Tryggt besök

ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR DITT TEATER/SHOWBESÖK MED ANLEDNING AV COVID-19
Uppdaterades 2021-09-03

Från den 15 juli 2021 gäller följande förutsättningar: Max antal personer med en angiven sittplats på en utomhusarena är 3000 personer och 300 personer på en inomhusarena. Restriktionerna kring maxantal i ett sällskap har utökats till åtta personer där varje sällskap ska kunna hålla avstånd om 1 meter i sidled samt framåt och bakåt från andra sällskap.

Regeringen och Folkhälsomyndighetens plan är att sedan ytterligare lyfta restriktionerna, så snart smittspridningen är på en tillräckligt låg nivå. Vi håller oss uppdaterade och förbereder en trygg öppning enligt de restriktioner som råder.

---

För oss är det enormt viktigt att du som kund känner dig trygg när du besöker någon av våra shower eller föreställningar. På den här sidan presenterar vi alla de åtgärder vi gör på våra arenor, för att skapa utökad trygghet med anledning av Covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar hela tiden vår verksamhet efter rådande riktlinjer. Vi följer också händelseutvecklingen noga och arbetar ständigt med åtgärder för våra gästers och vår personals trygghet.


Du måste godkänna marknadsförings-cookies för se videon.


VAD GÄLLER FÖR MIG SOM GÄST?

Vi uppmanar alla som planerar att delta i våra evenemang att följa aktuella Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hygien och smittspridning. I våra mail inför besöket, informerar vi också om vilka åtgärder vi gjort på våra arenor för att skapa utökad trygghet.

VAD GÄLLER FÖR ARENORNAS PERSONAL?

För personalen gäller naturligtvis att man vid minsta sjukdomssymptom stannar hemma. De uppmanar alla som jobbar med våra evenemang att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hygien och smittspridning.


Fler åtgärder för din trygghet

VAD GÖR VI ÅTGÄRDER PÅ ARENORNA FÖR ATT DU SKA KÄNNA DIG TRYGG?

  • Vi har reducerat antal publikplatser på våra arenor och följer Folkhälsomyndighetens och regeringens riktlinjer gällande maxantal på arenorna.
  • Vi har anpassat seatingen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande avstånd/tomma platser mellan olika sällskap.
  • Vi har värdar och värdinnor på plats på arenorna, som hjälper till vid in- och utpassering till arenorna, vid toaletterna och som också hjälper till med säker placering av gästerna.
  • Vi påminner våra gäster om att hålla avstånd, både med hjälp av våra värdar och med hjälp av skyltning.
  • Vi har flera stationer med handsprit på arenorna, framförallt i foajén och på toaletterna.
  • Vi har utökat våra städrutiner på samtliga arenor.
  • Vi minimerar direktkontakt med våra gäster vid biljettkontroll och scannar alla biljetter istället för att riva biljetter.
  • På de arenor där vi har servering och garderob följer vi aktuella riktlinjer som finns för restaurang/servering.

Vanliga frågor och svar

Vad gäller vid evenemang som flyttas till nytt datum?

Information om vad som gäller för just den föreställning som du ska gå på hittar du på respektive föreställningssida här på Showtic. Har du köpt dina biljetter via ett annat bolag än Showtic, Tickster eller direkt på teatern/arenan, så behöver du kontakta det aktuella bolaget.

Återlösen av biljetter till ej inställda eller flyttade evenemang?

Nej, vi återlöser inte några biljetter, förutsatt att du inte köpt mySafetys Evenemangsförsäkring. Läs mer om försäkringen här >>

Vem kontaktar jag om jag har ytterligare frågor inför mitt besök?

Du kan alltid kontakta Showtic Gästservice om du har några frågor. Du når dem på info@showtic.se eller via telefon på 0771-13 43 00 måndag-fredag mellan kl 09.00 – 15.00. Har du frågor gällande just arenan du ska besöka hänvisar vi dig till respektive arenas hemsida, för kontakt och information.


HAR DU YTTERLIGARE FUNDERINGAR KRING CORONAVIRUSET?

För fler frågor och svar om till exempel symptom på smitta och hur viruset smittar, hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens hemsida:
Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten

För ytterligare information om Coronaviruset, så hänvisar vi till krisinformation.se, där ansvariga myndigheternas information om coronaviruset presenteras:
Information om coronaviruset på krisinformation.se