Tillbaka till nyhetsarkivet

Stefan Gerhardssons julrecept

Stefan Gerhardsson är tillbaka på scenen med föreställningen Livat i Parken som spelat på Vallarna i somras och på Lisebergsteatern under hösten. Nu har Stefan julledigt till den 5 januari då han tillsammans med ensemblen gör entré på scen på Rosers i Skara och därefter blir det vårturné. Men först ser Stefan fram emot julen och delar med sig av sitt favoritrecept på julbordet.

Vad ser du mest fram emot till jul?

Träffa familjen.

Vad önskar du dig i julklapp?

Vadarskor.

Vilken är din bästa jullåt?

A long road out off eden.

Stefan är aktuell med…

Medverkar i succén från Vallarna, Livat i Parken – en förbaskat rolig folkparksfars som har nypremiär på Rosers i Skara den 5 januari och därefter åker på Sverigeturné.

Stefans bästa recept på julbordet…

Stefans Gerhardssons grisfötter

4 portioner
4 färska grisfötter
1 msk salt per liter vatten
4 vitpepparkorn per liter vatten

Saltlake till 4 grisfötter:
0,75 dl salt
1 msk socker
2 liter vatten

Griljerade grisfötter, 2-4 portioner
2 kokta grisfötter
1 msk vetemjöl
1 ägg eller 1 äggvita
3 msk ströbröd
2 msk margarin eller smör

Såhär gör du:
Grisfötter säljs ofta kluvna, be annars om att få det gjort i butiken. Skrapa grisfötterna väl och skölj noga. Lägg dem i en gryta. Mät upp och håll på vatten så att grisfötterna täcks ordentligt, annars mörknar de delar som kommer ovanför vattnet. Salta, koka upp och ta bort skummet. Tillsätt pepparkornen. Koka grisfötterna under lock på svag värme tills de känns möra och benen lossnar från köttet. Ungefärlig koktid är 2-3 timmar (i tryckkokare 40-60 minuter).

Blanda saltlaken. Spola av de kokta grisfötterna i kallt vatten. Låt dem ligga i saltlaken i 10-12 timmar för att få smak. De kan sedan förvaras i kylskåp i några dagar eller djupfrysas.

Serveras med kavring, västerbottenost och liten skåne.

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.