Biografier Moulin Rouge! The Musical

Bild

MARSHA SONGCOME

Gjorde succé som Nicki Marron i Bodyguard här på China 22 - 23. Nu är hon tillbaka för huvudrollen i Moulin Rouge! Efter Performing Arts School, Göteborg, gick hon 2014 rakt in i originalcasts i Londons succé-musikaler Hamilton (standby Eliza, Angelica & Peggy/Maria), Evita (Eva Peron) och Miss Saigon (Gigi). Där spelade hon 8 föreställningar i veckan med 2 000 i publiken varje gång.

2019 gjorde Marsha en prisbelönt Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Göteborgsoperan. Aladdin The Musical har hon spelat i London och Köpenhamn - och gjort Jasmines svenska röst i Disney-filmen. Marsha har tävlat i SVT:s Doobidoo och ofta synts brittisk TV; Olivier Award, Disney´s Broadway Hits på Royal Albert Hall och The Royal Variety Performance. Medverkat i Over The Moon (Netflix Film) samt Mamma Mia The Party i Göteborg.

mats-backer-andreas-wijk-1-scaled.jpg

ANDREAS WIJK

Slog igenom 2022 i Sverige och internationellt med egna låten If I was gay som på kort tid fick över 20 miljoner visningar på TikTok och Instagram. Med två musikalbum i bagaget kom han till China från sommarturné i Sverige och Norge - samt vårens Let’s Dance på TV4.

Andreas har varit ansiktet utåt för de största modehusen - som Jean Paul Gauliter, Dolce&Gabbana och YSL - och även skådespelat i Kanal5-serien Sommaren med släkten. I småländska barndomsstaden Nybro levde han sin musikdröm redan i mellanstadiet då han turnerade med barnpopgruppen Popcorn. Som tonåring pluggade han musik och var i Youtube’s begynnelse en av de första i Sverige som lyckades få sina cover-tolkningar virala. Allt har lett fram till musikaldebuten - drömrollen Christian i Moulin Rouge.

Morgan

Morgan Alling

Spelade senast på Chinateatern i Hairspray 2009 - 10 och medverkade i Oscarsteatern succémusikal Så som i himmelen 2018 - 2020. Efter Teaterhögskolan i Malmö 1990 slog han igenom i SVT:s Tippen. Ett av hans mest uppmärksammade scenframträdanden är Morgan Alling Show – en föreställning om kärlek där han berättade om sin uppväxt.

Morgan har även regisserat musikalen Romeo och Julia på Göta Lejon i Stockholm och spelat många klassiska pjäser på Dramaten. På bioduken och i TV-rutan har publiken sett honom bl.a. som pappan i Sune-filmerna samt i serien Gåsmamman, filmerna om Arn där han spelade Arns bror Eskil - och Göta kanal 2 - Kanalkampen. I TV4 hörs han sedan länge som berättarrösten i Halv 8 hos mig, och turnerar som föreläsare.

Kul kuriosa! Har vunnit en Grammis - för Lasse & Morgans sopresa 1997.

Alexander Larsson

Alexander Larsson

När Alexander var 12 tändes hans teaterintresse i halländska Harplinge. Scendebuten kom med lokala teatergruppen Jätbols Flygande Teater. Efter Teaterlinjen vid Sturegymnasiet i Halmstad utbildade han sig på Balettakademins 3åriga musikalutbildning i Stockholm.

Idag har Alexander över 20 musikalroller i bagaget; flera här på China Teatern. Bl.a. Hairspray, Dirty Dancing, Flashdance, The Book of Mormon och En Värsting till Syster På andra scener: A Chorus Line, Fame, West Side Story, Cats, Jesus Christ Superstar och nu senast Tootsie på Oscarsteatern i Stockholm.<END_INTRO> Här i Moulin Rouge gör Alexander en av sina drömroller; Paris-konstnären Toulouse Lautrec med sann bohemisk anda:

  • Sanning, skönhet, frihet, kärlek

fred-johansson

Fred Johansson

Startade artistkarriären på Wallmans Salonger i Stockholm och spelade sin första musikal här på China 1993. Fame. 1996 succédebuterade han i Londons West End med Jesus Christ Superstar.Sedan dess varvas musikalroller i England och Sverige med utomlands-gästspel i bl.a. Cats, Evita, Les Misérables, Aladdin samt Skönheten och odjuret.

2016 spelade Fred mot Glenn Close i The English National Opera´s Sunset Boulevard. Det ledde till hans rosade Broadway-debut i samma musikal året efter. Senast på en svensk scen; Skönheten och odjuret på Malmö Opera 2019-20. Har uppträtt, skrivit och spelat in musik med bl.a. Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Bob Geldof, Chris Rea, Tom Jones och Dave Gilmore (Pink Floyd). Med gruppen Scandal'us har han toppat Australiens hitlistor. Fred är Scars svenska röst i Lejonkungen.

Anton Ewald

Anton Ewald

Har senaste åren bott i USA där han skrivit och producerat egen musik och jobbat med bl.a. Rami Yacoub - stjärnproducent åt Backstreet Boys, Beyoncé och Lady Gaga. Anton slog igenom i Melodifestivalen 2013 med Begging. 2021 gick han till final med New Religion. I Mello-sammanhang har han även körat, dansat och koreograferat för bl.a. Danny Saucedo och Andreas Lundstedt.

Upptäcktes som 14-åring av dansgruppen Bounce och fick arbeta med dem. MTV har korat Anton till en av världens mest begåvade dansare. Hans album har sålt guld och platina, nominerats till Grammis, Rockbjörnen och MTV Awards. Vid sidan av musiken har Anton varit internationell fotomodell. 2023 syns han i tv-serien Lust med Sofia Helin. Längtan efter live-scenen har fört honom tillbaka till Sverige - och nu hit till det glada Paris på China.

Lovisa Bengtsson

Lovisa Bengtsson

Gör sin tredje musikalroll på China efter Saturday Night Fever och Bodyguard. Hit kommer hon från sommarens Europa-turné som dansare med Zara Larsson och i Schweiz ESC-bidrag. Musikaldebuten var Spamalot på Oscars 2011. Lovisa har även bl.a. dansat i Danny Saucedos The Run(A)way Show på Sverigeturné och spelat Flashdance på turné i Tyskland och Österrike.

För TV har hon dansat, koreograferat och körat i t.ex. Allsång på Skansen, Victoriadagen, Lotta på Liseberg, Idol, Stjärnornas stjärna och Melodifestivalen. På film: En del av mitt hjärta i huvudrollen (Malin Åkerman) som ung och Tills solen går upp.

Nils Reinholtz

Nils Reinholtz

Började som trombonist, men längtan till att sjunga och skådespela ledde honom till musikalroller i West Side Story, Cats och Oklahoma hemma i Växjö. Balettakademien i Stockholm och musikallinjen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg följde, och 2016 körade Nils i konsertturnén Från Broadway till Duevmåla.

Han har även spelat Landskap med vinterfåglar på Stockholms Stadsteater. Proffsdebuten inom musikal blev Oliver! (regi ”Benke” Rydman) och Ringaren i Notre Dame på Göteborgsoperan 2018 - 19. Här på Chinateatern har publiken tidigare upplevt Nils i Saturday Night Fever 2021 - 22.

JOANNA PERERA

Joanna Perera

Kommer från en vår -23 på Intiman med Allt eller inget nu till sin tredje China-musikal efter Hairspray och Ghost. Hon har varit sidekick och sångerska i Jonas Gardells Queen of fucking everything, show:at med Carola, Danny Saucedo och Sabina Ddumba samt turnerat med musikalen Banankontakt.

På Stockholms Stadsteater har Joanna spelat i Elvira Madigan samt Bra är inte ordet (där hon även skrev musik). Populär hussångerska i Hellenius Hörna, Berg och Meltzer samt 9 säsonger av Let´s Dance. 2021 spelade hon Mona i Mäklarna (Kanal5). Har medverkat i tv:s största nöjesprogram - från Allsång på Skansen till Så ska det låta.

Rachelle Larsson

Rachelle Larsson

Från Skövde gör sin professionella musikaldebut här i Moulin Rouge! Hon tog examen från Perfoming Arts School i Göteborg 2021 och gjorde praktik i Göteborgsoperans Cabaret. Har även jobbat som showartist på Stena Line och vid större event. Rachelle har sjungit sedan barnsben och förälskade sig i musikaler på gymnasiet.

Under tio år spelade hon en rad musikalroller på hemmaplan i Västergötland innan hon tog mod till sig och sökte musikalskola. Efter hårt jobb uppfylls drömmen nu i Moulin Rouge´s färgstarka Paris - där Rachelle gläds åt att få använda hela paletten med sång, skådespeleri och dans.

Ulrika Ånäs

Ulrica Ånäs

Återvänder till China efter sin roll i Tootsie på Oscars 2022-23. Scenkarriären började redan som barn 1996 i rollen Lilla Cosette i Les misérables på Wermland Opera. Utbildad vid Balettakademien i Göteborg, och har sedan examen 2006 bl.a. spelat i musikaler som Saturday Night Fever, The Producers och Magnus Ugglas Revy

(China), Sound of music, Jesus Christ Superstar, Evita, Bullets over Broadway och Romeo och Julia på Göta Lejon, Spelman på taket, Top Hat och Pippin (Malmö Opera) samt Häxorna i Eastwick (Cirkus). Hon har även varit sångkapten i flera musikaler samt turnerat i Kina som Agneta med ABBA The Original Band.

Liza Stokseth

Liza Stokseth

Debuterade i Wallmans-shower på Cirkus i Köpenhamn efter sin examen (bachelor) i jazzdans vid Kunsthøgskolen, Oslo 2018. 2021 spelade hon En kväll med Thalia på Malmö Opera. Året efter: Glada änkan 2.0 på Bergen Nasjonale Opera och Pretty

Woman The Musical på Tivoli i Köpenhamn samt Danmarks-turné. 2023 dansade Liza i Carolas show i Globen - och jubileumsnumret i Melodi-festivalen. Moulin Rouge är en favorit-scenmusikal, som hon sett flera gånger både i New York och London och drömt om;

- Jag är helt förälskad i den och får nypa mig i armen för att förstå att jag ska få spela den med den här fantastiska ensemblen!

Robin Lake

Robin Lake

Är utbildad vid Balettakademien Sthlm och ArtsEd London. Efter det kom ett pärlband av musikalroller i London samt på turné i Storbritannien och runt om i världen; Cats (internationell turné), Dirty Dancing the musical (Englands-turné) och Cabaret på Göteborgsoperan. I Kuala Lumpur spelade Robin Prinsen i Snövit - the musical.

Hit till China kommer han närmast från sång-och-dans-roll i hyllade showen Club After Dark på Vasateatern. Robin har även dansat i TV-program som Melodifestivalen, Idol, Lotta på Liseberg och Bingolotto - och med artister som Pet Shop Boys, Ronan Keating, Sanna Nielsen och Carola.

Louise Wallentin

Louise Wallentin

Stod senast på Chinateaterns scen i Saturday Night Fever. Hon är utbildad på BASE23 i Stockholm och av Dana Foglia i Los Angeles. Redan som 15-åring dansade hon som ballerina under invigningen av Friends Arena. I samma arena dansade hon

senare som proffsdansare i Eurovision Song Contest 2016. De senaste åren har Louise varit kommersiell dansare & sångare i Sverige och utomlands. Bland annat har hon varit med i Melodifestivalen flertalet gånger, både i mellanakter samt som dansare i tävlingsbidrag. Hon har även dansat bakom akter som Akon, Petra Marklund, Charlotte Perrelli och Tone Sekelius.

Patrik Riber

Patrik Riber

Är utbildad vid Kungliga Balettskolan i Stockholm och i Los Angeles och New York bl.a. hos The Edge, Millenium och Debbie Reinholds. Han har medverkat i West Side Story, Chicago, Billy Elliot m.fl. musikaler och dansat i Sveng med SubZero på

Stockholms Stadsteater. Har turnerat med Ladies Night, Bounce´s Gökboet och synts i en mängd TV-shower - som Melodifestivalen, Allsång på Skansen och Let’s Dance. Patrik har uppträtt med artister som Carola, Rick Astley och Loreen. 2017 dansade/körade han bakom Robin Bengtsson i Eurovision i Kiev. Senast gestaltade han Don i A Chorus Line på Stockholms Stadsteater.

Sanna Jansson

Sanna Jansson

Från Sunne kom till Stockholm som 16-åring för att gå dansutbildning. Moulin Rouge-filmen kom när jag var 12. Musiken, passionen, svärtan och känslostormarna klingade med romantikern i mig. Jag var såld! Tog examen från Balettakademien 2011.

Första dansjobbet: Göteborgsoperans NuDans. Jobbar ofta i Danmark - i Seebach the Musical och Wallmans-showen i Köpenhamn m.m. Dansat och kör:at i shower som Magnus Den Store (Magnus Uggla), Mia Skäringers No more fucks to give och Magnus Carlssons Från Barbados till Gamla Stan. Sanna har också uppträtt i Melodifestivalen med Linda Bengtzings och Tess Merkels nummer.

Zain Odelstål

Zain Odelstål

Spelar i, och är en av koreograferna bakom, kvällens föreställning! Utbildad vid Danslinjen House of Shapes, Balettakademien och Broadway Dance Centre, New York. Spelar nu sin tredje China-musikal efter Flashdance 2014 - 15 och Saturday Night

Fever 21 - 22. Zain har koreograferat för artister som Darin, Alcazar och Petra Marklund samt TV-program som Eurovision och Sommarkrysset. I Melodifestivalen har Zain-skapade nummer vunnit 4 år i rad; Robin Bengtsson, Benjamin Ingrosso, John Lundvik och The Mamas. Har spelat i Evita på Malmö Opera samt Chicago på Stockholms Stadsteater - där han -23 spelade Greg i A chorus line.

Albin Lindén

Albin Lindén

Spelade under våren -23 Paul i A chorus line på Stockholms Stadsteater. Han är utbildad dansare vid National Academy of Arts i Oslo där han tog en kandidatexamen i jazzdans 2017. Idag är han dansare / koreograf i Sverige och Norge med fokus jazzdans och kommersiell hiphop.

Spelade i Saturday Night Fever på China. Medgrundare och en fjärdedel av danskompaniet Walk Dance Company. Albin har turnerat med olika dansföreställningar i Norge och synts i bl.a. Melodifestivalen, Lotta på Liseberg, Vilket liv och Stjärnornas Stjärna. 2019 var han med som dansare och kör i Eurovision Song Contest.

Marlene Lindahl

Marlene Lindahl

Jobbar sedan 2016 som bakgrundssångerska för Zara Larsson på turnéer världen över - och musikaldebuterar nu i Moulin Rouge direkt efter sommarturné med henne. Marlene har även turnerat med Molly Sandén. Utbildad dansare (hiphop, jazz, balett m.m.)

från skolor som Base23 och House of Shapes - och vidareutbildad i Los Angeles och Tokyo. Som husdansare i Masked Singer Sverige syntes hon i rutan 2020-22. Har tävlat i Melodifestivalen (kör och dans) med Mendez, Dinah Nah och Eric Saade m.fl. Miljontals Eurovision-tittare har sett henne tävla för Armenien och Cypern samt i mellanakter 2013 och 2016.

Martin Jonsson

Martin Jonsson

Har medverkat i flera scenproduktioner - som Fredrik ”Benke” Rydmans Våroffer på Stadsteatern samt Stop Play Rewind och Svansjön som även turnerade Europa runt tre gånger. Han har synts i ett flertal tv-produktioner - som Eurovision Song Contest, Idol och Melodifestivalen för SVT, där han även medverkade som koreograf.

Senast medverkade Martin i Saturday Night Fever här på Chinateatern 2021 - 22 - och 2022 - 23 spelade han Mike Costa i A Chorus Line på Stockholms Stadsteater.

Hanna Carlbrand

Hanna Carlbrand

Är utbildad dansare från Kungliga svenska balettskolan. Utöver det har hon dansat flertal år på Base23. Direkt efter examen 2014 medverkade hon i Chicago och Cabaret på Stockholms stadsteater, Bullets over Broadway på Göta Lejon - och på Malmö Opera

i Matilda (som cirkusprinsessan), Skönheten och odjuret, Sound of Music, En kväll med Thalia och som solist Odette i Anastasia. Hon har även medverkat i Eurovision, Allsång på Skansen och Melodifestivalen. Hanna sågs senast i A chorus line som Bebe och understudy för huvudrollen Cassie på Stockholms stadsteater.

Emilia Hallstensson

Emilia Hallstensson

Från Karlstad gör nu sin tredje musikal i rad här på Chinateatern efter Saturday Night Fever och The Bodyguard. Emilia gick Stockholm Musikalartistutbildning 2014 - 17. Sedan dess har hon bl.a. spelat Charlotte Sowerberry i musikalen Oliver på

Göteborgsoperan, medverkat i Fredrik Benke Rydmans Nutcracker Reloaded på Dansens Hus i Stockholm samt Europa-turné - och gjort huvudrollen i samme Rydmans Bosse & Julia på Gröna Lund. Hon har dansat i tv-program som Talang, Idol, Sommar-krysset och Melodifestivalen. 2021 var hon husdansare i Masked Singer på TV4.

Martin Vallin Andersson

Martin Vallin Andersson

Har dansat i tv-program som Melodifestivalen, Idol och Lotta på Liseberg. Senaste två säsongerna har han varit husdansare i Masked Singer. På Dansens Hus har han spelat i Fredrik "Benke" Rydmans Nötknäpparen och Snövit samt Matilda Flebergs

Outlive. Martin syns i Aviciis musikvideo Tough love, och 2018 dansade han bakom artisten Mwuana på Dramaten samt festivalen Way Out West. Har turnerat som bakgrundsdansare med Marcus och Martinus. Han håller även klasser på Stockholms stora dansskolor. Martin är själv utbildad på Diambra Danslinje samt danslinjen på Base23. Musikaldebuterar nu med Moulin Rouge.

Edin Jusuframic

Edin Jusuframic

Är professionell dansare och koreograf sedan 2005. Husdansare i Melodi-festivalen under 5 år och på världsturné med Bounce i Gökboet 2009 - 10. Han har dansat och koreograferat för Eric Saade på turnéer, i TV-program och musikvideos samt med artister som Agnes, Darin, Ola Salo, Lena Ph, Zara Larsson, September och Agnes.

Andra produktioner Edin förgyllt: West Side Story på Norrlands-operan, Masked Singer, Nötknäpparen och Våroffer i Benke Rydmans uppsättningar, Jerry Williams Farewell Show och Bodyguard här på China. 2020 var han en av kreatörerna för Molly Sandéns Stark och svag och allt däremellan.

Agnes Lindgren

Agnes Lindgren

Gör sin musikaldebut här i Moulin Rouge! Som 14-åring började hon ta danslektioner på House of Shapes, och tog examen från Copenhagen Dance Space våren -23. Hon har redan hunnit medverka i stora tv-produktioner som Sommarkrysset (TV4) med Rebecca & Fiona, Melodifestivalens mellanakt 2019 och med Daniela Rathana i Biancas Talkshow på Kanal5.

2022 - 23 dansade Agnes i Danny Saucedo´s The run(a)way show på Cirkus och med Zara Larsson vid P3Guld-galan och QX-galan. Hon syns även som dansare i musikvideos med bl.a.Molly Sandén, Mwuana och Peg Parnevik.

Victor Morell

Victor Morell

Gick direkt från Bodyguard här på China till Ronja Rövardotter på Teater Västernorrland sommaren -23. Innan dess spelade han Mozart i Västmanlands Teaters Amadeus och Firma Masker och Magi på Riksteatern. Från Teaterhögskolan i Malmö kom Victor direkt till Helsingborgs Stadsteater med pjäser som Pelle Erövraren och Det nionde inseglet.

Därefter väntade Spelman på taket (Uppsala Stadsteater), Bröderna Lejonhjärta (Västerbottensteatern) och Shakespeare in love på Stockholms Stadsteater. Victor hörs ofta som ljudboksinläsare i ungdomsböcker samt röstskådespelare i dubbade filmer - bl.a. Ridley Jones (Netflix).