Hej kära biljettköpare,

Just nu har vi fått annat att reflektera över än konserter, fotbollsmatcher eller teaterföreställningar. Situationen i landet och i världen är en helt annan än vi hade önskat oss. Coronavirus, börskrasch, tomma hyllor på ICA och stängda gränser gör att vi får stanna upp och tänka på hur allt skall bli i framtiden.

Du som får detta brev har köpt biljett till GES på The Theatre i Göteborg och just nu har vi dessvärre inget annat val än att meddela att vi tagit beslutet att flytta fram hela perioden. Alla spelningar med GES i Göteborg under våren 2020 kommer alltså att flyttas fram till nya ersättningsdatum. Detta på grund av det beslut som regeringen har fattat om att tills vidare förbjuda allmänna sammankomster över 500 personer. Det vill säga, rådande omständigheter som vi ej kan styra över.

Vi känner att vi vill ge er denna information så tidigt som möjligt, så att ni får chans att planera om och inte behöva gå i ovisshet.

I denna stund finns det ingen prognos som kan säga när situationen med Coronaviruset är över och även om regeringen inom den närmaste framtiden skulle upphäva det rådande beslutet så kommer det att kännas olustigt att samlas, träffas och gå på en show av denna storlek. GES show ”Stanna världen en stund” var planerad att spelas 27 gånger mellan 3 april och 9 maj. Kommer förbudet vara hävt till dess? Det vet vi inte. Vid varje tillfälle var det tänkt att vi skulle vara 1700 personer i lokalen och i nuläget känner vi att vi, istället för glädje och förväntan, skulle känna osäkerhet och kanske till och med rädsla över att samlas så många i samma lokal.

Just nu kan man ju bli både tokig och villrådig när man lyssnar till alla experter och deras uttalanden. När kan vi spela? När känns det säkert? När släpper regeringen på sitt förbud, hur länge är ”tills vidare”? När känns det moraliskt rätt att spela?

Vem vet?

Vi känner ett stort ansvar gentemot Er biljettköpare men självklart också mot artister, musiker, leverantörer, teknisk personal, produktionspersonal och alla som på olika sätt jobbar med oss.

Vi har tillsammans med vårt fantastiska team på Krall Entertainment, 2Entertain, Got Event & Gothia Towers tagit fram en lösning som vi är oerhört glada över att kunna presentera. Den lösning vi har skapat är att spela ett antal dagar i Scandinavium nästa år, nämligen den 5, 6 och 7 mars 2021.

För er som har bokat matpaket till er konsertbiljett så kommer ni att tilldelas ett presentkort från Krall Entertainment/2Entertain som gäller på Gothia Towers, motsvarande värdet av menyn i ditt paket och som gäller som betalning på Gothia Towers restaurang eller hotell. Vi hoppas innerligt att ni har överseende för att situationen ligger utanför vår kontroll och att ni tycker att detta blir en bra lösning.

Vi har full förståelse för om vissa av er anser att detta inte är vad vi har utlovat. Det är inte samma lokal och det är inte samma datum, men vi har bökat, vänt och vridit och kommit fram till att detta är vår bästa lösning. Vi hoppas att ni trots Corona kan se fram emot att få se GES och träffa Anders, Orup och Niklas. Vi är naturligtvis glada över att ni valt att köpa en biljett till just deras show, att ni vill se och höra just dem och deras första, sista och enda gemensamma show - det är en viktig pusselbit att ta ställning till i denna oerhört svåra situation.

Du som har bokat:
En onsdag, ersätts med söndag 7 mars
En torsdag, ersätts med lördag matiné 6 mars
En fredag, ersätts med fredag kväll 5 mars
En lördag matiné, ersätts med lördag matiné 6 mars
En lördag kväll, ersätts med lördag kväll 6 mars
En söndag, ersätts med söndag 7 mars

Om du mot förmodan inte kan gå detta datum så kommer säkert frågan om återbetalning och återlösen av biljett att bli aktuell för dig. Återbetalning av biljett är inte möjlig då detta är en Force Majeure situation, d.v.s. en extra ordinär händelse. Om du inte kan gå detta datum så kolla med en vän, kollega eller granne. Kanske har du möjlighet att bjuda någon på en oförglömlig upplevelse, eller kanske är detta något som en kär släkting kan hitta under julgranen? Om du inte tycker att något av ovan är tillfredsställande för dig så beklagar vi detta, men det är den lösning vi kan erbjuda.

Vi förstår självklart att detta mail kommer som en chock (eller kanske inte) och att det säkert känns väldigt konstigt och tråkigt för dig. Men vi kan lova er att detta såklart är en helt absurd situation även för alla oss som jobbat med denna föreställning. Vi har planerat den i två år och vi har sett fram emot premiären så otroligt mycket! Vi har tänkt, ritat, byggt scenografi, haft otaliga möten och vi började våra repetitioner redan i januari förra året. Tusentals timmar av planering har passerat. Tanken har varit att leverera den bästa showen vi någonsin gjort, med det bästa ljuset, det bästa ljudet och med en spektakulär scen. Anders, Orup och Niklas har alla tre jobbat konstant i över ett år med att skriva arrangemang, ny musik och texter för att finslipa upplevelsen på alla sätt.

Ja, det känns som sagt helt surrealistiskt att skriva och skicka detta brev, men som vi skrev inledningsvis, vi måste reflektera och ta in och acceptera det tillstånd som Sverige befinner sig i och ta ansvar för den situation som har uppstått. Detta är ett scenario som ingen kunnat förutse och som vi aldrig behövt hantera tidigare.

Vi kommer att kontakta dig så snart vi kan, och senast den 3 april mailar vi dig gällande hanteringen av bytet från The Theatre till Scandinavium, samt tilldelandet av ditt presentkort om du bokat ett matpaket.

Än en gång, vi hoppas på förståelse från din sida – den situation som uppstått är utanför vår kontroll och hanteringen av den kommer att ta tid.

Vi ses i Scandinavium!

Hälsningar
Patrik Krall, Producent, Krall Entertainment
Mikael Solfors, Producent, 2Entertain
Ni når oss på ges@ges.se