BL videoBL video
800-showtic-logo-bl.png

Bröderna Lejonhjärta

Stockholm8 okt. - 30 dec.Familjeteater

Upplev en spännande föreställning baserad på Astrid Lindgrens klassiska berättelse!

Om föreställningen

I år är det 50 år sedan Astrid Lindgren skrev en av sina mest älskade berättelser om Skorpan och Jonatan Lejonhjärta. I höst får vi förmånen att hylla Astrids verk och förvandla Intiman till en plats i sagornas förtrollande tid- långt bort bakom stjärnorna!

”Nangijala ligger någonstans på andra sidan stjärnorna. Där är det ännu lägereldarnas och sagornas tid. Det du, Skorpan. Det blir annat det än att ligga här och hosta och vara sjuk och aldrig kunna leka.” Det är vad Jonatan Lejon säger till sin lillebror som ligger sjuk hemma.

Bröderna Lejonhjärta är ett äventyr för hela familjen som handlar om hur två unga bröder kämpar mot det onda, fyllt av magi och kittlande spänning. I äventyret kommer vi till Körsbärsdalen och Törnrosdalen i Nangijala där vi bland annat träffar Duvdrottningen Sofia, den bästa pilbågsskytten Hubert, den kloka Farfarn Mattias, samt den charmerande Jossi. En av de fyra är en förrädare, vem?

I en kamp om friheten tvingas de båda bröderna möta Tengil och hans hemska drake Katla som sprutar en förlamande eld och sätter skräck hos alla. Kom till Intiman i höst och upplev hur det gick till när Jonatan Lejon blev Jonatan Lejonhjärta. Premiär på Intiman den 16 september 2023.

Astrid Lindgrens BRÖDERNA LEJONHJÄRTA I en scenversion av Eva Skjöld

Teaterförlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dk Arrangör: 2Entertain och Stage Fantasy Production AB

Kommande speltillfällen

27 kommande speltillfällen mellan 8 okt - 30 dec

 • Söndag 8 okt 11:00

  Intiman, StockholmPris från 395 kr / person
  Fåtal biljetter kvarBoka biljett
 • Söndag 15 okt 11:00

  Intiman, StockholmPris från 395 kr / person
 • Söndag 22 okt 09:00

  Intiman, StockholmPris från 395 kr / person
 • Söndag 22 okt 12:30

  Intiman, StockholmPris från 395 kr / person
  Fåtal biljetter kvarBoka biljett

Inför besöket

 • FöreställningslängdCa 2 timmar inkl. paus
 • Spelas16 sep - 30 dec
 • GenreFamiljeteater
 • ÅldersgränsFrån 6 år, eller allt efter barnets teatervana. Biljett gäller för alla oavsett ålder.
 • Pris Från 395 kr

Fler föreställningar

Vanliga frågor och svar

 • Hittar du inte svar på din fråga och vill få hjälp?

  Showtic Gästservice kan hjälpa dig med alla frågor kring föreställningar som spelar på China Teatern, Oscarsteatern, Intiman, Hamburger Börs, Golden Hits, Vallarna och Wallmans. Maila på info@showtic.se eller ring 0771 - 13 43 00.

  Du kan även besöka vår kundservicesida för mer hjälp.

 • Kan jag köpa presentkort?

  Ja, presentkort finns att köpa här

 • Hur får jag mina biljetter?

  Det skickas oftast i ett kvittomail till den e-postadress som anges i köpet. Via detta kvittomail kan man ladda ned sina biljetter, med undantag för de dinnershows som ej har biljetter utan har ditt namn på gästlistan när du kommer på plats.

  Vissa arenor erbjuder postleverans av biljetten när du gör ditt köp, då behöver detta val göras innan betalning sker för att du skall kunna ta emot dina biljetter hem till din brevlåda.

  Avvikelser kan förekomma beroende av biljettsystem, arena eller streamingtjänster. Läs alltid köpvillkoren i kassan för att vara säker på hur din leverans sker.

 • Vad gäller för vidareförsäljning av biljetter?

  Biljetter får endast köpas för personligt bruk och får inte användas kommersiellt. Det innebär att biljetter inte får inköpas och/eller vidare försäljas i kommersiellt syfte.

  Biljetter får inte heller erbjudas i tävlingar eller i samband med erbjudande av annan produkt eller tjänst utan skriftligt medgivande från Showtic och/eller den ansvariga arenan/arrangören/leverantören.

  Biljetter som ej är personliga kan man ge bort eller sälja om man ej kan besöka evenemanget.

 • Var vänder jag mig när jag vill boka hotellpaket?

  Allt gällande hotellpaket kan du läsa här

  För att komma i kontakt med Nöjesresor som har hand om detta: Nöjesresor direkt på 08 - 500 000 44 eller hotellpaket@nojesresor.se

  Vid bokning av hotellpaket är det Nöjesresors bokningsvillkor som råder.