Tillbaka till nyhetsarkivet

Artiklar för Jersey Boys på The Theatre


Jersey Boys sliter hårt men dansar i mål på The Theatre
Göteborgs-Posten

Det blir till slut en arbetsseger för Jersey Boys, historien om bandet The Four Seasons uppgång och fall, med premiär på fredagkvällen i The Theatre. Då har vi träffat Frankie Valli (Bruno Mitsogiannis) med den fantastiska rösten, Bob Gaudio (David Lindgren) med de fantastiska hitsen och den buffligt slickt smarte fifflande Tommy DeVito (Peter Johansson) och den lite mer anonyme Nick Massi (Robert Rydberg) i en mer än lovligt ordrik första akt.

För här ska en historia återges av manusförfattarna, utan att de kan förlita sig på att publiken redan vet storyn. Alltså måste mycket sägas. Det är huvudpersonerna själva som turas om att vara berättarrösten. Tyvärr känns det aningen för redovisande, griper inte riktigt tag. Läs hela artikeln >>


Strålande ”Jersey boys” men utan svärta.
Kai-Martins Blogg

Tillfället gjorde att jag fick se den brittiska uppsättningen av musikalen ”Jersey boys” i London i somras. Jag blev knockad. Svärtan, sången, humorn, drivet, berättelsen, musiken och stämsången. Det var ett musikalpaket som skakade om, där de fyra huvudrollerna gjordes med emfas av, framför allt, Sandy Moffats Frankie Valli och John Boydons hårda Tommy Devito.

Där och då skrev jag om min tvekan inför om den här musikalen skulle kunna landa på en svensk scen (läs här) och vem som skulle klara de stentuffa, rent tekniskt, sångproven med mycket falsett och sånger över fyra oktaver…? Läs hela bloggen >>

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.