Tillbaka till nyhetsarkivet

China Teatern öppnar i höst

showtic saturday night fever musikal

China Teatern öppnar i höst – först ut är stjärnspäckade musikalen Saturday Night Fever

How deep is your love, Tragedy, You Should Be Dancing och Staying Alive – vem är inte sugen på glittrande discokulor och fantastiska dansnummer till odödliga 70-talshits? Efter ett helt års uppehåll slår China Teatern i höst upp dörrarna och välkomnar sina besökare till en oförglömlig kväll med succémusikalen Saturday Night Fever.

 

Filmen Saturday Night Fever från 1977 gjorde stor succé. Med John Travolta i rollen som danskungen Tony Manero och ett tidlöst soundtrack av Bee Gees letade sig dansfilmen in i miljontals musikalälskares hjärtan. Bee Gees sålde över 40 miljoner exemplar av sin platta – vilket gjorde musiken till det mest sålda soundtracket genom tiderna.

En stark historia
Från Broadway och West End till China Teatern i Stockholm – nu är det dags för den folkkära musikalartisten David Lindgren att dra på sig de utsvängda brallorna och gestalta Tony Manero, en charmig, ung italiensk-amerikansk och småkriminell gängledare som lever ett spektakulärt dubbelliv; på dagarna arbetar han i en färghandel och om kvällarna är han danskung på discot Odyssey i Brooklyn. När han träffar Stephanie Mangano (Kristina Lindgren) på dansgolvet och de tillsammans börjar träna inför en danstävling kommer hans liv snart att förändras för alltid.

I övriga roller ser vi Andreas Lundstedt som diskjockeyn Monty och Samuel Fröler och Kajsa Ernst som Tonys föräldrar, som vill få honom att följa i den prästvigde broderns spår.

– Det är en väldigt stark historia. Bortom discodansens glitter skildras även förortens hårda vardagsliv och den ständiga kampen för att överleva. Ingen kommer lämnas oberörd, lovar David Lindgren.

 

 

Sveriges bästa dansare
Utöver en stjärnspäckad skådespelarensemble och tidlösa hits bjuds det även på fantastisk koreografi och scenografi.

– Det kommer bli en på alla sätt oförglömlig upplevelse. Bounce-koreografen Jennie Widegren har handplockat Sveriges bästa dansare för att verkligen förmedla känslan av att vi befinner oss i discoerans epicentrum: 70-talets New York, säger Nanette Hayes, producent.

Odödliga discoklassiker
I höst kommer du kunna se, höra och dansa till Bee Gees odödliga discoklassiker på China Teatern i Stockholm.

Kärleken till dans kommer att genomsyra hela uppsättningen – det kommer vara helt omöjligt att inte dansa med, säger en upprymd Nanette Hayes.

Evenemangsförsäkring för besökarnas trygghet
Efter en lång period av att ha tvingats ställa in föreställningar är China Teatern otroligt glada över att se ljuset i tunneln och återigen kunna välkomna sina besökare tillbaka.

Nytt för i år är att China Teatern erbjuder en evenemangsförsäkring som ersätter biljettkostnaden om man av någon anledning tvingas ställa in sitt besök. Försäkringen gäller fram till att evenemanget startar och pengarna återbetalas inom 48 timmar efter skadeanmälan. Utöver försäkringen gäller dessutom full återbetalning om det skulle införas nya restriktioner gällande gästkapaciteten. Allt för att kunden ska känna sig trygg i att köpa biljetter.

 

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.