Biografier Ensemble

Jenny Holmgren ÄG Ensemble 1080x13506

Jenny Holmgren - Anne-Marie Brodén / Ensemble / US Rut Flogfält

Jenny Holmgren är född och uppvuxen på Lidingö. Hon utbildade sig på Balettakademin i Göteborg och har sedan examen 2008 medverkat i ett flertal musikaler såsom Les miserables, Sunset boulevard, Anastasia och Funny girl.

På Wermland Opera har man kunnat se henne som Portia i Something rotten! och Polly Baker i Crazy for you, en roll hon även har gjort på GöteborgsOperan. Hon har även spelat Wednesday i Familjen Addams på Östgötateatern.   

 Våren 2022 medverkade hon i Malmö Operas uppsättning av Så som i himmelen där hon spelade Gabriella och sommaren 2023 var hon Mrs Lovett i Sweeney Todd på Lilla Beddinge teater.  

I Stockholm har man kunnat se henne i Häxorna i Eastwick på Cirkus och i The sound of music på Kulturhuset Stadsteatern.  

Det här är Jennys andra produktion på Oscarsteatern. Hon medverkade även i Gentlemannen. 

@jenny.holmgren

Therese Andersson Lewis ÄG Ensemble 1080x135011

Thérèse Andersson Lewis - Vivianne Jagedal/ Ensemble Ensemblekapten

Precis som Zac i Änglagård strävar Thérèse Andersson Lewis efter att vara rättvis samt att leva i nuet.

– Zac ser varje människa för den hen är och dömer ingen. En mycket fin förebild!

Thérèse är utbildad musikalartist på Balettakademien i Göteborg samt på Teaterhögskolans magisterutbildning i skådespeleri.

Hon har spelat Eliza i My fair lady på GöteborgsOperan, Stephanie i Saturday night fever, Siv i Så som i himmelen, och nu senast i Rain man – samtliga tre på Oscarsteatern. För rollen som Mimi i Rent på Göta Lejon nominerades Thérèse till Guldmasken.

Thérèse har medverkat i Melodifestivalen tre gånger och hon lär dessutom vara grym på att steppa.

På tv har Thérèse bl.a. medverkat i succéserien Karatefylla, komedin Vårdgården och haft gästroll i Solsidan. Just nu kan vi se Thérèse som Maud i reklamserien för OKQ8.

@thereseanderssonlewis

Hanna Ulvan ÄG Ensemble 1080x13504

Hanna Ulvan - Titti Öhrnman / Tysk gäst / Ensemble / US Fanny Zander

Hanna Ulvan är uppvuxen i Motala, men under uppväxten var hon och hennes familj flitiga besökare på Oscarsteatern. När hon som 14-åring såg Hanna Lindblad i

Singing in the rain stod det klart att den stora drömmen var att en dag få stå på Oscarsteaterns scen som musikalartist.  

Hanna utbildade sig till musikalartist vid Högskolan för Scen & Musik i Göteborg, och direkt efter examen fick hon jobb i The phantom of the opera på Cirkus i Stockholm. Sin debut på Oscarsteatern gjorde Hanna i musikalen Gentlemannen med bl.a. Henrik Dorsin och Andreas T Olsson, och hon var även med i Malmö Operas uppsättning av Så som i himmelen. Utöver det har hon medverkat på flertalet scener runt om i Sverige i produktioner som Les misérables, The sound of music och Titanic the musical.   

Hanna har även gjort roller som Jennifer i Häxorna i Eastwick på Cirkus i Stockholm och nu senast som Christine Daaé i The phantom of the opera på Kristianstad teater.   

@hannaulvan

Hjalmar Freij ÄG Ensemble 1080x13505

Hjalmar Freij - Hampus Jagedal/ Tysk gäst/ ensemble/ US Mårten Flogfält

Lundasonen Hjalmar Freij är sedan examen vid Performing Arts School i Göteborg 2018 bosatt i Stockholm.

Under utbildningen medverkade han bland annat i Elegies for angels, Punks and raging queens på Frölunda Kulturhus och spelade huvudrollen Molina i Spindelkvinnans kyss.

Som dansare har han varit med i West pride på Stora scen i Göteborgs Pride Park, I love musicals på Ullevi och Eldfågeln på Göteborgsoperan. Han var även med och dansade i musikalfilmen En del av mitt hjärta.  

Hjalmar har spelat i föreställningar som Mamma Mia! The party på Tyrol, Häxorna i Eastwick på Cirkus och Sound of music och Så som i himmelen på Malmö Opera. På Oscarsteatern har han gjort succé som Max van Horn i musikalkomedin Tootsie och i somras sågs han i farsen Pappor på prov på Krusenstiernska teatern i Kalmar.

@hjalmarfreij

Joakim Jennefors ÄG Ensemble 1080x13507

Joakim Jennefors - Lennart Brodén / Tysk gäst / Ensemble / US Gottfrid Pettersson

Skådespelare, sångare, musikalartist, röstskådespelare och kompositör – Joakim Jennefors har många strängar på sin lyra.

Efter studenten på Södra Latins musiklinje fick han sin första roll som Gabriel i Ringo på Götalejon 1986. Och den följdes av många fler: Tony i West Side story,  Enjolras i Les misérables och Karl Oskar i Kristina från Duvemåla. Han har även medverkat i Come from away, Sweeney Todd, Chicago, Chess, Buddy Holly story, My fair lady, Jekyll & Hyde, Assassins, Ladykillers, Så som i himmelen, med flera.

Joakims röst är välbekant för många från de otaliga dubbroller han gjort de senaste 25 åren, bl.a. Ringaren i Notre Dame, Nalle i Nalle har ett stort blått hus och Bläckvard i Svampbob Fyrkant.

Han har även setts som den operasjungande fångvaktaren i filmen Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet med Robert Gustafsson.

@joakimjennefors

Cecilia Wrangel

Cecilia Wrangel Skoug - Mona Zetterberg / Ensemble / US Eva Ågren

För Oscarsteaterns publik är Cecilia Wrangel Skoug en kär bekant. Första föreställningen hon medverkade i här var Oscarsrevyn 2016, och nu senast var hon med i Tootsie.

Cecilia är utbildad musikalartist vid Balettakademin i Göteborg och har sedan examen 2001 medverkat i flera stora musikalproduktioner såsom Grease, Skönheten & odjuret, Rent, Jesus Christ superstar och Förklädet på Göta Lejon. På Kulturhuset Stadsteatern har hon medverkat i bl.a. Hair, The sound of music, och på Cirkus har vi sett henne i bl.a. Häxorna från Eastwick.

Cecilia har skrivit och regisserat barnmusikalen Fjärilar i magen – en dockmusikal om att börja skolan, som har turnerat runt i Sverige. Som dockspelare har Cecilia även medverkat i UR/SVT:s barnprogram Djuren på Djuris som vann tv-priset Kristallen för Årets barnprogram 2021.
Hon är även en flitigt anlitad röstskådespelerska och har dubbat många filmer och serier för Netflix, Disney+ och SVT Barn.

Rolf Christianson ÄG Ensemble 1080x135010

Rolf Christianson - Ulf Fant / Tysk gäst / Ensemble / US Ivar Pettersson

Skådespelaren, sångaren och regissören Rolf Christianson har lång erfarenhet av tal- och musikteater, musikal och opera. Utbildades vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg samt Kungliga Musikhögskolan.

Ett litet urval av roller på senare år är Papageno i Trollflöjten på Folkoperan, Nöjd i Kristina från Duvemåla på Cirkus, Karl-Oskar i Utvandrarna på Västmanlands teater, Fader Lorenzo i Romeo och Julia på Helsingborgs stadsteater.

Tidigare anlitad på bl.a. Malmöoperan, Göteborgs stadsteater och Folkteatern i Gävle.

Har regisserat opera och musikteater för ung publik och på Stockholms konstnärliga högskola där han också undervisar i röst- och scenisk gestaltning för skådespelare och operasångare.

Rolf började som musiker i musikal- och teatersammanhang och har komponerat teatermusik till bl.a. Riksteatern.

Under gymnasietiden jobbade han extra som publikvärd på Oscarsteatern och kom tillbaka hit som skådespelare/sångare i Cyrano 1995–96 och sedan i Så som i himmelen 2018–2020 med en extrasväng på Scandinavium i Göteborg 2022.

@errolf_lynnig

Emilia Brown ÄG Ensemble 1080x13503

Emilia Brown - Ensemble / Danskapten

Emilia Brown bestämde sig tidigt för att bli musikalartist och var som barn med i flera uppsättningar på Göta Lejon: Annie, Sound of music, Pippi Långstrump m.fl.

Hon utbildade sig på Balettakademin i Göteborg och Broadway Dance Center NYC, och under sju år jobbade Emilia i USA där hon medverkade i produktioner som Oklahoma!, Cats, Les misérables och Anything goes. Hon spelade även i Pippin och Finding Neverland på nationella USA-turnéer och showade på Royal Caribbean Cruise Line. 

I Sverige har Emilia varit med i Häxorna i Eastwick på Cirkus, Cabaret på GöteborgsOperan, Funny Girl på Malmö Opera och i Finland samt Mary Poppins på Svenska Teatern. 

När Emilia inte står på scen jobbar hon som röstskådespelerska och undervisar i yoga och gymnastik. Hon har själv varit truppgymnast i tolv år. 

Änglagård är Emilias första uppsättning på Oscarsteatern.

@emiliabrownie

Petter M Skoglund ÄG Ensemble 1080x13509

PETTER MARIO SKOGLUND - Ensemble 

Om ni ser någon som plötsligt rusar uppför en vägg här ute i foajén så är det med största sannolikhet Petter Mario Skoglund som vid sidan av skådespelaryrket har tränat parkour i 15 år.

– Jag har dragit gränsen vid fyra meter om jag ska hoppa ner till hårt underlag fem föreställningar i veckan. 

Petter är utbildad vid Stockholm Musikalartistutbildning där han spelade Billy Flynn i slutproduktionen Chicago. Han har haft rollen som Spelmannen i Spelman på taket på Stockholms Stadsteater och medverkade i Stoppa världen – jag vill stiga av på Parkteatern 2018.

Kombinationen av hans bakgrund inom musikal, fysisk teater, handstående och akrobatik kom till sin rätt som Kung Lian i musikalen Trazan och Banarne – banankontakt 2021. Nu senast har Petter varit på Sverigeturné med Babblarna andra musikalen.

@pettermarioskoglund

GRUPPBILD PÅ ORKESTER

Grupp bild på Orkester

Jonas Lindeborg, Erik Brag Månsson, Per "Texas" Johansson, Niklas Thelin, Staffan Findin, Anders Johnson-Wessman Främre raden, från vänster:

Anna Wallgren, Johan Ahlin, Jörgen Stenberg, Pär Grebacken, Johan Siberg, Kristina Ebbersten