RAIN MAN

En underbar och hjärtevärmande FEELGOOD-föreställning med Jonas Karlsson och Robert Gustafsson!

En underbar och hjärtevärmande FEELGOOD-föreställning med Jonas Karlsson och Robert Gustafsson!

10 SEP - 12 DEC 2021

Rain Man

BILJETTERNA TILL HÖSTEN 2021 SLÄPPS DEN 4 NOVEMBER!

Publikmagneten RAIN MAN blev utsåld till sista biljett när den spelades 2013 och nu liksom då trollbinder Robert Gustafsson och Jonas Karlsson publiken som bröderna Babbitt i denna hjärtevärmande historia. De backas upp av en helt ny och lysande ensemble bestående av Sofia Ledarp, Lars Väringer, Gustav Levin, Therésè Andersson Lewis och Polly Kisch som alla tar oss med på en generösa tidsresa direkt in i 80-talet. Föreställningen är baserad på den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen från 1988 med Dustin Hoffman och Tom Cruise. Premiär 10 september för denna feelgood-föreställning.


Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror Raymond Babbitt (Robert Gustafsson). Brodern, som står under en förvaltare, bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper d.v.s. hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas, där han tänker dra nytta av Raymonds särskilda egenskaper och länsa kassorna på Casinon.

Under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer, även om det blir både strapatsrikt och äventyrligt på många plan så växer sig kärleken stark mellan dem i denna FEELGOOD-föreställning.

I övriga roller ses Guldbaggebelönade och internationellt prisbelönta SOFIA LEDARP, mångsidige LARS VÄRINGER från bl.a. ”Vår tid är nu” och ”Billy Elliot”. Uppsala Stadsteaters stolthet GUSTAV LEVIN sågs i ”Trassel” på Krusenstiernska teatern förra sommaren där även underbara POLLY KISCH gjort succé i ”Zpanska flugan”. Direkt från succémusikalen ”Så som i Himmelen” på Oscarsteatern kommer THÉRÈSE ANDERSSON LEWIS.

Regi: Emma Bucht
Svensk översättning och bearbetning av manus: Martin Luuk

Rain Man presenteras av Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain.
Producent Johan von der Lancken.
Exekutiv producent Vicky von der Lancken.
Medproducent Bosse Andersson.
Scenograf: Maria Sohlman.
Kostymdesign: Clara Ahlström.
Mask/Perukdesign: David Julio.
Ljusdesign: Ellen Ruge och Robert Hvenström.
Ljuddesign: Oskar Johansson

Förköpsalarm!

Anmäl dig till Showtics nyhetsbrev nedan för att få senaste nytt och tillgång till biljetterna när de finns tillgängliga!

Köp biljett RAIN MAN · Från 275kr