Vallarnas friluftsteater Läroverksgatan, Falkenberg

Välkommen till Vallarnas friluftsteater!

Teatern öppnar upp sig i en lummig oas vackert belägen vid Ätran. I år firar Vallarna 25 årsjubileum och är väldigt glada över att kunna öppna upp den vackra utomhusteatern för ett begränsat antal gäster. Årets föreställning Sommarbuskis bjuder på en kavalkad av sketcher och kära återseenden av karaktärer som stått på Vallarnas scen genom åren.

När öppnar teatern?

Teatern öppnar 1 timme innan föreställningen börjar.

Är biljetterna personliga?

Nej, biljetterna är inte personliga eller knutna till den som genomförde bokningen.

Kan man avboka sina biljetter?

Vad gäller för av- och ombokningsskydd?

Ersättningsvillkor vid av- eller ombokning mer än 30 dagar före föreställningen:
Av- och ombokningsskyddet ger rätt till fri avbokning/ombokning mer än 30 dagar före föreställningen.

Ersättningsvillkor vid av- eller ombokning mindre än 30 dagar men mer än 48 timmar före föreställningen:
Fri avbokning/ombokning mindre än 30 dagar men mer än 48 timmar före föreställningen, tillåts i de fall kunden rimligen inte kan gå på föreställningen med anledning av:

att en oförutsedd händelse inträffar som förorsakar väsentlig skada av bostad

att kunden, dess sällskap på föreställningen eller en nära anhörig, har drabbats av akut sjukdom eller olycksfall. Med nära anhörig menas make/maka, barn, barnbarn, syskon, förälder, eller personer med vilken kunden sammanlever. Skadehändelse, som vid beställningstillfället varit okänd, ska styrkas med läkarintyg eller polisanmälan, först då ersätts biljetten

Av- eller ombokning skall ske senast 48 timmar före föreställningen till Showtic eller det föreställningsställe där kunden bokade sina biljetter med avbeställningsskydd.

Vid avbeställning eller ombokning kontaktas det försäljningsställe där biljett med av- och ombokningsskydd bokades.

Ersättningsvillkor vid av- eller ombokning mindre än 48 timmar före föreställningen:
Vid av- eller ombokning mindre än 48 timmar före föreställningen lämnas ingen ersättning och biljetten går inte heller att boka om.

Återbetalningsvillkor vid avbokning
Vid avbokning återbetalas hela biljettpriset exklusive kostnaden för avbokningsskyddet samt en tillkommande administrativ avgift. Ett avbeställningsskydd gäller för en biljett.

Var ligger Vallarnas friluftsteater?

Följ vägskyltning mot Vallarnas friluftsteater efter att du har svängt av E6:an.

E6 norrifrån och från Ullared (väg 154)
Sväng av E6 vid avfart 51 (150), kör ca 400 m. Sväng höger och följ skylt mot Falkenberg centrum, Skrea strand. (154), kör 1,6 km. Kör in i rondellen och tag tredje avfarten mot Skrea strand. Fortsätt på Väg 150, kör 2,5 km. Sväng av höger mot Skrea Strand och sväng därefter till höger. Fortsätt på Årstadvägen (150), kör 0,3 km. Kör in i rondellen och ta första avfarten till höger. Kör in på Halmstadvägen (kullerstensgata), kör 1,5 km.

E6 söderifrån
Sväng av E6 vid avfart nr 50 och kör 0,4 km. Ta vänster in på Väg 150 mot Falkenberg C. Följ skylt mot Falkenberg, Skrea strand. Kör 0,3 km. Kör rakt fram i rondellen. Fortsätt på Väg 150, kör 2,5 km. Håll höger och fortsätt på Årstadvägen (150), kör ca 0,8 km. Kör in i rondellen och ta första avfarten till höger. Kör in på Halmstadvägen (kullerstensgata), kör 1,5 km. Vid slutet på gata, sväng höger och kör ca 59 m på Strandvägen. Sväng höger in på Läroverksgatan, kör 0,3 km.

Är Vallarnas friluftsteater handikappanpassad?

Ja, teatern är handikappanpassad. Dock ska det tas i beaktning att det är utomhus. Det är grusgångar och marken kan vara lite ojämn.

Det finns rullstolsplatser på ytterkant på rad 2-4, rad 6 samt rad 27. Det är inte framtagen någon stol för rullstolsplatserna. Om ni önskar sitta på en stol, vänligen kontakta personal på plats så hjälper de er med en stol.

Finns det parkering?

Det finns en stor parkering i anslutning till teatern och det är fri parkering. För er som har intyg för att använda er av handikapplats finns det ett fåtal handikapplatser på inhägnat område till förfogande. Vänligen prata med parkeringsvakterna på plats för att få tillgång till dessa. OBS! Begränsat antal platser.

Parkeringen är öppen i anslutning till föreställning, mån-fre kl. 16:00-22:30 och lör-sön kl. 13:30-22:30. Närmaste ställplats för husbilar finner ni vid Falkenbergs Båtklubb. Observera att det inte är tillåtet att stå över natten på Vallarna.

Finns det T-slinga på teatern?

Ja, hörselslingan finns på samtliga platser förutom de två yttersta platserna på rad 1-6.

Kan jag ta med rullator/barnvagn?

Ja, tänk dock på att sätta rullatorn vid ytterkanter och inte i mittengången. När det gäller barnvagn rekommenderas det att boka biljetter vid ytterkanterna. Detta med respekt för övriga gäster och skådespelarna om man eventuellt behöver gå iväg med sitt barn och därmed störa föreställningen så lite som möjligt.

Sluttar salongen?

Rad 1-6 är på jämn marknivå. Rad 7 och bakåt är en lutning vilket gör att alla ser bra oavsett vart man sitter någonstans.

Ställer ni in föreställningen om det regnar?

Nej, föreställningen ställs inte in vid regn. Paraplyn är ej tillåtet under föreställning. Engångsponchos finns till försäljning i bodarna. Skulle väderleken vara i någon extrem form och utgöra någon fara kan föreställningen pausas.

Får vi ta med egen fika?

Nej, det är tyvärr inte tillåtet att ta med egen förtäring, men det finns fullständiga rättigheter på teatern och vi har eget kök där vi kommer grilla och baka egna pizzor. Det serveras pizza, hamburgare, sallader och annan god mat. I våra café och barer har vi varma & kalla drycker, alkoholhaltiga drycker, godis, popcorn och goda kakor.

Får vi ta med vår hund?

Nej, hundar är tyvärr inte tillåtna.

Kan man ta med sig egen stol?

Nej, tyvärr inte. Alla har varsin stol på teatern. Det finns även gott om sittmöjligheter runt om arenan innan och under paus.

Går det att förbeställa mat och fika till pausen?

Ja, det går bra att förbeställa till pausen. Pausbeställningen sker på plats på Vallarna innan föreställningsstart. Ni uppger er beställning och betalar. Därefter blir ni hänvisade till en plats där er beställning står framdukad i pausen.

Var finns upphittade föremål?

Upphittade föremål förvaras på Vallarna till och med sista föreställningsdagen. För att komma i kontakt med personal på Vallarna ring: 076-832 32 85.