Bassem Youssef

Se den fantastiskt skickliga standupkomikern Bassem Youssef live på China Teatern

Se den fantastiskt skickliga standupkomikern Bassem Youssef live på China Teatern

China Teatern • 15 Mar

Bassem Youssef

Hjärtkirurgen Bassem Youssef, kallad arabvärldens Jon Stewart, var värd för det populära tv-programmet Al Bernameg - det första politiska satirprogrammet i Mellanöstern. Ursprungligen en 5-minuters show på YouTube blev Al Bernameg den första online-till-TV-konverteringen i Mellanöstern och den mest sedda showen i hela regionen med 30 miljoner tittare varje vecka och över en miljon prenumeranter på sin YouTube-kanal.

Under sina tre säsonger förblev Al Bernameg kontroversiell genom sin humoristiska men djärva kritik av regionens styrande befogenheter, vilket ledde till att flera stämningar lämnades in mot showen och dess värd. I juni 2014 meddelade Youssef att showen skulle avslutas på grund av överväldigande tryck på både showen och sändningskanalen.

Kort därefter flyttade Youssef till USA och tjänstgjorde som bosatt stipendiat vid Institute of Politics vid John F. Kennedy School of Government. Sedan dess har han dykt upp som Senior Middle East Correspondent på The Daily Show med Jon Stewart, varit värd för en digital serie, The Democracy Handbook och medverkat i Tickling Giants, en dokumentär av Sara Taksler med Youssefs berättelse med Al Bernameg. Youssef släppte också en bok om sin upplevelse: Revolution for Dummies: Laughing Through the Arab Spring.

Som ett erkännande av hans framgång utsågs Youssef till en av Time Magazines mest inflytelserika lista för 2013 - under kategorin "Pioneers", tilldelades International Press Freedom Award av CPJ och valdes av tidningen Foreign Policy som en av de globala tänkarna under samma år.

Youssef utför för närvarande sin enmansshow, LATE FOR DEMOCRACY runt om i världen och den första titeln i Bassems kommande barnboksserie, The Magical Reality of Nadia publicerad den 2 februari 2021 av Scholastic och utvecklas för närvarande som en animerad serie. Bassem kommer härnäst att ses i den kommande Untitled Mo Amer Netflix-serien.

Köp biljett Bassem Youssef · Från 400kr