SOUND OF MUSICALS - LIVE

Broadway stjärnan Brandon Victor Dixon & Sarah Dawn Finer - LIVE

Broadway stjärnan Brandon Victor Dixon & Sarah Dawn Finer - LIVE

Inställt

Arrangören till Sound of Musicals  på China Teatern 26 januari 2021, måste härmed tyvärr informera att evenemanget är inställt på grund av covid-19 (corona-viruset).
Alla berörda gäster har kontaktats via den mailadress som angavs vid bokningstillfället med info om återbetalning. Vid frågor kontakta China Teatern 08-56289200 eller biljettbokning@chinateatern.se.

Publicerat 6 november 2020

 

SOUND OF MUSICALS

- LIVE in Concert & Conversation with Brandon Victor Dixon & Sarah Dawn Finer

Tony- & Emmynominerade Broadwaystjärnan - Brandon Victor Dixon kommer till Sverige för första gången, för att sjunga och samtala med artisten och initiativtagaren - Sarah Dawn Finer.

SAMMANFATTNING
Sound of Musicals - Live in Concert & Conversation - är en nyskapande kväll i två akter där publiken på China Teatern, får en möjlighet att få uppleva en känsla av New York och en av Broadways elitartister, på ett nytt och personligt sätt, genom att få höra skådespelaren sjunga live, och få höra samtal och historier om det olika rollerna och låtarna.

”Sound of Musicals" är ett helt nytt och unik konsertupplägg, inspirerat av lika delar av musikalkvällar på 54 Below i NYC, James Lipton Actors Studio, Kennedy Center i Washington, och det bästa och mesta från Sarahs egna enorma passion och kunskap för musikal, hantverk och skapande.

INNEHÅLL
En konsert med musik och samtal från och om bl.a de föreställningar som Brandon spelat huvudroller i på Broadway och på amerikansk TV, såsom "Hamilton", "Jesus Christ Superstar - Live (som han dessutom Emmynominerades för)”, ”Rent”, "Motown", "The Lion King", "Ray Charles", "The Color Purple” och mycket mer.

Musiken, som bjuds på denna kväll är en bred repertoar från soul, pop, gospel, till hip hop, rock, cabaret och filmmusikal, och att kommer främst framföras av Brandon i solo sånger från de roller han spelat men även i duetter och sång från musikalroller med Sarah, tillsammans med ett band under ledning av Kapellmästare Joakim Hallin och några av Sveriges absolut bästa musiker och sångare, samt musikalartisten Rennie Mirro som svensk gästartist.

Allt sammantaget blir detta ”Sound of Musicals” en konsert och djupdykning i Musikalens magiska värld med en av Broadways bästa artister, som vi får chansen att höra på nära håll, inspireras av och lyssna till på ett personligt och unikt sätt. Att få göra konsert med och bjuda in någon som står för det Brandon står för, är något som jag längtat efter att få visa i Sverige, säger Sarah.

MOTIVATION TILL VALET AV BRANDON VICTOR DIXON
”När jag mötte Brandon för serien så golvade han mig. Jag tyckte jag att han, utöver att vara en helt fenomenal artist som ger mig gåshud efter en enda en ton, också, trots sin framgång var en väldigt ödmjuk, intressant konstnär och människa, och dessutom även producent. Jag kände direkt kände att jag på något sätt ville visa mer av honom för den svenska publiken, än de fick chans att se i TV, och ville framför allt att de skulle få höra honom sjunga, och det har jag jobbat på i två år sen dess”, säger Finer

"Jag såg Brandon för första gången i "The Color Purple" på Broadway 2005 i en föreställning bl.a producerad av Quincy Jones & Oprah Winfrey, och det var en av mina livs top 5 bästa musikalupplevelser.
Jag har sen dess sett honom briljera som Barry Gordy i "Motown", Aron Burr i "Hamilton", Judas i "JSC Live", Collins i ”Rent on FOX” och mycket mer, så jag är såklart väldigt stolt och glad att han vill komma till Sverige och göra denna konsert för Svenska publiken och dessutom ville sjunga och samtala med mig”.

BAKGRUND TILL KONSERTSATSNINGEN
Sarah Dawn Finers hyllande dokumentär om musikal ”Sarah’s Sound Of Musicals”, skapades även den av SDF tillsammans med SVT och sändes i 6 delar, hösten 2018 i SVT. I den gick hon igenom musikalhistorien, och träffade hon en massa olika aktörer inom musikalbranschen på Broadway, Hollywood, West End och i Sverige bla. Alan Menken, Stephen Schwartz, Billy Porter och Cameron Macintosh mfl. Samtalen handlade musikalen som hantverk. Utövarna och skaparna.

”I allt mitt arbete med tv serien kände jag hur jag längtade efter att få dela med mig av allt jag fick uppleva och se, för en publik hemma i Sverige, och kanske fortsätta utanför TV soffan, för att min kunskap och respekt för musikal hantverket och artisterna, kreatörer, entreprenörer och modiga producenter som utövar det, växte ännu mer.

Att på nära håll, få se hur vissa satsar allt på att uppfylla en dröm och att genom passion, kunskap och hårt arbete faktiskt lyckaas, gav mig mersmak att våga utmana mig själv och rådande konventioner i Sverige, och framför allt kanske kunna få erbjuda det som jag längtade efter, möjligheten att få uppleva dessa artister och höra deras röster, låtar och storys - LIVE.

Det känns väldigt spännande, men såklart väldigt läskigt ekonomiskt att våga göra allt detta själv, men det är så kul att utvecklas, lära sig att producera underhållning och bygga kunskapsportföljen bredare med ytterligare förståelse för det hantverk som är showbiz inom olika genrer.
Denna gång musikal, som varit en barndomsdröm.

Men självklart gör jag detta allra mest för att få skapa något jag hoppas att också andra ska vilja se, jag har jobbat länge på detta, så det känns extra speciellt att det äntligen blir av." säger Sarah.

Har du aldrig varit på Broadway eller i New York?
Eller är du redan fantast?
Kan du varje ton, eller tror du att musikal inte är din grej, men du älskar fantastiska sångare och bra musik?

Är du nyfiken på storys bakom slitet och succéerna, så får du dessutom en unik chans att få höra ett inspirerande samtal med en av de mest populära Broadway artisterna just nu!

Kom till China Teatern den 29 April, så ska du få uppleva en hel musikalisk kväll på ett helt nytt och personligt sätt!

Missa inte denna ”Once in a Lifetime” upplevelse -
”SOUND OF MUSICALS” with Brandon Victor Dixon & Sarah Dawn Finer

MEDVERKANDE
Artist: Brandon Victor Dixon
Artist/Regi: Sarah Dawn Finer
Gästartist: Rennie Mirro
Kapellmästare/Piano: Joakim Hallin
Keyboard: Niklas Tinnborg
Gitarr: Tobbe Fall
Bas: Ulric Johansson
Trummor: Per Lindvall
Git/Perc/Kör: Micke Blomqvist
Kör: Alexander Lycke
Kör: Britta Bergström
Kör: Dea Norberg

Pressbild, fotograf: Krister Atle, grafik: Micke Landby
Presskontakt för SDF - sandra.nordin@blixten.se
Mer info finns på www.soundofmusicals.se

Produceras av: SDF Entertainment AB

Köp biljett SOUND OF MUSICALS - LIVE · Från 395kr