Tillbaka till nyhetsarkivet

Dag-Otto tar farväl med ny skrattsuccé

Jäkelskap i Kikar’n - Premiär 3 juli
Spelplats: Vallarnas Friluftsteater, Falkenberg
På scen: Jojje Jönsson, Stefan Gerhardsson, Karin Bergquist,  Siw Carlsson, Bertram Heribertsson, Anna Carlsson, Robin Stegmar, Birte Heribertsson och Ola Hedén.
Manus: Lars Classon och Jojje Jönsson
Regi: Ulf Dohlsten
Publik: 1650 (fullsatt)
Speltid: 2,5 timma (inkl paus)

Bäst: Bra manus av skrivarduon Lars Classon och Jojje Jönsson.
Frisk fläkt: AC (Anna Carlsson) från Borås.
Blåmärken: Robin Stegmars slapsticks på scen måste ge många blåmärken i sommar.

46996

BUSKISFARS

I femton (15) år har ”bevbäaen” Dag-Otto Flink, alias Jojje Jönsson, regerat på Vallarnas sommarbuskisar. Med ”Jäkelskap i Kikar´n” kommer han att pensionera sin populäre figur! Och det är en värdig avslutning kan jag lova.

Jojje är inte bara mästare på scen utan har också varit med och tagit fram trilogin med Brännvin, Bröllop och nu Jäkelskap. Jubileumsföreställningen (tjugonde året) på Vallarna får räknas till de bättre! Med buskisveteranerna Jojje Jönsson, Siw Carlsson och Stefan Gerhardsson som fortfarande levererar skrattrepliker.

Handlingen kretsar kring en värdefull tavla som har blivit stulen på pensionat Solhöjden. Misstankar ställs mot att någon av gästerna ska ha gjort det. Vi får i ett högt tempo och mycket dörrspring vara med om kärleksintriger, slapsticks och en upplösning med knorr. 

Dag-Otto glänser med sina intelligensbefriade kommentarer. Han får också lära sig hur han ska uppvakta fruntimmer bara med att visa benen. Siw Carlsson är med sin vassa rolltolkning perfekt som Dagmar och får också ta fram sin gamla cittra. Stefan G har givit sjömannen Våge ett rätt ansikte. Boråsbördiga Anna Carlsson är tillbaka på Vallarna och i trilogin. Sist körde AC med ”Annika Andersson-dialekt”, men nu var hon rapp i käften som norska husan Grete och hon kör med lite ”Skavlan-svenska” så att alla förstår. Numera Åsa-hallänningen Robin Stegmar agerar polis Grip och gör det otroligt bra. Karln måste bli blåmärkt i sommar av alla fall och slapsticks. Med papegojan Lenin bjuds det på lustigheter i både ljud och handling. Äkta paret Heribertsson visar att de måste ha roligt också privat. Bertram som vi minns som ”Reine i fjällen” tar plats både med röst och storlek. Birte har en galen roll som ”gräsätande kärring” och mycket karljagande. Karin Bergquist är grevinnan, som både är sviken och otrogen. Ola Hedén överraskar som ”Luffar-Ludde” och inte minst i farsens upplösning. Premiärpubliken får också vara med om en regnpaus där Jojje, AC och Stefan improviserar och håller hov med publiken.

Skrattkvällen avslutas med ett imponerande jubileumsfyrverkeri och stående ovationer för den 21:a och ostraffbara föreställningen.

/Kjellåke Dahlin

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.