Tillbaka till nyhetsarkivet

Jill Johnson står starkare än någonsin – med sitt band

61811

För tio år sedan kände Jill Johnson att det var dags för en musikalisk förändring, en förändring som bland annat resulterade i ett helt nytt band.
Nu har det blivit dags att ge sig ut på jubileumsturné för att hylla det samarbetet och vänskapen som växt fram genom åren.

– Med dem fann jag en musikalisk nyfikenhet, en omfamnande trygghet, en stor kick och inspiration som är lika stark idag som för tio år sedan, säger hon.

2016 var ett omvälvande år för Jill Johnson, både personligen och yrkesmässigt. Det blev diverse olika konserter, samt ett nytt album som heter ”For you I’ll wait” som dessutom tog henne ut på en slutsåld och kritikerrosad Sverigeturné.

– Och så får vi ju inte glömma min medverkan i TV4:s ”Så mycket bättre”, en helt fantastisk inspelning på Gotland som blev en otroligt fin serie program, säger Jill Johnson.

Men efter ett intensivt år kände hon att det var dags för en paus, en kreativ timeout som hon själv kallar det.

– Jag behövde ta tid för vila och reflektion. Tid med min familj och vänner, tid för att gå på konserter, teater, opera och mycket mer.

För ungefär tio år sedan hade hon en liknande period, ett år när hon kände att hon behövde en förändring. Ett steg i den förändringen blev att starta ett nytt band.

– Jag bad min kapellmästare Göran Eriksson om hjälp med att hitta begåvade men också sociala musiker och på en promenad runt sjön i Växjö 2007 presenterades namnen på musikerna; Johan Gullbo som spelar keyboard, Jonas Lidholm på trummor, basisten Patrik Hjerling och Roger Gustavsson som spelar gitarr. De blev mitt nya band, säger Jill Johnson.

Det var starten på ett fantastiskt samarbete och tio år senare har de fortfarande lika roligt, både på scenen och privat. Detta har de bestämt sig för att fira med en tio spelningar lång turné - en spelning för varje år de spelat tillsammans.

– Turnén drar igång den 2 augusti i Dalhalla och det är en jubileums- och hyllningsturné till mina år med killarna. Vi kommer stå på tå för varandra, improvisera och precis allt kan hända. Det blir country, blues, soul och rock med stor plats för bandet som mångfacetterade instrumentalister och sångare. Jag lovar musikalisk bredd och framförallt en omfamnande spelglädje, säger Jill Johnson.

Jag ser verkligen fram emot sommaren.

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.