Änglagård sanna nielsenÄnglagård sanna nielsen
Änglagård logo

Änglagård - musikalen

Oscarsteatern, Stockholm6 sep. - 14 dec.Musikal

Hyllade filmklassikern blir musikal!

Om föreställningen

Hösten 2024, biljetter uppsläppta perioden 6 september till 14 december. Biljetter finns.

Föreställningslängd: ca 3 timmar inkl. 25 min paus Hösten 2024, perioden 6 september - 14 december, är uppsläppt.

För mat & dryck scrolla ner längre på sidan eller kontakta Oscarsteatern på 08-20 50 00

Hyllade filmklassikern har blivit musikal!

Den 10 september 2023 hade musikalen Änglagård världspremiär på anrika Oscarsteatern i Stockholm. Det blev full pott från recensenterna och jubel från publiken. I april fick föreställningen också priset ”Årets scen” på QX-galan. Den hyllade musikalen har under höst och vår spelat 163, utsålda, föreställningar och setts av över 150 000 personer. Den 6 september är det nypreimär! Biljetter släppta fram till 14 december.

Recensioner i urval: "Slår knockout!", "Imponerande ensemble" AB "Kung Kempe" , "Körberg är fenomenal" QX "Allt man kan önska" eKuriren "Skriver musikalhistoria" Broadway world "Storslagen iscensättning" Expressen "Mästerverk" På scen ” Tuva B Larsen sjunger med självklarhet” AB ”En snygg och berörande känga” DN

Om föreställningen Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl m.fl. tog sig in i våra hjärtan. När filmen hade biopremiär 1992, sågs den av 1,4 miljoner människor och på Guldbaggegalan tog den hem flest priser och vann bland annat i kategorierna Bästa film samt Bästa regi. Filmen var även Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin Bästa utländska film och är idag en självklar del av svensk filmhistoria. Nu har du möjligheten att återuppleva filmklassikern som musikal på Oscarsteaterns scen. Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band. Rut Flogfält (Sanna Nielsen) har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas hösten 2024 av Denny Lekström. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Erik Månsson. Det är Vicky Nöjesproduktion, tillsammans med samproducenten 2Entertain, som står bakom de nyskrivna musikalsuccéerna Änglagård och Så som i himmelen. Musikalen Änglagård skriven av Fredrik Kempe, Edward af Sillén och Daniel Réhn är baserad på Colin Nutleys film Änglagård. Läs mer om de medverkande och det kreativa teamet här. Missa inte denna hyllade musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång! Föreställningslängd: Ca 3 timmar inkl. 25 min paus

Förköp musiken till Änglagård

Kommande speltillfällen

63 kommande speltillfällen mellan 6 sep - 14 dec

 • Fredag 6 sep 19:30

  Oscarsteatern, Stockholm
  Pris från 195 kr / personBoka biljett
 • Lördag 7 sep 15:00

  Oscarsteatern, Stockholm
  Fåtal biljetter kvar
  Pris från 195 kr / personBoka biljett
 • Lördag 7 sep 19:30

  Oscarsteatern, Stockholm
  Pris från 195 kr / personBoka biljett
 • Söndag 8 sep 15:00

  Oscarsteatern, Stockholm
  Pris från 195 kr / personBoka biljett

Inför besöket

 • Föreställningslängdca 2 timmar och 50 minuter, inkl paus
 • Spelas10 sep 2023 - 14 dec 2024
 • ÅldersgränsRekommenderas från 7 år
 • GenreMusikal
 • PrisFrån 325 kr

Media

Recensioner

Aftonbladet 4

"Slår knockout"

Aftonbladet
Expressen geting

"Helen Sjöholm har en enorm röst"

Expressen
Recensionssymboler På Scen 5 diamanter

"Mästerverk i världsklass"

På Scen
Recensioner fyra QX-symboler

"Storslagen underhållning"

QX
Recensionssymboler Norrköping Tidning

"Du kan inte låta bli att älska det här"

Norrköpings tidningar

"Skriver musikalhistoria"

konsertmusikal.com

"Änglagård spelar i egen liga"

Borås tidning

"Allt man kan önska"

eKuriren

"Snygg, tänkvärd och berörande"

DN

"Slagkraftigt manus där allt det bekanta blir förhöjt och får nya nyanser"

SvD

Fler föreställningar

Vanliga frågor och svar

 • Hittar du inte svar på din fråga och vill få hjälp?

  Showtic Gästservice kan hjälpa dig med alla frågor kring föreställningar som spelar på China Teatern, Oscarsteatern, Intiman, Hamburger Börs, Golden Hits, Vallarna och Wallmans. Maila på info@showtic.se eller ring 0771 - 13 43 00.

  Du kan även besöka vår kundservicesida för mer hjälp.

 • Kan jag köpa presentkort?

  Ja, presentkort finns att köpa här

 • Hur får jag mina biljetter?

  Det skickas oftast i ett kvittomail till den e-postadress som anges i köpet. Via detta kvittomail kan man ladda ned sina biljetter, med undantag för de dinnershows som ej har biljetter utan har ditt namn på gästlistan när du kommer på plats.

  Vissa arenor erbjuder postleverans av biljetten när du gör ditt köp, då behöver detta val göras innan betalning sker för att du skall kunna ta emot dina biljetter hem till din brevlåda.

  Avvikelser kan förekomma beroende av biljettsystem, arena eller streamingtjänster. Läs alltid köpvillkoren i kassan för att vara säker på hur din leverans sker.

 • Vad gäller för vidareförsäljning av biljetter?

  Biljetter får endast köpas för personligt bruk och får inte användas kommersiellt. Det innebär att biljetter inte får inköpas och/eller vidare försäljas i kommersiellt syfte.

  Biljetter får inte heller erbjudas i tävlingar eller i samband med erbjudande av annan produkt eller tjänst utan skriftligt medgivande från Showtic och/eller den ansvariga arenan/arrangören/leverantören.

  Biljetter som ej är personliga kan man ge bort eller sälja om man ej kan besöka evenemanget.

 • Var vänder jag mig när jag vill boka hotellpaket?

  Allt gällande hotellpaket kan du läsa här

  För att komma i kontakt med Nöjesresor som har hand om detta: Nöjesresor direkt på 08 - 500 000 44 eller hotellpaket@nojesresor.se

  Vid bokning av hotellpaket är det Nöjesresors bokningsvillkor som råder.