Moulin Rouge! The Musical Stockholm, Premiär 14 september 2023. Biljetterna släpps på Showtic.se den 7 mars.

Publicerat 7 mars, 2023

22 år efter världspremiären av Baz Luhrmanns Oscarsbelönade film MOULIN ROUGE!, kommer äntligen non-replica-versionen av musikalen till Sverige efter originalproduktionens succé på Broadway och West End.

I höst genomgår China Teatern i Stockholm en total förvandling inspirerad av den legendariska och glamorösa nattklubben Moulin Rouge i 1890-talets Paris. I den största satsningen någonsin på China Teatern blir den Oscarsbelönade filmen MOULIN ROUGE! med Nicole Kidman och Ewan McGregor i huvudrollerna, nu äntligen musikal i Sverige. Moulin Rouge! The Musical är en föreställning med extra allt, och ännu mer. En förförisk berättelse tillbaka till den romantiska och livsbejakande tidsepoken som kallas La Belle Époque.

Moulin Rouge! The Musical är ett musikaliskt och sceniskt fyrverkeri med över sjuttio av musikhistoriens absolut största hits. Publiken kommer att bjudas på låtar från bland andra David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John och Adele. Låtarna sjungs på engelska medan dialogen är på svenska. Uppsättningen är en så kallad non-replica-produktion, vilket betyder att det kreativa teamet, under ledning av regissören Anders Albien, har fått fria händer i skapandet av den svenska versionen av föreställningen.

– Jag är glad och stolt att äntligen få presentera denna magnifika produktion på svensk scen för första gången. Den här uppsättningen kommer knocka alla sinnen både visuellt och musikaliskt med spektakulära kostymer och scenografi. Det är den största satsningen i China Teaterns historia, säger Nanette Hayes, producent på produktionsbolaget 2Entertain.

I filmen spelades huvudrollerna av Nicole Kidman och Ewan McGregor, men i den svenska musikalen är det Marsha Songcome och Andreas Wijk som gestaltar den passionerade kärleken mellan nattklubbsstjärnan Satine och den unga författaren Christian.

Marsha Songcome är en av Sveriges största musikalstjärnor och har även gjort succé i London. Nu kommer hon återigen att stå på China Teaterns scen efter att ha blivit hyllad för sin roll som Nicki Marron i The Bodyguard – The Musical. För artisten Andreas Wijk blir Moulin Rouge! The Musical hans musikaldebut.

– Jag känner en otrolig glädje i att för första gången i min karriär få kliva upp på en av de största musikalscenerna i Sverige. Att få göra min debut i Moulin Rouge! The Musical är något helt utöver det vanliga och jag kan inte vänta på att få flytta till Paris som Christian. Detta kommer att bli ett drömprojekt för mig, säger Andreas Wijk.

På scen får vi också se den folkkära skådespelaren Morgan Alling, artisten Anton Ewald som slog igenom i Melodifestivalen 2013, och musikalveteranen Fred Johanson. Över tusen artister sökte till musikalen, och efter många auditions har en ensemble med några av landets främsta musikalartister och dansare plockats ut. Tillsammans med en levande orkester ska de skapa magi på China Teatern i höst.

– För att lyckas med en föreställning som Moulin Rouge! The Musical krävs det att såväl kreativt team som ensemble och musiker håller internationell toppklass, och det gör de utan tvekan i Stockholm. Den här färgstarka musikalen kommer inte lämna någon oberörd, lovar regissören Anders Albien.

Musikalens kärna är den gripande kärlekshistorien mellan Satine och Christian. Berättelsen tar oss tillbaka till ett livsglatt och pulserande Paris på 1890-talet. Den begåvade författaren Christian är ny i stan och lockas av det bohemiska och dekadenta livet kring nattklubben Moulin Rouge, och hans talang för att skriva gör att han snart blir en del av showen. När Christian träffar klubbens ”Sparkling Diamond”, Satine, blir de genast förälskade. Men den hårda verkligheten på nattklubben gör deras kärlek komplicerad, och de tvingas att slåss för att kunna leva ut sin dröm om att älska varandra.

Moulin Rouge! The Musical i Stockholm produceras av 2Entertain och Vicky Nöjesproduktion.

Premiär: 14 september 2023 på China Teatern, Stockholm

Läs mer och boka biljetter

Media

Moulin Rouge Youtube video
Moulin Rouge Youtube video
Bild utan beskrivning
Bild utan beskrivning
Bild utan beskrivning
Bild utan beskrivning