Tillbaka till nyhetsarkivet

Ensemblen i sommarens lustspel klar!

Ni ska jobba, inte supa, sa Anders Borg häromåret. Finansministern fick humorgänget i Falkenberg att lystra. Nu blir Anders Borgs ord en slagkraftig farsreplik. Premiär 29 juni för ”Brännvin i kikar´n”.

Att inte jobba, utan istället lockas av brännvin och det stora klippet. Det låter som ett gammalt hederligt farsmanus. Men det var Anders Borgs ordagranna varning, när han talade till svenska folket i augusti 2010.

Två som lyssnade extra noggrant var manusförfattarna på Vallarnas friluftsteater, Lars Classon och Jojje Jönsson. Vips var en idé kläckt, vilken ledde fram till ”Brännvin i kikar’n.”

Vi kommer naturligtvis ge Anders Borg royalty för hans strålande oneliner. Som klippt och skuren för vår bransch, säger Lars Classon med ett skratt.

Han kommer nog tjäna några tusen under sommaren, plus att det blir tillägg för semesterersättning. Då kan han komma och roa sig. Han har en hedersplats reserverad, säger Jojje Jönsson.

Sommarens ensemble är spikad.
Utöver brevbäraren Dag-Otto Flink, alias Jojje Jönsson, medverkar en färgstark skara. Varbergstjejen Jessica Heribertsson, 38, debuterar faktiskt på Vallarna i sommar. Just i vår drar hon ned rejäla applådåskor genom sin roll i Jonas Gardells show Mitt enda liv, på Maxim i Stockholm. Dessförinnan medverkade hon i musikalen Rock of Ages i samma stad.

Siw Carlsson och Stefan Gerhardsson tillhör de självskrivna och folkkära. – Stefan är som klippt och skuren för rollen som den gamle sjömannen. Jag har den klassiska bilden av en sjöman med pipa på min näthinna. Så ska han se ut i sommar, säger regissören Lars Classon.

Robin Stegmar gör något av comeback i Halland, efter en period som varit fylld av tv-inspelningar (Familjen Holstein-Gottorp i TV4) och Hitchcock-teater (De 39 stegen, på Intiman i Stockholm). REA-komikern Anna Carlsson spelar den strikta och snärtiga Stina Grönvall.

Regissören Lars Classon, 29 och bosatt i halländska Fegen, är förmodligen branschens yngste profil. Trots det har han många år inom branschen. Hans far, manusförfattaren och skådespelaren Krister Classon, är en av grundarna av Vallarnas friluftsteater. Lars började tidigt arbeta som regiassistent. Idag är han såväl manusförfattare som regissör.

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.