Tillbaka till nyhetsarkivet

Falkenbergsrevyn – ”Publiken ska få skratta två gånger i minuten”

Falkenbergsrevyn har under nästan två decennier byggt upp en stor publik och ett starkt varumärke. SVT har uppmärksammat revyn och sänder årligen föreställningen med en miljonpublik framför tv-skärmarna. Runt revyn finns det ett bra samarbete med både hotell och resturanger som t ex Falkenberg Strandbad och Grand Hotell. Falkenberg har många bra restauranger året runt och det märks att det är en stad som är van vid turister.

Intresset efter biljetter till vinterns revy är stort och redan har över 13 000 personer köpt biljetter. Föreställningen har premiär på Trettondagsafton den 5 januari och spelas i drygt 60 föreställningar fram till påskhelgen i slutet på mars.

– Jag tror att en av anledningarna till att Falkenbergsrevyn har blivit så populär är att vi är en revy som skojar med hela Sverige men också världen. Årets revy som heter ”Ute & reser” slår som vanligt åt alla håll och självklart kommer även Stefan Löfven med flera få sina fiskar varma, berättar Magnus Wernersson som är producent för Falkenbergsrevyn.

Skratträkning i salongen
Revyensemblens viktigaste mål är att få publiken att skratta. Kanske extra viktigt efter en sådan här tung höst med mängder av jobbiga och globala problem. Några gånger varje säsong gör Magnus en kvalitetskontroll i form av att han sitter i publiken och räknar skratt.
– Oftast är det 250 rejäla skratt på en föreställning vilket ger ett snitt med två skratt i minuten. Då är vi nöjda och har nått vårt mål med att på riktigt roa och underhålla vår publik.

Revy bygger på igenkänning, bevaka trender och driva med sådant som ligger i tiden. Vinterns föreställning kommer bland annat att ta upp händelser som Volkswagens avgasfiffel, charklarmet, prins Carl-Philips bröllop, skandalen runt Sepp Blatter, nya sedlar och givetvis nakenbadarnas allt vildare aktiviteter i Mellbystrand och det nya alkoholfria arenanamnet i Falkenberg.

Romson är ute & reser
– När sen vår ”vice statsminister” Åsa Romson allt som oftast är ute och reser och Lasse Lagerbäck gör Island lyckligt så blir årets revynamn ännu mer fulländat. Jag kan också berätta att Fågelskådar´n återkommer i vinter och där kan vi utlova skrattgaranti, säger Magnus Wernersson som berättar att man fortfarande håller på och skriver på olika uppslag.

Först strax före julhelgen låser ensemblen sitt manus för tillägg av händelser och större ändringar.
– Vi vill ha med så aktuella händelser som möjligt för att locka en bred publik från hela landet. Därför håller vi också manus öppet så länge det går, avslutar Magnus.

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.