Tryggt besök

På den här sidan håller vi dig uppdaterad om hur vi agerar för att våra arenor ska vara säkra. Vi följer alltid Regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regler. Sidan uppdateras löpande med den senaste informationen.

NU BLIR DET ÄNNU SÄKRARE ATT BESÖKA VÅRA ARENOR
Uppdaterat 3 december 2021 

Regeringen har den 24 november beslutat om en ändring i begränsningsförordningen och inför krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer. Nu blir det med andra ord ännu säkrare att besöka våra arenor. Ändringen träder i kraft den 1 december 2021. Detta innebär att du som besöker något av våra evenemang med fler än 100 personer från och med den 1 december kommer att behöva visa upp vaccinationsbevis, i kombination med ID-handling, vid ankomst till arenan. 

Du kan antingen visa upp ett utskrivet vaccinationsbevis eller så visar du upp det digitalt dvs i din mobiltelefon. Vi vill därför tipsa dig om att skaffa e-legitimation (om du inte redan har detta) och därefter hämta hem ditt vaccinationsbevis i god tid innan föreställningen. Du hämtar ditt intyg här: www.covidbevis.se  

Observera att ditt vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid. Säkerställ därför innan besök att inte beviset löpt ut. Notera också att det måste gått 2 veckor efter senaste dosen för att vaccinationsbeviset ska vara giltigt. Givetvis går det också bra att visa upp beviset i pappersform. Personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna ovan nämnda krav. 

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren inför ditt besök här nedan. 


Vanliga frågor och svar

Måste jag ha ett giltigt vaccinationsbevis för att komma in på evenemanget?

Ja och det ska uppvisas tillsammans med giltig legitimation.

Hur laddar jag ner mitt vaccinationsbevis?

Det gör du via covidbevis.se

Hur kan jag ta reda på att mitt vaccinationsbevis är giltigt?

Läs mer på covidbevis.se om hur du får fram denna information.

Vad händer om mitt vaccinationsbevis hunnit löpa ut?

Du laddar ner nytt via covidbevis.se.

Vilken åldersgräns gäller för vaccinationsbevis?

Det gäller alla över 18 år.

Räcker det att uppvisa negativt PCR-test?

Nej tyvärr, regeringen har beslutat att vaccinationsbevis krävs.

Vad gäller om jag av hälsoskäl inte kunnat vaccinera mig?

Du får komma in på evenemanget, mot uppvisande av giltigt läkarintyg.

Vad gäller om jag inte ännu hunnit vaccinera mig?

För att kunna besöka våra arenor måste du kunna uppvisa giltigt vaccinationsbevis. Kontakta oss via info@showtic.se om ni vill att vi flyttar fram era biljetter till ett nytt datum längre fram.


HAR DU YTTERLIGARE FUNDERINGAR KRING CORONAVIRUSET?

För frågor gällande vaccinationsbevis hänvisar vi till Covidbevis.se.
Frågor och svar om vaccinationsbevis

För fler frågor och svar om till exempel aktuella restriktioner, symptom på smitta och hur viruset smittar, hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens hemsida:
Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten

För ytterligare information om Coronaviruset, så hänvisar vi till krisinformation.se, där ansvariga myndigheternas information om coronaviruset presenteras:
Information om coronaviruset på krisinformation.se