Brel möter Piaf - Deluxe

Succéföreställningen firar 10-års jubileum med exklusiv konsertföreställning på Oscarsteatern.

Succéföreställningen firar 10-års jubileum med exklusiv konsertföreställning på Oscarsteatern.

Oscarsteatern • 18 Okt

BREL MÖTER PIAF - DELUXE

Stor orkester, nya arrangemang och utökad repertoar.

Succéföreställningen ”Brel möter Piaf - rebellen och sparven” firar 10-års jubileum med en exklusiv föreställning på Oscarsteatern. Denna gång med 11-mannaorkester, nya arrangemang och utökad repertoar.

Christopher Wollter och Åsa Fång är tillbaka i stan där de möter chansontraditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel. Vi får höra odödliga sånger om livet och kärleken, som ges ur två perspektiv, mannens och kvinnans. Åsa och Christopher låter sången och musiken förena två självförbrännande och kärlekstörstande livsöden.

En enad kritikerkår har hyllat föreställningen som gått för utsålda hus runtom i landet.
Amsterdam, La vie en Rose, Ne me quittes pas och No je ne regrette rien är ett axplock av vad som kommer framföras ur den franska låtskatten.11-mannaorkestern leds av kapellmästare Bernt Andersson.

”Roar och imponerar” – Svenska Dagbladet
"Suveränt! Helt oemotståndligt!” -Skånska Dagbladet
"Kraftfullt och övertygande. Brel och Piaf-show suger tag." –Sydsvenska Dagbladet
"Frustande känslor och svärta. Magnifik föreställning." –Norrköpings tidningar
”Två timmar med bultande hjärtan, krossade hjärtan, längtan, svek, uppbrott, svärta och försoning följer. Kort sagt, allt det som verkligen betyder något i allas våra liv. Jag vacklar ut från salongen rätt känslomässigt omtumlad. En häftig känsla.” - Norrbotten Kuriren

Christopher Wollter
sångare och skådespelare som just nu är aktuell i succén Så som i himmelen på Oscarsteatern samt i Netflix-serien Störst av Allt. Wollter började med Brel i Brel - rakt in i hjärtat på Vasateatern i Stockholm där han också gjorde publiksuccén Snurra min jord. Han har gjort flertal huvudroller i musikaler, bl a titelrollerna i Doktor Zjivago på Malmö Opera och John Gilbert i Garbo och Gilbert på Stockholms Stadsteater. På Göteborgsoperan huvudroller i Chess, Miss Saigon, Les Misérables, The last five years, West Side Story och My Fair Lady på Oscarsteatern. På TV ser vi honom snart i SVT:s nya dramaserie Dejta och har bl. A setts i Gråzon, Heder, Modus samt i Anna Odells guldbagge-vinnande Återträffen. Han har underhållit i program som Doobidoo, Så ska det låta och som solist i SVT:s Trettondagskonsert. Hans dramatiska begåvning har gett honom spännande talroller i t ex Vem är rädd för Virginia Woolf eller på Teater Brunnsgatan fyra som i samarbete med Dramaten gav Martina Montelius pjäs Elda! Elda! Elda! samt hans egen monolog Göran och Kärleken. 2019 gav Christopher ut sin första CD - Wollter möter Brel.


Åsa Fång

Åsa Fång är en gränsöverskridande artist som gjort en rad kritikerrosade roller som sångerska, skådespelerska och musikalartist. Hon är aktuell i musikalen Oliver! på Göteborgsoperan. Särskild erkännande har hon fått för sin träffsäkra och personliga tolkning av Edith Piaf. Hennes föreställning Edith Piaf - Livet och Kärleken och föreställningen Brel möter Piaf - rebellen och sparven fångar det som blivit Åsa Fångs signum; en mångsidig artist med fransk spets och en särskild förmåga att beröra publiken. Åsa Fång har haft roller i flera stora musikaler som b la Miss Saigon, Billy Elliot, Matilda, Cabaret , Jesus Christ Superstar, Spelman på taket, Rivierans Guldgossar mfl. För rollen som Hemska Häxan i Trollkarlen från OZ - vann hon en Guldmask. Åsa medverkade även i Robert Gustafssons 25-års jubileumsshow. Åsa har gett ut CD:n Åsa Fång sjunger Edith Piaf - La vie et l´amour och är gästsolist i flera skivproduktioner. Hon har även synts i en rad TV- produktioner såsom Så ska det låta och Doobidoo och medverkar i filmerna om Johan Falk.

Föreställningen är ca 2 timmar lång inkl paus och ges på svenska med franska inslag.
Foajén öppnar 1,5 timme före föreställningen.
Åldersgräns: 10 år

Föreställningen presenteras av Stage Activity AB.

Köp biljett Brel möter Piaf - Deluxe · Från 295kr