TIBET SMÄLTER – KLIMATGALA!

En viktig, underhållande och minnesrik kväll blandad med engagerande föredrag och fantastisk musik.

En viktig, underhållande och minnesrik kväll blandad med engagerande föredrag och fantastisk musik.

Oscarsteatern • 11 Nov

TIBET SMÄLTER – KLIMATGALA !

En viktig, underhållande och minnesrik kväll blandad med engagerande föredrag och fantastisk musik. Möt dessa föreläsare och artister i en klimatgala ledd av Kattis Ahlström på Oscarsteatern.

”Den Tibetanska platån förser 1,5 miljarder människor - en femtedel av hela jordens befolkning - med sötvatten. Enligt den senaste forskningen smälter tibetanska glaciären dubbelt så snabbt som tidigare beräknat. Det som händer i Tibet är mycket mer än ett asiatiskt problem, det kommer att påverka hela planeten” - The Ecologist 19 Juli 2019

Globalt viktiga Amazonas brinner, Arktis och Antarktis smälter bort och den minst lika livsviktiga delen för vår planets överlevnad ”Den tredje polen” – Tibetanska platåns issmältning går i en lavinartad hastighet, men vi kan och måste stoppa den katastrofen nu!

Hör klimatexperten, Meteorologen Martin Hedberg och Tibetextperten Achi Tsepal berätta om vad som sker och även om vad vi kan göra för att hjälpa till. Våra folkkära artister Tomas Di leva och Malena Ernman, Tibetanska artisten Tenzin Kunsel och vår senaste stora musikalstjärna från ”Så som i himlen” Philip Jalmelid står för de musikaliska inslagen. Hör även Peter Dalle läsa en nyskriven saga samt mycket mycket mer.

Arrangör för galan är Svensk-tibetanska Skol-och kulturföreningen. De har som den ända organisationen i världen lyckats med att bygga 108 barnskolor på den tibetanska landsbygden samt flera hantverksskolor. Idag ger föreningen bidrag till elever för högre utbildning samt till Tibetansk verksamhet i Himalayaområdet.

#tibetsmälter

Köp biljett TIBET SMÄLTER – KLIMATGALA! · Från 175kr