Tillbaka till nyhetsarkivet

Oscarsteatern 110 år

1906 Isaac Hirsch lät bygga Oscarsteatern, ritad av Stockholms Operans arkitekt Axel Anderberg. Teatern döptes efter den dåvarande kungen, Oscar II.

Albert Rankt drev Oscars till 1926 och efter fyra olika regimer togs den 1947 över av Sandrews. Anders Sandrew tog hem musikaler, såsom Annie get your gun och Kiss me Kate, från USA. Dock levde han inte för att se en av Oscars största succéer: My Fair Lady som spelades i 766 föreställningar 1959-1961 och ytterligare 385 föreställningar under 70-talet. En annan stor musikalsuccé som gått på teatern är Fantomen på Operan som spelades sex år från 1989. Ofattbara 1173 föreställningar gavs och hela 1 055 800 personer såg föreställningar.

1997 tog Vicky von der Lancken över Oscarsteatern efter Sandrews bolag och 2004 klev 2Entertain in som partner och delägare av teatern och sen dess sätts föreställningar upp i samproduktion mellan bolagen. Sedan 2009 ingår även China Teatern i deras gemensamma förvärv och är nu en del av Oscarsteatern AB.

Välkommen att fira Oscarsteaterns 11 decennier! Den anrika teatern hänger nu tillfälligt in musikalerna och komedierna i garderoben och svidar om till den enda sanna kalaskostymen: En klassiskt påkostad, modern, nyskriven och underhållande revy med några av Sveriges främsta entertainers:

Robert Gustafsson, Sanna Nielsen, Dan Ekborg, Vanna Rosenberg, Rachel Mohlin och Kim Sulocki. Missa inte Oscarsrevyn!

 

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.