Tillbaka till nyhetsarkivet

Storslagen premiär för Svarte Orm – Publikens recensioner

En påtagligt tagen och överraskad premiärpublik lämnade igår salongen efter att ridån fallit för fjärde gången. Skratten bubblade, exploderade och smög sig på från oväntade håll och den allvarliga bakgrunden av första världskriget grep ett fast tag om den starka finalen. Efteråt var publikens kommentarer många.

Svarte Orm fick enastående recensioner och lovord från premiärpubliken, här är ett urval av dem.

”Rappt, roligt och tänkvärt”

”Att bli rörd till tårar hade jag inte förväntat mig. Fantastisk föreställning.”

”Otroligt snyggt och proffsigt, verkligen rätt Brittisk känsla”

”Åhhh den var helt fantastisk …..måste se den en gång till”

”Fantastisk föreställning. Bitvis helt hysteriskt roligt:-D Jag är klart imponerad av dialogen, som var både rapp och på pricken brittisk.”

”Skrattade så tårarna rann. Kan inte bli annat en sjudrundande succé!”

Det mest frekvent använda ordet blev kort och gott – Fantastiskt!

Hög klass på replikskiften som sitter som en ”smäck”! Svart komedi, engelsk humor i svensk tappning och dessutom härliga skådespelare! Måste ses!

Denna ikoniska humorserie sändes på BBC för första gången 1983 och därefter följde fyra olika serier från olika tidsepoker. Alla med Blackadder och hans trogne tjänare Baldrick i spetsen. Och nu är det alltså dags att för första gången i världshistorien att ta Blackadder till en teaterscen. Och det görs på fina teatern vid Odenplan, Intiman. Att en världspremiär av en så välkänd humorserie får premiär i Sverige är mycket unikt.

Premiären var en riktig succé – där de som sett TV-serien känner igen sig väl, i en positiv bemärkelse. Rollen som Blackadder görs av David Batra som verkligen lyckas axla Rowan Atkinsons karaktär på sitt eget sätt och Baldrick spelas av Kim Sulocki som även han gör en strålande insats. I ensemblen hittar man även utomordentliga, Mikael Tornving, Henrik Hjelt och Anton Lundqvist. Visst kan man kalla detta för den svenska humoreliten? Under premiären lever de upp till detta då de dessutom visar sina kvaliteter genom såväl humor som skådespelare. Regisserar gör Anders Albien som ni kanske känner igen från Spamalot, Dirty Dancing och komiska rockmusikalen Rock of Ages.

Vi kan också tipsa om föreställningens roliga Facebooksida där ni får följa med bakom kulisserna.

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.