kontrabasen 1350 testKontrabasen 1920x1080
kontrabasen logo

Tomas von Brömssen - Kontrabasen

Göteborg5 okt. - 28 okt.Teater

Göteborgs charmigaste 80-åring är äntligen tillbaka på Lisebergsteaterns scen!

Om föreställningen

Göteborgs charmigaste nyblivna 80-åring firar med att äntligen vara tillbaka på Lisebergsteaterns scen - Tomas von Brömssen i den musikaliska föreställningen Kontrabasen!

Upplev en oförglömlig kontrabasmonolog med Tomas von Brömssen, där han föreställer den ensamme kontrabasisten som söker efter sin stora kärlek medan orkestermusikerna fyller salongen med musik. Låt berättelsen fånga dig och ta dig med till en värld av musikalisk glädje. Omfamna den gripande och underhållande historien om kärlekslängtan, och bli förförd av den oförglömliga musiken med Tomas von Brömssen i spetsen.

Föreställningen "Kontrabasen" är skriven av Patrick Süskind, författare till succéromanen och Netflix-serien ”Parfymen”. Den musikaliska scenshowen kretsar kring en längtande men orubblig kontrabasist som förbereder sig inför ännu en spelning. Han redogör verbalt och med ett utpräglat kroppsspråk om mycket - sin otympliga kontrabas, musiken och om sin obesvarade kärlek till teaterns sopran, Sara.

Hon sjunger där uppe på scenen, men lägger aldrig märke till honom - en längtande musikant under scenen. Han befinner sig ständigt nere i orkesterdiket, med sitt åbäke till instrument som oftast är i vägen. Men ikväll kan det kanske ske - om han vågar göra så att Sara lägger märke till honom.

Lisebergsteatern kommer fyllas av fantastisk musik. Lösryckta stycken ur Wagners "Valkyrian" får sällskap av "Elefanten" från Camille Saint-Saëns humoristiska Djurens karneval. Skrattpris tar även tolkningen av Mozarts menuett, förutspår de som sett de tidiga förberedelserna.

Så ta plats i publiken och njut av Tomas von Brömssens fascinerande kontrabasmonolog med sex andra musiker. Hur ska det gå för vår ensamme kontrabasist i jakten efter kärlek och lycka? En föreställning som absolut inte bör missas!

Tomas von Brömssen, huvudroll Bernt Andersson, kapellmästare, dragspel, piano och kontrabas Anders Blad, kontrabas och gitarr Daniel Ekborg, cello, trumpet Michael Krönlein, kontrabas och piano Per Melin, trummor Stefan Sandberg, saxofon, basklarinett och klarinett Eva Bergman, regissör

Kommande speltillfällen

13 kommande speltillfällen mellan 5 okt - 28 okt

 • Torsdag 5 okt 17:00

  Lisebergsteatern, GöteborgPris från 545 kr / person
 • Fredag 6 okt 17:00

  Lisebergsteatern, GöteborgPris från 545 kr / person
 • Lördag 7 okt 13:00

  Lisebergsteatern, GöteborgPris från 545 kr / person
 • Torsdag 12 okt 17:00

  Lisebergsteatern, GöteborgPris från 545 kr / person

Inför besöket

 • FöreställningslängdCa 1 timme och 30 minuter
 • Spelas5 Okt - 28 Okt
 • GenreTeater, musikteater
 • ÅldersgränsIngen
 • Pris545 kr

Media

Kontrabasen Trailer
Kontrabasen bilder
Kontrabasen bilder
Kontrabasen bilder
Kontrabasen bilder

Fler föreställningar

Vanliga frågor och svar

 • Hittar du inte svar på din fråga och vill få hjälp?

  Showtic Gästservice kan hjälpa dig med alla frågor kring föreställningar som spelar på China Teatern, Oscarsteatern, Intiman, Hamburger Börs, Golden Hits, Vallarna och Wallmans. Maila på info@showtic.se eller ring 0771 - 13 43 00.

  Du kan även besöka vår kundservicesida för mer hjälp.

 • Kan jag köpa presentkort?

  Ja, presentkort finns att köpa här

 • Hur får jag mina biljetter?

  Det skickas oftast i ett kvittomail till den e-postadress som anges i köpet. Via detta kvittomail kan man ladda ned sina biljetter, med undantag för de dinnershows som ej har biljetter utan har ditt namn på gästlistan när du kommer på plats.

  Vissa arenor erbjuder postleverans av biljetten när du gör ditt köp, då behöver detta val göras innan betalning sker för att du skall kunna ta emot dina biljetter hem till din brevlåda.

  Avvikelser kan förekomma beroende av biljettsystem, arena eller streamingtjänster. Läs alltid köpvillkoren i kassan för att vara säker på hur din leverans sker.

 • Vad gäller för vidareförsäljning av biljetter?

  Biljetter får endast köpas för personligt bruk och får inte användas kommersiellt. Det innebär att biljetter inte får inköpas och/eller vidare försäljas i kommersiellt syfte.

  Biljetter får inte heller erbjudas i tävlingar eller i samband med erbjudande av annan produkt eller tjänst utan skriftligt medgivande från Showtic och/eller den ansvariga arenan/arrangören/leverantören.

  Biljetter som ej är personliga kan man ge bort eller sälja om man ej kan besöka evenemanget.

 • Var vänder jag mig när jag vill boka hotellpaket?

  Allt gällande hotellpaket kan du läsa här

  För att komma i kontakt med Nöjesresor som har hand om detta: Nöjesresor direkt på 08 - 500 000 44 eller hotellpaket@nojesresor.se

  Vid bokning av hotellpaket är det Nöjesresors bokningsvillkor som råder.