Saturday Night Fever

Succémusikalen från Broadway och West End – kommer äntligen till China Teatern i Stockholm.

Succémusikalen från Broadway och West End – kommer äntligen till China Teatern i Stockholm.

SPELAS FRÅN 24 FEBRUARI
Partners

SATURDAY NIGHT FEVER – THE BEE GEES SMASH HIT MUSICAL

SISTA CHANSEN ATT SE SUCCÉN, SPELAS ENDAST TOM 30 APRIL!

Musikalen Saturday Night Fever spelas just nu China Teatern i Stockholm och där avlöser de klassiska hitlåtarna varandra - Staying Alive, Night Fever, How Deep Is Your Love, Tragedy, You Should Be Dancing, If I Can’t Have You, Jive Talkin’ och så vidare.

Redan 1977 kom dansfilmen Saturday Night Fever med John Travolta i huvudrollen. Samtidigt fick Bee Gees sitt definitiva genombrott och plattan såldes i över 40 miljoner exemplar, vilket gjorde den till det mest sålda soundtracket genom tiderna.

Den färgsprakande musikalen, med de många låtklassikerna, förflyttar dig tillbaka till 70-talets New York med dess glittrande heta discorytmer och partyliv. Här finns fantastiska dansnummer, discokulan, de vita kläderna, höftvickandet och de utsvängda byxorna. Men här finns också plats för förortens hårda vardagsliv och den ständiga kampen för att överleva -åtminstone till nästa dag.

Allt är på plats i denna nya, påkostade svenska originalproduktionen med stort fokus på kärleken till dans. I spetsen för en stjärnspäckad och sällsynt hårdsvängande ensemble möter vi David Lindgren som Tony Manero, Andreas Lundstedt som discjockeyn Monty. I rollerna som Tonys föräldrar, Frank och Flo Manero, ser vi Samuel Fröler och Kajsa Ernst. Den kvinnliga huvudrollen Stephanie Mangano spelas av Kristina Lindgren och Tonys Bror, Frank Jr. spelas av Peter Eggers. På scen ser ni dessutom Sveriges bästa dansare utvalda av Bounce-koreografen Jennie Widegren och Zain Odelstål. För regi och svensk översättning står Anders Albien.

Rollen som Tony Manero spelas av Alvaro Estrella 19 och 26 mars samt 2, 9, 23 och 30 april. Resterande föreställningar spelas rollen av David Lindgren.

Föreställningslängdca 2 tim 25 min inkl. paus.


Handling - Saturday Night Fever

Tony Manero är en ung italien-amerikan som lever för lördagskvällarna på det lokala Brooklyn discot Odyssey. Genom sina häftiga steg och sköna stil blir Tony snabbt kung på dansgolvet men utanför klubben är livet långt ifrån en dans på rosor.

Hemma är han i konstant fejd med sin pappa och i mammans ögon skall han konkurrera med sin äldre bror som till hennes oförställda glädje och stolthet blivit prästvigd. Inte heller jobbet som färghandelsbiträde ger honom mer än en möjlighet att överleva till nästa dag. Och i gänget Faces, där han är den obestridde ledaren, är kvällarna fyllda av meningslösa småbråk.

Men, allting förändras när han får syn på Stephanie Mangano på discot och börjar repetera med henne inför klubbens stora danstävling. Stephanie drömmer om en värld bortom Brooklyn och hennes planer på att flytta över bron, till Manhattan kommer snart förändra Tonys liv för all framtid.

Du måste godkänna marknadsförings-cookies för se videon.

Du måste godkänna marknadsförings-cookies för se videon.


Köp biljett Saturday Night Fever · Från 295kr