Tillbaka till nyhetsarkivet

Rolandz segertåg fortsätter med en krogshow på Rondo

84439


Rolandz segertåg fortsätter med en krogshow på Rondo

”Lysande”. ”Jubel”. ”Lyxigt, dyrt och show” – hyllningarna efter Rolandz fuldanssuccé i våras och den efterföljande sommarturnén har inte låtit vänta på sig.
I höst avslutar de sitt segertåg med en egen krogshow på Rondo.
– Det här är en stor ”grand finale” på vårt tioårsjubileum och det kommer finnas något för alla smaker, säger Robert Gustafsson.

84449

Jajamen – kultbandet Rolandz har fuldansat sig in i svenskarnas hjärtan. Frontfiguren Roland Järverup som porträtteras av Robert Gustafsson har varit en älskad del av vår humorhistoria sedan sitt besök i Tallinn i filmen från 1999, men hans dansbands succé blev ett faktum under deras första livespelning för tio år sedan.

När Rolandz äntrade Sveriges största musiktävling i spexiga paljettdräkter i våras spåddes de chockvinna hela Eurovisiontävlingen. Fuldans välte snabbt internet och medier från hela världen rapporterade att både Rolandz och låten var ”starkt beroendeframkallande” och ”otroligt roliga”. Trots att de inte fick chansen att representera Sverige i Israel 2019 fortsatte dock segertåget med en utsåld Sverigeturné.

Sällsynt spelglädje

Robert Gustafsson tror själv att bandets stora succé beror på bristen på pretention.
– Det är gott om pretention i hela musik- och kulturvärlden, vilket har gjort att spelglädje och ren underhållning har blivit ganska sällsynt. Vi hade faktiskt inte räknat med att hela Sverige skulle fuldansa efter vårt nummer men vi hade ju hoppats på det. Innan Fuldans var det mest raggare, medelålders och äldre som lyssnade på oss men i våras fick även de yngre upp ögonen för vårt sound.

Hyllningarna var inte sena med att hagla över turnén. ”Publiken får precis vad de vill ha och lite till”. ”Vansinnigt kul”. ”Ett jädra hålligång”. Dansbandet mötte stående ovationer, charmade mediernas kritiker och enligt tidningen Östra Småland är Rolandz det bästa som Robert Gustafsson har gjort – men med sig på Rondo har han fler av de gubbar han spelat genom åren.

84444
84445
SNABBFAKTA
Han är en av våra främsta komiker och skådespelare – nu intar Robert Gustafsson scenen med krogshowen Rolandz på Rondo och premiären som gick av stapeln i september blev hyllad av både publik och kritiker. Det blir festligt, folkligt och fuldans, så klart, detta vill du inte missa!
84442

”Många gubbar kommer att dyka upp”

Robert menar att många av dagens krogshower bygger på en och samma artist och att det då lätt blir en vaniljsmak på hela glassen.

– Det finns så mycket mer att göra och vi vill hellre ha en randig glass med många smaker på vår show så att det finns något för alla. Därför kommer många av mina andra gubbar att dyka upp; vi kan tänka oss att brandsäkerheten på Rondo kommer att gås igenom och att någon kanske blir bitter över att inte får vara med så mycket i showen.

Trots att han porträtterat en mängd folkkära karaktärer vill inte Robert svara på vem han gillar mest.

– Jag favoriserar aldrig mina karaktärer eftersom att de kan bli avundsjuka på varandra, men man kan gilla dem olika mycket beroende på sinnesstämning. Om man exempelvis sitter i kyrkan och det är lite tråkigt kan det vara skönt att känna sig som Greger och om man har dåligt självförtroende kan man vagga in sig i Roland och känna att det finns de som har det sämre.

En stor ”Grande finale”

På Rondo kommer vi att få stifta bekantskap med Weiron i Ottan, Tony Rickardsson, Greger Hawkind och karaktärer som Robert säger att han "gömt långt ner i fickan". Han berättar att han ser fram emot publikkontakt med glädje.

– Som besökare på vår show kan man förvänta sig allt man tror man vill ha och lite till. Det blir lite som ett Kinderägg som man tryckt in en stor gräddtårta i, man kommer få det man önskade skulle komma och upptäcka att det man inte visste att man ville ha kom ändå. Det här är en stor ”grande finale” på Rolandz tioårsjubileum – efter det här kommer det nog att dröja innan vi orkar showa igen.

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.