BL videoBL video
800-showtic-logo-bl.png

Bröderna Lejonhjärta

Lisebergsteatern, Göteborg24 nov. - 22 dec.Familjeteater

Upplev höstens spännande föreställning baserad på Astrid Lindgrens klassiska berättelse!

Om föreställningen

BRÖDERNA LEJONHJÄRTA – HÖSTENS TEATERÄVENTYR!

I över 50 år har barn och ungdomar fått växa upp till en av Astrid Lindgrens mest älskade berättelser – "Bröderna Lejonhjärta". I höst kommer denna nostalgiska berättelse få Lisebergsteatern att förvandlas till en plats bortom stjärnorna, där sagor blir verklighet och spännande äventyr väntar.

Astrid Lindgrens ord skapade en värld av magi och äventyr när hon skrev: "Nangijala ligger någonstans på andra sidan stjärnorna. Där är det ännu lägereldarnas och sagornas tid." Det du, Skorpan. Det blir annat det än att ligga här och hosta och vara sjuk och aldrig kunna leka.” Det är vad Jonatan Lejon säger till sin lillebror som ligger sjuk hemma.

I höst kommer Lisebergsteatern att bli porten till denna sagolika tid, där Skorpan och Jonatan Lejonhjärta tar oss med på ett äventyr fyllt av mod, magi och spänning.

I "Bröderna Lejonhjärta" möter vi de två unga bröderna i deras kamp mot det onda. Vi får följa med till Körsbärsdalen och Törnrosdalen i Nangijala, där karaktärer som Duvdrottningen Sofia, den skicklige pilbågsskytten Hubert, den visdomsfulla Farfarn Mattias och den charmerande Jossi väntar. Men vem av dem är förrädaren?

I en kamp för frihet ställs bröderna Lejonhjärta inför Tengil och hans fruktansvärda drake Katla, som sprutar en förlamande eld och sätter skräck i alla. Lisebergsteatern blir platsen där du kan uppleva ögonblicket då Jonatan Lejon blev Jonatan Lejonhjärta, fyllt av spänning och känslor.

För hela familjen blir detta en oförglömlig teaterföreställning som hyllar Astrid Lindgrens tidlösa mästerverk. Kom till Lisebergsteatern och upplev en värld där det goda möter det onda och där hjältar föds!

Bröderna Lejonhjärta spelas på Lisebergsteatern t.o.m. 22 December 2024. Astrid Lindgrens BRÖDERNA LEJONHJÄRTA i en scenversion av Eva Skjöld

Teaterförlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dk  Arrangör: 2Entertain och Stage Fantasy Production AB

Föreställningslängd: Ca 2 timmar inkl. paus Teaterbiljetten ger entré till Liseberg samma dag.

Kommande speltillfällen

11 kommande speltillfällen mellan 24 nov - 22 dec

 • Söndag 24 nov 13:00

  Lisebergsteatern, Göteborg
  Pris från 395 kr / personBoka biljett
 • Söndag 24 nov 16:00

  Lisebergsteatern, Göteborg
  Pris från 395 kr / personBoka biljett
 • Söndag 1 dec 13:00

  Lisebergsteatern, Göteborg
  Pris från 395 kr / personBoka biljett
 • Söndag 1 dec 16:00

  Lisebergsteatern, Göteborg
  Pris från 395 kr / personBoka biljett

Inför besöket

 • FöreställningslängdCa 2 timmar inkl. paus
 • Spelas24 nov - 22 dec 2024
 • GenreFamiljeteater
 • ÅldersgränsFrån 6 år, eller allt efter barnets teatervana. Biljett gäller för alla oavsett ålder.
 • Pris Från 395 kr

Media

Fler föreställningar

Vanliga frågor och svar

 • Hittar du inte svar på din fråga och vill få hjälp?

  Showtic Gästservice kan hjälpa dig med alla frågor kring föreställningar som spelar på China Teatern, Oscarsteatern, Intiman, Hamburger Börs, Golden Hits, Vallarna och Wallmans. Maila på info@showtic.se eller ring 0771 - 13 43 00.

  Du kan även besöka vår kundservicesida för mer hjälp.

 • Kan jag köpa presentkort?

  Ja, presentkort finns att köpa här

 • Hur får jag mina biljetter?

  Det skickas oftast i ett kvittomail till den e-postadress som anges i köpet. Via detta kvittomail kan man ladda ned sina biljetter, med undantag för de dinnershows som ej har biljetter utan har ditt namn på gästlistan när du kommer på plats.

  Vissa arenor erbjuder postleverans av biljetten när du gör ditt köp, då behöver detta val göras innan betalning sker för att du skall kunna ta emot dina biljetter hem till din brevlåda.

  Avvikelser kan förekomma beroende av biljettsystem, arena eller streamingtjänster. Läs alltid köpvillkoren i kassan för att vara säker på hur din leverans sker.

 • Vad gäller för vidareförsäljning av biljetter?

  Biljetter får endast köpas för personligt bruk och får inte användas kommersiellt. Det innebär att biljetter inte får inköpas och/eller vidare försäljas i kommersiellt syfte.

  Biljetter får inte heller erbjudas i tävlingar eller i samband med erbjudande av annan produkt eller tjänst utan skriftligt medgivande från Showtic och/eller den ansvariga arenan/arrangören/leverantören.

  Biljetter som ej är personliga kan man ge bort eller sälja om man ej kan besöka evenemanget.

 • Var vänder jag mig när jag vill boka hotellpaket?

  Allt gällande hotellpaket kan du läsa här

  För att komma i kontakt med Nöjesresor som har hand om detta: Nöjesresor direkt på 08 - 500 000 44 eller hotellpaket@nojesresor.se

  Vid bokning av hotellpaket är det Nöjesresors bokningsvillkor som råder.