens lutning börjar från rad 7 och bakåt.

Finns det platser med skymd sikt?

Nej, inga platser på Lisebergsteatern har skymd sikt.

Tar ni kontanter?

Nej, Lisebergsteatern är en kontantfri arena!