Tillbaka till nyhetsarkivet

Häng med Åsa-Nisse in i framtiden

//stgshowticcdnwbp.blob.core.windows.net/assets/2022/05/showtic-asanisse.png

1950-talets Knohult är lika fridfullt som vanligt – tills landsfiskalen konfiskerar Åsa-Nisses och Klabbarparns gevär efter en tjuvjakt. De bygger en tidsmaskin för att få tillbaka sina vapen – men råkar hamna sjuttio år fram i tiden och får uppleva bygden i 2020-talsmiljö.
– Vi får följa med det härligt galna Knohultsgänget när de gör sitt bästa för att bevara bygden och försöker ta sig tillbaka till femtiotalet i en skrattfest utöver dess like, säger Janne Andersson, vd och producent på 2Entertain.

Att lösa problem på finurliga sätt är inget ovanligt för Åsa-Nisse i Knohult. Under sommaren klev den hyllade skådespelaren Mikael Riesebeck in i rollen som mångas favoritfigur när föreställningen Alla tiders Åsa-Nisse sattes upp på Vallarna i Falkenberg. Den stora succén sålde 55 000 biljetter och Vallarna hade rekordmånga besökare under sommaren - bästa på 10 år. Nu är ensemblen redo att succén ut på stor Sverigeturné! 

I uppsättningen förvandlas 1950-talets Knohult till modern samtid på grund av en liten incident med en hemmasnickrad tidsmaskin. I stället för att snabbt kunna återfå sina gevär efter 70 konfiskeringsdagar hamnar gänget 70 år framåt i tiden efter ett missöde skapat av brevbäraren Dag-Otto (Jojje Jönsson). De landar i 2020-talets Småland och upptäcker till sin förfäran att den rike affärsmannen Sjökvist (Stefan Gerhardsson) har köpt upp stora delar av bygden och hotar att vräka Tobias, sonen till Åsa-Nisses vapendragare Klabbarparn (Robin Rösehag).

Säkra dina biljetter till sommarshowen här

– Åsa-Nisse och hans fru Eulalia, som spelas av Annika Andersson, dras in i en galen härva av mutor, missförstånd och skumma affärer när de plötsligt står i en värld full av nymodigheter, som mobiltelefoner till exempel. Det är verkligen en humoristisk krock mellan nu- och dåtid, säger Janne Andersson, vd och producent på 2Entertain.

Turné från september till december
Pär Nymark regisserar föreställningen som spelas på Vallarna i Falkenberg under juli och augusti i sommar. I september fortsätter buskiståget ut på höstturné i Sverige och besöker städer som Borås, Kalmar, Växjö, Luleå, Gävle, Uppsala och Karlstad.

Har du en fråga om Showtic?

Då kan du ställa den direkt till vår kundtjänst.
Vi besvarar din fråga inom 48 timmar.