Tillbaka till nyhetsarkivet

5 snabba med Robin Stegmar

– Robin Stegmar gör just nu stor succé på Vallarnas friluftsteater i föreställningen Brännvin i Kikar’n. Showtic får en snabb inblick i vad Robin gör när han inte står på scen.

5 snabba till Robin Stegmar

1. Hur laddar du inför sommaren?
Med att bygga klart min altan i Åsa . Så jag kan sitta där och njuta när jag kommer hem från föreställningarna i sommar.

2. Hur känns det att göra comeback på Vallarna?
Känns underbart! Jag spelade i Kalmar förra sommaren med Thomas Petersson och det var jättekul. Men det är alltid speciellt att få spela på hemmaplan.

3. Vad ska du spela för roll i Brännvin i Kikar’n?
Jag spelar ett tvillingpar, så det blir två roller i år. Den ena är självsäker och självupptagen och den andra är blyg och försynt. Det blir en spännande utmaning.

4. Vad äter och dricker du helst en skön sommarkväll?

Grillad kryddig korv med surkål och en iskall öl i frostat glas är oslagbart.

5. Har just skådespelaryrket alltid varit drömmen för dig?

Osäker som man är så har man ju sökt bekräftelse och kärlek hela livet. Och i det fallet är det ett ultimat yrke.

Mer om Robin Stegmar…

Robin Stegmar har medverkat i TV-serier som ”En fyra för tre”, ”Familjen” och ”Cleo” m.fl. under början av 2000-talet. Robin är utbildad vid Göteborgs Teaterhögskola och har haft stora framgångar som skådespelare vid Göteborgs stadsteater under flera år. Under början av 2000-talet blev Robin ett av ansiktena i ICAs reklamserie i rollen som Roger. Vidare har Robin medverkat i flera långfilmer såsom Patrik 1,5, Wallander och Falk. Dessutom har han haft stora framgångar på såväl Dramaten som andra teaterscener i Sverige, exempelvis ”Zpanska flugan” där även Robert Gustafsson och Suzanne Reuter medverkande.

Senaste året var Robin med i ”De 39 Stegen” på Intiman som baseras på Hitchcocks film med samma titel där han hade en av huvudrollerna tillsammans med Cecilia Forss, Peter Dalle och Morgan Alling. Under sommaren 2012 gjorde Stegmar debut på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg i föreställningen ”Campa i Klaveret” och nu gör Robin en uppskattad comeback i föreställningen ”Brännvin i Kikar’n”. I årets föreställning gör Stegmar två roller, då han agerar ett tvillingpar.

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.