Tillbaka till nyhetsarkivet

200 år med nöje – I framtiden ska Hamburger Börs roa sju dagar i veckan

1812
Vår kronprins Karl Johan höll sitt enda tal på svenska, Napoleon inledde sitt ryska fälttåg, Helsingfors blev finsk huvudstad – och Stockholm fick ett nöjespalats.

2012
Hamburger Börs roar fortfarande. 2012 fyller en av de tunga scenerna i svenskt krogliv 200 år.

Historien har gett besökarna internationella artister som Frank Sinatra, Sammy Davis Jr, Johnny Cash och Liza Minnelli. Gästerna har upplevt bejublade shower med Jerry Williams, Anne-Lie Rydé, Peter Jöback och Lena Philipsson. För att inte tala om After Dark.

Här gick Lasse Flinckman, Christer Lindarw och de andra i gänget från en ordinär dragshow till någonting helt annat, här slog de igenom för den breda publiken för mer än 30 år sedan. Klart de kommer då Hamburger Börs firar 200 år.

I höst sätter de upp en ny show, något Ingmari Pagenkemper, nytillträdd vd sedan i höstas är mycket stolt över – Det känns både hedrande och naturligt att de under vårt jubileumsår sätter upp en ny show. After Dark har betytt mycket för Hamburger Börs. Hamburger Börs har betytt mycket för After Dark.

– Tillsammans med Aretha Franklin är de mina drömartister, fortsätter Ingmari, som på sitt cv har att ha varit den drivande kraften bakom de uppskattade scenprogrammen hos Lydmar Hotel och Berns Salonger. Hon har stora planer för det kulturarv hon ska föra vidare och framåt.

– Min första stora åtgärd är att se över våra öppetdagar. Vi ligger mitt i centrala stan och vi har inga direkt grannar som vi stör. Klart det ska finnas verksamhet varje dag. Om inte krogshow varje dag så konserter, galor, event av olika slag. För mig är det här en fantastisk utmaning och en stor ära att få arbeta med.

Under 200-årskalaset planeras det för en jubileumsmiddag, där artister som roat publiken genom åren kommer att bjudas in. – Det kommer att märkas att vi fyller jämnt, det lovar jag. Sedan handlar det inte bara om shower och konserter. Vi håller även på att ta fram ett nytt grafiskt uttryck.

200 år ska följas av nya spår…

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.