Tillbaka till nyhetsarkivet

Relationsguiden: Hur vårdar man sin relation?

https://showtic.se/content/uploads/2017/09/annikathomasminnsdumig-4000x2785.jpg

Allt handlar om krisande äktenskap på Lisebergsteatern i höst – men inte utan humor. Vi tittar därför närmare på varaktiga relationer. Hur förändras kärleken med åren?

Är din relation som ett årgångsvin? Det blir bättre med åren. Liknar den mer en orkidé? Blommar i perioder, men alltid lika uthållig. Kanske är den som en brasa? Eldig som bäst, glöd då och då – men slocknar ibland. Om din relation istället kan jämföras med en orkester, funkar ni som bäst när ni är samstämmiga. Alla relationer går då och då in i nya akter. Likt ett scendrama är det då allt ljus riktas på de två huvudrollsinnehavarna.

Huvudrollsinnehavaren Thomas Petersson delar här generöst med sig av sina personliga erfarenheter.

–Min relation är definitivt som ett årgångsvin. Vem vågar säga annat?

3 relationsfrågor till Thomas:

  1. Hur får man bäst harmoni i en eldig relation?
     –Man turas om att lägga på ved på brasan. Tänk inte ”jag gjorde det förra gången”. Ibland behövs bara en liten pinne för att elden skall flamma upp. Visa prov på lite uppskattning i vardagen eller gör det där tråkiga åt din partner som den skjutit framför sig. Viktigast är att lyssna och uppskatta.
  1. I varje relation kan man i perioder behöva ruska liv i relationen. Vad har du för bra tips där?
     –Planera in små "öar" på tu man hand. Gör någonting eller ingenting. Bara va. Eller om budget finns, ta en spa-dag tillsammans. Annars kan ett biobesök, en dejt på stan eller en fika räcka långt. Utan krav – prata om vad som är ”NI”.
  1. Om du ska överraska din partner, hur gör du då?
     –Ställer mig bakom en dörr och... jaha. Jag brukar planera in en utflykt någonstans. Min fru älskar överraskningar. Eller så fixar jag en 3-rätters en vanlig vardagskväll eller tar en frukost på ett hotell i stan en sommarmorgon.
SNABBFAKTA
Minns du mig? - En komedi om kärlek förevigt/givet.

När? 22 sep - 2 dec, 2017

Var? Lisebergsteatern, Göteborg

Hur? En komedi med Annika Andersson, Thomas Petersson, Joanna Ericsson och Robin Stegmar på scen.

Om relationskomedin Minns du mig

Relationskomedin MINNS DU MIG? som ska husera på Lisebergsteatern hela hösten kommer ge dig alla svaren och garanterat ge dig en skrattkväll du sent kommer glömma. Extraföreställningar är redan släppta och Liseberg har full sjå att hinna med alla bokningar. Repetitionerna är i full gång och vi har fått ett par ord med huvudrollsinnehavarna – Annika Andersson och Thomas Petersson.

- ”Känns väldigt roligt med det stora intresset för föreställningen. Älskar den här ensemblen, vi har haft så kul under repetitionerna. Nu längtar vi efter att få möta publiken!” säger Thomas Petersson.

- ”Jag tror att ämnet tilltalar många och de anar nog att det kommer finnas många igenkännande situationer att skratta åt” berättar Annika Andersson.

I höst möts äntligen Annika och Thomas igen på scen i denna relationskomedi, vars repliker är som om de vore specialskrivna för dessa två folkkära komiker.

Med överraskande humoristiska situationer behandlar pjäsen frågorna: Vad händer när barnen är utflugna, lägenheten är färdigrenoverad och bilen faktiskt går riktigt, riktigt bra? När livet plötsligt rullar på friktionsfritt och man trots detta börjar fråga sig - Är det verkligen den nya bekväma soffans fel att man sitter i varsin ände av den istället för tätt tillsammans? Får man sakna något när ingenting fattas? Vad krävs för att få nyvunnet intresse för en gammal kärlek?

Annika och Thomas spelar paret, vars vardag hamnat i trivsam, problemfri, men också helt passionslös lunk. Tillsammans med Robin Stegmar och Joanna Eriksson, kommer de bjuda på mycket igenkänning, romantik, glädje och skratt i höstens stora komedi på Lisebergsteatern.

Presenteras av 2Entertain.

 

SE SPELDAGAR OCH BOKA HÄR

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.