Tillbaka till nyhetsarkivet

Dag-Otto tillbaka på Vallarna!

Över 300.000 fans på Facebook.

Allt började med en slarvig brevbärare, för 20 år sedan.

– Dag-Ottos comeback ska slå fast ett nytt publikrekord i sommar, säger Jojje Jönsson med ett leende.

I sommar gör brevbäraren Dag-Otto comeback, i nyskrivna ”Brännvin i Kikar’n” på Vallarnas utomhusteater i Falkenberg. Och han kan idag stoltsera med över 300.000 fans på sin facebooksida. Följ Dag-Otto på Facebook här!

Men den populäre karaktären föddes av en slump, för 20 år sedan. Skådespelaren började få grannens post i sin brevlåda, i mitten på 1990-talet.

– Jag insåg humorn. Felutdelad post, kärleksbrev och skattepapper som hamnar hos grannen och dessutom, en förvirrad brevbärare som alltid vet bäst. Det skulle kunna bli en svensk Mister Bean, säger Jojje Jönsson.

Biljetterna till sommarens föreställningar släpps 7 april.

Ett frö planterades

Idén började gro i bakhuvudet på Jönsson, som involverade farsförfattaren Krister Classon. En helt annan Jojje Jönssonkaraktär, ”Ivan Boring” från P3-programmet Rockdepartementet, bar på en punkig attityd som inte passade Vallarna.Men brevbäraren möttes med entusiasm. Några år senare fick postbudet göra entré.

– Dag-Otto Flink blev hans fullständiga namn, i debutföreställningen Snålvatten och Jäkelskap 2001. Publiken kände sympati för den förvirrade brevbäraren, som aldrig erkänner fel och är oslagbar i sina egna ögon, säger Jojje Jönsson.

Nya profiler gör entré

Producenten Janne Andersson på 2Entertain bedömer att Dag-Otto ska slå sitt eget publikrekord i sommar. Det gamla sattes 2011, då Dag-Otto gjorde ”Pang på pensionatet” och lockade drygt 74.000 besökare. Sommarens lustspel, med premiär 29 juni, är skriven av Jojje Jönsson och Lars Classon.

– Ensemblen får ett delvis nytt utseende, vi väljer mellan ett flertal populära skådespelare. Många av dem har aldrig spelat på Vallarna, säger Jojje Jönsson.

Kan bli biofilm

Vid sidan av Vallarna-projektet klurar Jojje Jönsson på något helt annat.

-Det har knystats om en biofilm, en sällskapsresan-liknande historia med Dag-Otto. Hans postkontor hotas av nedläggning, folk mailar istället för att skicka brev och vykort. Det är ett kul projekt på sikt, säger Jojje Jönsson.


Jean Claude van Damme och Dag-Otto

Och i steget innan en färdig film om brevbäraren så inspirerades Dag-Otto av Jean Claude van Damme och Volvos numera världsberömda ”Epic split”.

Biljettsläpp måndagen den 7 april.

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.