Tillbaka till nyhetsarkivet

5 snabba med Jojje Jönsson

Jojje Jönsson är med i årets föreställning på Vallarnas friluftsteater, Bröllop i Kikar’n. Han har medverkat i alla föreställningar sedan 1996. Showtic har ställt 5 snabba frågor, lär känna honom bättre här!

1. Världens roligaste skådespelare?

– Peter Sellers

2. Har du någon favoritfilm?

– ”The Jerk” med Steve Martin

3. Favoritartist?

– Tommy Körberg

4. Vad är du riktigt svag för?

– Min fru!

5. Sommarens bästa snacks?

– Lammfärsburgare är bra!

Lite mer om Jojje

Jojje ”Dag-Otto” Jönsson har medverkat i ALLA föreställningar på Vallarna. Det började 1996 med föreställningen Hemlighuset, då han spelade rollen som en privatdetektiv, sedan dess har han spelat 13 olika roller. Den karaktär han har spelat flest gånger och som han är mest känd för är Dag-Otto Flink. I år blir det åttonde gången han spelar karaktären Dag-Otto Flink, som är en favorit bland tittarna. ”Dag-Otto” har ca 300.000 följare på Facebook och han är den mest populära brevbäraren.

Jojje är inte bara skådespelare i år, han är även med och skriver manuset för föreställningen Bröllop i Kikar ‘n som är sommarens lustspel på Vallarna. Jojje Jönsson och Lars Classon har även skrivit manuset ihop till fjolårets uppsättning Brännvin i Kikar ‘n. Läs mer om föreställningen här!

I februari i år medverkade Jojje Jönsson i Go’kväll där han berättar både om fjolårets föreställning samt hur mycket jobb och repetitioner det är inför varje års lustspel på Vallarnas friluftsteater som sedan går vidare på turné runt om i Sverige. Se klippet från SVT Go’kväll nedan:

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.